Esittelyssä Sijoittaja.fi:n Osaketyökalu – Katso video!

Hyvät osakeideat ovat yksi menestyksekkään sijoittamisen kulmakivistä. Osaketyökalun avulla löydät houkuttelevimmat ja sijoitustyyliisi sopivat osakkeet. Työkalu hyödyntää tuoreimman sijoitustutkimuksen löydöksiä, joita käyttävät maailman johtavat investointipankit.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Hyvät osakeideat ovat yksi menestyksekkään sijoittamisen kulmakivistä. Osaketyökalun avulla löydät houkuttelevimmat ja sijoitustyyliisi sopivat osakkeet. Työkalu hyödyntää tuoreimman sijoitustutkimuksen löydöksiä, joita käyttävät maailman johtavat investointipankit.

Mihin sijoittaa?

Mihin osakkeisiin sijoitan?  Miten löydän omaan sijoitustyyliini sopivat osakkeet? Miten vältän riskiosakkeet?

Nämä ovat tyypillisimmät sijoittajan kysymykset osakkeita valittaessa. Sijoittaja.fi:n Osaketyökalu vastaa näihin kysymyksiin ja auttaa sinua osakevalinnassa.

Osaketyökalu

Yksi suosituimmista Sijoittaja.fi:n työkaluista on Osaketyökalu. Osaketyökalu on monipuolinen työkalu osakkeiden etsimiseen ja vertailuun.

Löydät työkalusta helposti omaan sijoitustyylisi houkuttelevimmat osakkeet. Osaketyökalun kehitys pohjautuu akateemisen ja investointipankkien tutkimustiedon sekä käytännön salkunhoitokokemuksen hyödyntämiseen. Hyödynnämme työkalua aktiivisesti myös omassa varainhoidossamme.

Suomesta mukana ovat lähes kaikki pörssin päälistan osakkeet, joilla on riittävä pörssihistoria. Ulkomaisista osakkeista mukana ovat 600 suurinta eurooppalaista yhtiötä, 500 suurinta yhtiötä Yhdysvalloista ja kiinnostavimmat teknologiayhtiöt.

Viisi syytä käyttää Osaketyökalua:

 1. Säästät aikaa ja löydät parhaat osakkeet helposti.
 2. Näet osakkeista kaikki sijoittajalle olennaiset tiedot ja tunnusluvut yhdestä työkalusta.
 3. Vertaile osakkeita tunnuslukujen, kokonaispisteiden tai faktoreiden perusteella. Voit muodostaa oman osakejoukon ja vertailla niitä.
 4. Löydät paljon erilaisia sijoitusideoita teemoittain ja sijoitustyyleittäin. Poimi sijoitusideoista itsellesi sopivimmat.
 5. Työkalussa on mukana valmiita mallisalkkuja, joilla on erinomaiset tuotto-riski-historiat. Strategioissa on hyödynnetty maailman johtavaa sijoitustutkimusta, sijoittajan työkaluja sekä nykyistä markkinatilannetta.

Osaketyökalu kuuluu Sijoittaja.fi:n maksulliseen jäsenyyteen.

Katsaus Osaketyökalun toiminallisuuksiin

Katso video Osaketyökalun toiminallisuuksista.

Osaketyökalun pisteytys

Osaketyökalu pisteyttää osakkeet kuuden pääfaktorin perusteella siten, että 10 = paras ja 1 = heikoin. Kokonaispisteet lasketaan painotettuna keskiarvona kuudesta faktorista siten, että skaala on 1 – 100 pistettä.

Jokainen faktori on laskettu käyttäen useita eri tunnuslukuja historiatietoon ja analyytikoiden konsensusennusteisiin perustuen. Faktorit ovat:

 • Momentti mittaa osakkeen lyhyen aikavälin (3 – 12 kk) kurssikehitystä. Hyvä kurssitrendi = korkeat pisteet.
 • Kokonaisriski mittaa osakkeen kurssiriskiä (volatiliteetti, beeta-kerroin) ja liiketoiminnan riskiä. Matala riski = korkeat pisteet.
 • Laatu mittaa yhtiön laatua. Laatu lasketaan operatiivisen tuloksen vakaudesta. Taseen vakavaraisuudesta sekä tulostrendistä.
 • Arvo lasketaan osakkeen arvostusluvuista (P/E, EV/EBIT, osinkotuotto-%). Matala arvostustaso = korkeat pisteet.
 • Kasvu lasketaan yhtiön ennustetusta liikevaihdon ja tuloksen kasvusta sekä toteutuneista kasvuluvuista. Voimakas kasvu = korkeat pisteet.
 • Osinko kertoo, mitkä ovat ns. osinkokoneet. Osinkopisteet lasketaan osingon vakaudesta ja kasvusta historiassa sekä nykyisestä ja ennustetusta osinkotuotosta. Painotamme osinkopisteissä nousevaa osinkoa nykyistä osinkotuottoa enemmän.

Lue lisää Osaketyökalusta täältä.

Osaketyökalu Sijoittaja.fi:n jäsenille – mukana yli 1200 osaketta

Osaketyökalu on monipuolinen työkalu osakkeiden etsimiseen ja vertailuun. Työkalusta löydät helposti sijoitustyylisi sopivat osakkeet Suomesta ja maailmalta.

Mukana on tärkeimmät tunnusluvut sekä valmiita TOP-listoja ja mallisalkkuja. Löydät Osaketyökalusta ajantasaiset listat mm. parhaista laatu-, arvo-, kasvu- ja osinko-osakkeista Suomesta sekä maailmalta.

Aloita Sijoittaja.fi-jäsenyys!

Linkit työkaluun:

Sinua voisi kiinnostaa
Tekoälyuutiset: AI-vaikuttajien mukaan tekoäly voi aiheuttaa merkittävää haittaa ihmiskunnalle
Riski-indikaattori edelleen ”suosi osakkeita” -tasolla
Nvidia päihitti jälleen tulosennusteet – osake kohti huippulukemia
Sijoittajan valinnat