Sijoittaja.fi julkaisi uudet työkalut osakesijoittajalle

Sijoittaja.fi julkaisi kolmannen version suositusta Osaketyökalusta. Uudessa työkalussa on paljon ennennäkemättömiä ominaisuuksia, jotka auttavat sijoittajaa osakevalinnassa. Ole oma salkunhoitajasi!

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Sijoittaja.fi julkaisi kolmannen version suositusta Osaketyökalusta. Uudessa työkalussa on paljon ennennäkemättömiä ominaisuuksia, jotka auttavat sijoittajaa osakevalinnassa. Ole oma salkunhoitajasi!

Osaketyökalun esittely video

Uudet työkalut osakesijoittajalle

Sijoittajalla on valittavana Osaketyökalu suomalaisille osakkeille ja Osaketyökalu kansainvälisille osakkeille. Suomesta mukana ovat lähes kaikki pörssin päälistan osakkeet, joilla on riittävä pörssihistoria. Ulkomaisista osakkeista mukana ovat 600 suurinta eurooppalaista yhtiötä ja 500 suurinta yhtiötä Yhdysvalloista. Sijoittaja pääsee siten vertailemaan kaikkia tunnetuimpia yhtiöitä.

 • Työkalun kokonaispisteet päivitetään kaksi kertaa kuukaudessa.
 • Kurssitiedot ja arvostusluvut päivitetään päivittäin.

Pisteytys kertoo osakkeen houkuttelevuudesta

Osaketyökalu pisteyttää osakkeet kuuden pääfaktorin perusteella siten, että 10 = paras ja 1 = heikoin. Kokonaispisteet lasketaan painotettuna keskiarvona kuudesta faktorista siten, että skaala on 1 – 100 pistettä.

Jokainen faktori on laskettu käyttäen useita eri tunnuslukuja historiatietoon ja analyytikoiden konsensusennusteisiin perustuen. Faktorit ovat:

 • Momentti mittaa osakkeen lyhyen aikavälin (3 – 12 kk) kurssikehitystä. Hyvä kurssitrendi = korkeat pisteet.
 • Kokonaisriski mittaa osakkeen kurssiriskiä (volatiliteetti, beeta-kerroin) ja liiketoiminnan riskiä. Matala riski = korkeat pisteet.
 • Laatu mittaa yhtiön laatua. Laatu lasketaan operatiivisen tuloksen vakaudesta. Taseen vakavaraisuudesta sekä tulostrendistä.
 • Arvo lasketaan osakkeen arvostusluvuista (P/E, EV/EBIT, osinkotuotto-%). Matala arvostustaso = korkeat pisteet.
 • Kasvu lasketaan yhtiön ennustetusta liikevaihdon ja tuloksen kasvusta sekä toteutuneista kasvuluvuista. Voimakas kasvu = korkeat pisteet.
 • Osinko kertoo, mitkä ovat ns. osinkokoneet. Osinkopisteet lasketaan osingon vakaudesta ja kasvusta historiassa sekä nykyisestä ja ennustetusta osinkotuotosta. Painotamme osinkopisteissä nousevaa osinkoa nykyistä osinkotuottoa enemmän.
Tutustu Osaketyökaluun

Osakkeiden pisteytys perustuu johtavaan sijoitustutkimukseen

Pisteytys perustuu johtavaan akateemiseen ja investointipankkien sijoitustutkimukseen sekä Sijoittaja.fi:n vankkaan käytännön sijoituskokemukseen. Vastaavia strategioita käyttävät mm. BlackRock, iShares, J.P.Morgan, Goldman Sachs, MSCI jne.

Osaketyökalujen avulla yksityissijoittajilla on mahdollisuus sijoittaa kuin ammattilaiset.

Työkalun tärkeimmät ominaisuudet

Osaketyökalussa on useita hyödyllisiä ominaisuuksia:

 • Hae osakkeita nimen perusteella
 • Vertaile osakkeita Kokonaispisteiden tai faktoreiden perusteella (Momentti, Kokonaisriski, Laatu, Arvo, Kasvu, Osinko)
 • Katso valmiita sijoitusideoita
 • Muodosta oma osakejoukko ja vertaile
  • Kansainvälisten osakkeiden työkalussa voit esimerkiksi vertailla suosittuja FAANG-osakkeita. Kirjoita hakukenttään ”Facebook”, ”Apple”, ”Amazon”, ”Netflix” ja ”Alphabet” (Google).
 • Lajittele osakkeita arvostuslukujen tai muiden tunnuslukujen perusteella

Luvut ja ennusteet -välilehdellä voit lajitella osakkeet esimerkiksi markkina-arvon perusteella

FAANG-yhtiöistä suurin on Apple. Huom! Luvuissa yksikkönä on euro. Luvut ja ennusteet -välilehdeltä sijoittaja löytää myös kasvulukuja, ennusteita ja osinkoennusteen kuluvalle vuodelle.

Sijoittajan näkökulma -välilehdellä analyytikoiden suositus

Alla olevassa kuvassa kotimaiset osakkeet on lajiteltu viiden vuoden tuoton perusteella. Parhaiten on tuottanut Neste, joka on tarjonnut huikean 458 %:n kokonaistuoton (osingot mukana) omistajilleen. Samalta välilehdeltä sijoittaja näkee myös analyytikoiden konsensussuosituksen. Nesteen suhteen analyytikot ovat jo hieman varovaisia. Konsensussuositus on pidä 2,80 (1 = osta, 5 = myy).

Tee omia rajauksia

Klikkaamalla ”Näytä enemmän hakuvaihtoehtoja” sijoittajalle avautuu lisää mahdollisuuksia. Esimerkiksi:

 • Valitse haluamasi sektorin osakkeet
 • Klikkaa oman sijoitustyylisi osakkeet
 • Rajaa osakkeita volatiliteetin perusteella.

Osaketyökalut Sijoittaja.fi:n jäsenille

Osaketyökalu on monipuolinen työkalu osakkeiden etsimiseen ja vertailuun. Työkalusta löydät helposti sijoitustyylisi houkuttelevimmat osakkeet Suomesta ja maailmalta.

Työkalussa on osakkeiden tärkeimmät tunnusluvut sekä valmiita TOP-listoja ja mallisalkkuja. Löydät Osaketyökalusta ajantasaiset listat mm. parhaista laatu-, arvo-, kasvu- ja osinko-osakkeista Suomesta sekä maailmalta.

Osaketyökalut kuuluvat Sijoittaja.fi:n maksulliseen jäsenyyteen ja löytyvät Sijoittajan työkalut -osiosta:

 • Osaketyökalu - Suomi
 • Osaketyökalu - Kansainväliset
Tutustu Osaketyökaluun

Northcrypto
Sinua voisi kiinnostaa
Miksi ROE on huono laadun mittari?
Laaja markkinakatsaus: riski-indikaattorit ja muut sijoittajan tärkeimmät indikaattorit
Elisa osake: analyysissa tuorein tulos
Sijoittajan valinnat