Parhaat osinko-osakkeet Suomesta

Yhdistimme algoritmien voiman ja sijoitustiimimme näkemyksen. Tässä tämän hetken näkemyksemme mukaan parhaat osinko-osakkeet Suomesta.

Juho Toratti
Juho Toratti

Yhdistimme algoritmien voiman ja sijoitustiimimme näkemyksen. Tässä tämän hetken näkemyksemme mukaan parhaat osinko-osakkeet Suomesta.

Osinko-osakkeen määritelmä

Osinko-osake voidaan määrittää kolmella eri tavalla:

  1. Korkea osinkotuotto
  2. Tasainen ja nouseva osinko historiassa
  3. Nouseva osinko tulevaisuudessa.

Parhaimpaan pitkän tähtäimen tuottoon pääsee osinko-osakkeilla, joilla on tasaisesti nouseva osinko nyt ja tulevaisuudessa. Lue tästä tarkemmin osinko-osakkeen määritelmästä.

Millaiselle sijoittajalle osinko-osakkeet sopivat?

Osinko-osakkeet sopivat sijoittajalle, joka haluaa osakesijoituksista tasaista kassavirtaa. Osa ulkomaisista osakkeista jakaa osinkoa kvartaaleittain, jopa kuukausittain. Suomessa osinko jaetaan tyypillisesti kerran vuodessa maalis-toukokuun aikana, mutta viime vuosina tähän on tullut muutos ja yhä useampi yhtiö jakaa osingon kaksi tai neljä kertaa vuodessa.

Osinko-osakkeet helposti Osaketyökalusta

Osaketyökalussa osinkopisteet lasketaan kahdesta osinkofaktorista:

  • Osingon vakaus ja kasvu (seitsemän tarkasteluvuotta)
  • Osinkotuotto-%. (toteutunut ja ennuste)

Parhaat osinkopisteet saavat yhtiöt, joilla on vakaa ja nouseva osinkohistoria sekä hyvä osinkotuottoprosentti. Osingon vakaudesta ja kasvusta saa parhaat 10 pistettä vain, jos osinko on noussut jokaisena tarkasteluvuotena.

Parhaat osinko-osakkeet Suomesta (vain jäsenille)

Listasimme laajan osinkoanalyysimme pohjalta parhaat kotimaiset osinko-osakeet tällä hetkellä. Osakkeet rajattiin ensin uudistuneen Sijoittaja360°-palvelun suomalaisten osakkeiden Osaketyökalulla osinkopisteiden perusteella.

Jatkoon valittiin vain osakkeet, joiden osinkopisteet olivat erinomaiset (9-10 pistettä). Tämän jälkeen sijoitustiimimme valitsi joukosta parhaat osinko-osakkeet omaan näkemykseen perustuen. Osinko-osakevalintoja kertyi kymmenen.

Lue ilmaiseksi kaksi viikkoa Haluatko lukea artikkelin?

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja tuhansiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Lisäksi saat käyttöösi Sijoittaja360 -palvelun. Ilmaisen kokeilujakson jälkeen tilaus jatkuu 11,90€. Voit perua koska tahansa.

Sinua voisi kiinnostaa
Analyytikot odottavat Euroopan datakeskusten määrän kasvavan hurjasti
Konecranes osake: Konecranesin todella vahva tulos ylitti korkeat odotukset
Neste osake: Ennätysheikko tulos sai positiivisen vastaanoton
Sijoittajan valinnat