Parhaat osinko-osakkeet Suomesta

Katso 10 parasta osinko-osaketta Suomesta. Osakkeet on valittu osingon vakauden ja kasvun sekä osinkotuoton perusteella. Osinko-osakkeet sopivat sijoittajalle, joka haluaa osakesijoituksista tasaista kassavirtaa.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Katso 10 parasta osinko-osaketta Suomesta. Osakkeet on valittu osingon vakauden ja kasvun sekä osinkotuoton perusteella. Osinko-osakkeet sopivat sijoittajalle, joka haluaa osakesijoituksista tasaista kassavirtaa.

Osinko-osakkeen määritelmä

Osinko-osake voidaan määrittää kolmella eri tavalla:

  1. Korkea osinkotuotto
  2. Tasainen ja nouseva osinko historiassa
  3. Nouseva osinko tulevaisuudessa.

Parhaimpaan pitkän tähtäimen tuottoon pääsee osinko-osakkeilla, joilla on tasaisesti nouseva osinko. Lue tästä tarkemmin osinko-osakkeen määritelmästä.

Millaiselle sijoittajalle osinko-osakkeet sopivat?

Osinko-osakkeet sopivat sijoittajalle, joka haluaa osakesijoituksista tasaista kassavirtaa. Osa ulkomaisista osakkeista jakaa osinkoa kvartaaleittain, jopa kuukausittain. Suomessa osinko jaetaan tyypillisesti kerran vuodessa maalis-toukokuun aikana, mutta viime vuosina tähän on tullut muutos ja yhä useampi yhtiö jakaa osingon kaksi tai neljä kertaa vuodessa.

Osinko-osakkeet helposti Osaketyökalusta

Osaketyökalussa osinkopisteet lasketaan siis kahdesta osinkofaktorista:

  • Osingon vakaus ja kasvu (seitsemän tarkasteluvuotta)
  • Osinkotuotto-%. (toteutunut ja ennuste)

Parhaat osinkopisteet saavat yhtiöt, joilla on vakaa ja nouseva osinkohistoria sekä hyvä osinkotuotto-%. Olemme päivittäneet osinkopisteytystä siten, että osingon vakaudesta ja kasvusta saa parhaat 10 pistettä vain, jos osinko on noussut jokaisena tarkasteluvuotena.

TOP 10 parhaimmat osinkopisteet saaneet osakkeet löytää helposti klikkaamalla Osaketyökalussa ”Sijoitusideoita” ja ”Osinkokoneet”-laatikkoa.

Lisää aiheesta osingot:

Valmet mukana TOP 10 listalla

Valmet on hyvä esimerkki osinkopisteytyksestämme. Yhtiöllä on ollut jo useamman vuoden ajan nouseva osinkohistoria. Valmet on myös tunnettu sen laadukkaasta liiketoiminnasta. Analyytikot odottavat vuoden 2023 tuloksesta maksettavan osingon nousevan edellisvuodesta, ennusteen ollessa 1,39 euroa per osake. Valmetin osinkotuotto-% on keskimääräistä parempi (yli 3,5 %).

TOP 10 osinko-osakkeet2017201820192020202120222023eOsinkotuotto
(2023 osingolla)
Valmet0,55 €0,65 €0,80 €0,90 €1,20 €1,30 €1,39 €5,6 %

Parhaat osinkopisteet saavat yhtiöt, joilla on vakaa ja kasvava osinkohistoria sekä hyvä osinkotuotto.

Tutustu Osaketyökaluun!

TOP 10 osinko-osakkeet tammikuussa 2024 (vain jäsenille)

Jäsenosiossa esittelemme 10 parasta osinko-osaketta Suomesta.

Lue koko artikkeli — kokeile 14 päivää ilmaiseksi

Saat lukuoikeuden analyyseihin ja artikkeleihin sekä käyttöösi osake- ja ETF-työkalut, markkinaympäristön, mallisalkut ja muut sijoittajan työkalut.

KOKEILE 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSI

Löydä sijoitustyyliisi sopivat osakkeet Suomesta ja maailmalta!

Vertaile osakkeita pisteytyksen, tuottojen ja tärkeimpien tunnuslukujen perusteella. Osaketyökalusta löydät ajantasaiset listat parhaista laatu-, arvo-, kasvu- ja osinko-osakkeista Suomesta sekä maailmalta.

Tutustu Osaketyökaluun!

Sinua voisi kiinnostaa
Tekoälyuutiset: Tekoälyrobotit ovat täällä
Osakesäästötili sijoituskohteena
Osakesäästötili UKK | Usein kysytyt kysymykset
Kaikki vuoden 2024 osingoista
Sijoittajan valinnat