New call-to-action

Osakeideat 2022 – TOP 15 -osakkeiden vuosituotto vahvat 17,6 %

Artikkelikuva_osakeideat_2022

Pitkällä aikavälillä parhaat osakeideat ovat tuottaneet reippaasti vertailuindeksiä enemmän. TOP 15 -osakkeiden keskimääräinen vuosituotto on edelleen kunnioitettava 17,6 %. Katso Osaketyökalun kokonaispisteytyksen parhaat osakkeet.

Julkaistu: 03.11.2022 Kirjoittaja:

osaketyökalu osakkeet sijoittaminen sijoitusideat

Osakeideat 2022 Osaketyökalusta – Löydä timantit, vältä tyhjät arvat

Hyvät osakeideat ovat yksi menestyksekkään sijoittamisen kulmakivistä. Sijoittaja.fi:n Osaketyökalun avulla löydät houkuttelevimmat ja sijoitustyyliisi sopivat osakeideat vuonna 2022. Työkalu hyödyntää tuoreimman sijoitustutkimuksen löydöksiä, joita käyttävät maailman johtavat investointipankit. Ole oma salkunhoitajasi ja sijoita kuin ammattilainen.

Osaketyökalu pisteyttää osakkeet sijoitustutkimuksessa löydettyjen faktorien perusteella siten, että 10 = paras ja 1 = heikoin. Pisteytyksen pääfaktorit ovat momentti, kokonaisriski, laatu, arvo, kasvu ja osinko. Kokonaispisteet lasketaan eri ominaisuuksien painotettuna keskiarvona siten, että skaala on 1-100 pistettä. Historiallisesti Sijoittaja.fi-kokonaispisteiden perusteella sijoittamalla sijoittaja olisi voinut päihittää markkinat merkittävällä erolla.

Tutustu Osaketyökaluun

Parhaat osakeideat vievät pitkällä aikavälillä vertailuindeksejä kuin pässiä narussa

Olemme seuranneet livenä Osaketyökalun parhaat kokonaispisteet saaneiden osakkeiden tuottokehitystä Osaketyökalun perustamisesta, vuodesta 2014 lähtien. Parhaat pisteet saaneet TOP 5-, TOP 10- ja TOP 15 -osakkeet ovat tehneet todella vakuuttavaa tuottoa koko seuranta-ajan – TOP 15 -osakkeiden vuotuinen tuotto on edelleen 17,6 %.

Vuosi 2022 on kuitenkin ollut rankka myös osaketyökalun parhaille osakkeille. Kuluvan vuoden aikana TOP-osakkeiden tuotto on laskenut reippaasti, jopa vertailuindeksiä enemmän. Pitkällä aikavälillä tuottoero indeksiin on kuitenkin selvä.

Osaketyökalun parhaiden osakkeiden tuotto suhteessa vertailuindeksiin.
Osaketyökalun parhaat osakkeet verrattuna vertailuindeksiin.

Osakeideat omaan sijoitustyyliisi

Sijoittaja voi hyödyntää Osaketyökalua ja etsiä esimerkiksi kasvuyhtiöitä ja laatuyhtiöitä, jotka ovat pitkässä juoksussa tarjonneet hyviä tuottoja. Työkalusta löydät myös vakaat osinkoyhtiöt, jos arvostat vakaata kassavirtaa, etkä välitä osakkeen arvonvaihtelusta.

Osaketyökalun TOP 3 -osakkeet marraskuussa

Osaketyökalun korkeimmat kokonaispisteet juuri nyt saavat:

Näin Q3 tuloskauden loppupuolella parhaat pisteet Osaketyökalussa saaneiden osakkeiden lista koostuu kolmesta listan kärkipäässä tutusta yhtiöstä. Kolmen kärkeen kuuluvat Valmet, Siili Solutions ja Sampo. Vuoden 2022 kolmas neljännes oli Valmetille kaksijakoinen. Yhtiön liikevaihto kasvoi 38 %, mutta Valmetin vertailukelpoinen EBITA laski 7,9 % vertailukaudesta. Siili Solutionin kolmas kvartaali oli puolestaan oikein positiivinen. Niin yhtiön kasvu kuin kannattavuus paranivat vertailukaudesta, ja ylittivät analyytikoiden ennusteet. Sammon voitto ennen veroja laski vertailukaudesta vuoden kolmannella neljänneksellä. Toteutunut voitto ylitti ennusteet niukasti, mutta sijoittajat regoivat konsernin tulosjulkistukseen negatiivisesti.

TOP 10:stä löytyy lisäksi esimerkiksi pitkään työkalun kärjessä ollut eQ. Tutki ja vertaile Osaketyökalulla suosikkiosakkeittesi pisteitä ja tärkeimpiä tunnuslukuja!

Top 3 parhaat osakkeet Osaketyökalussa kokonaispisteytyksen perusteella - Valmet, Siili Solutions ja Sampo

Osaketyökalut Sijoittaja.fi:n jäsenille

Osaketyökalu on monipuolinen työkalu osakkeiden etsimiseen ja vertailuun. Työkalusta löydät helposti sijoitustyylisi houkuttelevimmat osakkeet Suomesta ja maailmalta.

Työkalussa on osakkeiden tärkeimmät tunnusluvut sekä valmiita TOP-listoja ja mallisalkkuja. Löydät Osaketyökalusta ajantasaiset listat mm. parhaista laatu-, arvo-kasvu- ja osinko-osakkeista Suomesta sekä maailmalta.

Tutustu Osaketyökaluun

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImage


suomen sijoitusmetsät

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy