ETF-rahastot ja niiden vertailu: Mitä tietoja löydät ETF-valintatyökalusta?

ETF-rahastot parantavat kiistatta tuottojasi, mutta ilman oikeita työkaluja ETF-rahastojen etsiminen on vaikeaa. Tässä vinkit tehokkaan ETF-rahaston hakuun.

ETF ETF-valintatyökalu

ETF-rahastot parantavat tuottojasi, kunhan löydät Sen Oikean

Pankkien tarjoamat perinteiset rahastot ovat kalliita. Piste. Kulujen jälkeen ETF-rahastot voittavat perinteiset rahastot yli 80 %:ssa tapauksista, ja tuottojen ero kasvaa sijoitusajan pidentyessä. Perinteiset rahastot tuhlaavat valtaosan tuotoistasi myyntiin, markkinointiin ja salkunhoitajien palkkoihin, eivätkä tarjoa yhtään parempaa tuottoa kulujensa vastikkeeksi.

Kustannukset perinteisissä rahastoissa ja ETF-rahastoissa

Perinteiset rahastot ovat kalliita. Piste.

ETF-rahastot puolestaan koetaan vaikeiksi, eikä tuhansien tarjolla olevien ETF:ien määrä helpota lainkaan valintaa. Mihin mikäkin ETF-rahasto sijoittaa? Jakaako se vuosittain osinkoa? Onko se kustannuksiltaan se edullisin vaihtoehto? Miten ja mistä löydettyä ETF-rahastoa voi ostaa? Tutun kuuloisia kysymyksiä? Me Sijoittaja.fi:llä olemme ETF-sijoittamisen vahvoja puolestapuhujia, ja tunnemme enemmän kuin hyvin ETF-sijoittamiseen liittyvät haasteet. Olemme sukeltaneet syvälle ETF-sijoittamisen syövereihin, ja analysoineet ETF-rahastot puhki. Sinun ei tarvitse tehdä samaa (ellet välttämättä halua!), sillä olemme rakentaneet yli 10 vuoden kehitystyön pohjalta Sijoittaja.fi:hin työkalut, joilla ETF-rahastojen valinta ja niihin sijoittaminen on helppoa.

ETF-valintatyökalu palveluksessasi

Ilman oikeita työkaluja itselle sopivien ja tehokkaiden ETF-rahastojen etsiminen on vaikeaa ja aikaa vievää. Vuosien kehitystyön tuloksena syntynyt ETF-valintatyökalu on yksi maailman laajimmista ja kattavimmista ETF-rahastojen vertailuun kehitetyistä työkaluista.

Sijoittaja.fi:n jäsenten käytössä oleva ETF-valintatyökalu on suunniteltu auttamaan sijoittajaa ETF-rahastojen muuten vaikeassa valinnassa. Työkalussa on monipuoliset haku- ja vertailuominaisuudet, joiden avulla löydät edullisimmat ja verotehokkaimmat ETF-rahastot omaan sijoitusstrategiaasi, joilla kasvatat tuottojasi ja säästät selvää rahaa. Lisäsimme työkaluun omin käsin valitsemiamme valmiita sijoitusideoita, joiden avulla voit aloittaa ETF-sijoittaminen helposti ja turvallisesti.

Mitä ETF-valintatyökalu mahdollistaa?

ETF-valintatyökalu mahdollistaa ETF-rahastojen haun ja vertailun lukuisilla eri kriteereillä. Tässä 5 tärkeintä ETF-valintatyökalusta löytyvää kriteeriä:

1. Osingonjako

ETF-valintatyökalu osingonjako

ETF-valintatyökalulla voit rajata hakusi osingot uudelleen sijoittaviin tai osinkoa jakaviin ETF-rahastoihin. Osingon jako -hakukentän löydät valitsemalla “Lisää hakuvaihtoehtoja”

Monelle ETF-sijoittajalle yksi keskeisimmistä ETF-rahaston ominaisuuksista on ETF:n osingonjako. Monia osinkosijoittajia tai kassavirtasijoittajia motivoi omistamistaan ETF:stä saatavat vuosittain kasvavat osinkovirrat. Omistamalla osinkoa jakavaa ETF-rahastoa voit nauttia säännöllisistä kassavirroista myymättä koskaan yhtäkään osuutta ETF-rahastostasi. Osinkoa maksavat ETF-rahastot voivat olla järkevä valinta eläkkeelle siirtyessä, koska ne maksavat automaattisesti tilillesi “lisäeläkettä” tasaisin väliajoin. Vakaa kassavirta voi myös helpottaa heiluvista osakekursseista aiheutuvaa ylimääräistä stressiä, jolloin voit keskittyä pitkäjänteiseen säästämiseen menettämättä yöuniasi markkinoiden laskiessa.

Verotuksen ja kaupankäyntikulujen näkökulmasta tehokkain valinta pitkäaikaiseen ETF-sijoittamiseen on osingot uudelleen sijoittava ETF-rahasto eli ETF, joka ei maksa osinkoa. Tällöin verot ja kaupankäyntikulut jäävät kasvamaan korkoa korolle, ja lopputulema voi olla huomattavan erinäköinen kuin osingot ulos maksavalla ETF-rahastolla. Osingot uudelleen sijoittava ETF-rahasto automatisoi osinkojen uudelleen sijoituksen, eikä aiheuta samalla tavalla kiusausta käyttää osinkovirtaa kulutukseen.

ETF-valintatyökalulla voit rajata hakusi osingot uudelleen sijoittaviin tai osinkoa jakaviin ETF-rahastoihin. Osingon jako -hakukentän löydät valitsemalla “Lisää hakuvaihtoehtoja”. Vertailun etusivulla Aloitus-välilehdellä näet kaikkien hakukriteereihisi sopivien ETF-rahastojen osingonjaon.

2. Omaisuusluokka

ETF-valintatyökalulla voit etsiä ETF:iä haluamistasi omaisuusluokkista

Usein kuulee sanottavan, että allokaatiopäätös, eli se kuinka paljon kuhunkin omaisuusluokkaan sijoittaa varallisuudestaan, on tärkein sijoitusten riskiin ja tuottoon vaikuttava tekijä. Samoin se on todennäköisesti ensimmäinen päätöksesi, jonka teet sopivaa ETF-rahastoa etsiessäsi.

ETF-valintatyökaluun omaisuusluokan valinta on sijoitettu ensimmäiseksi valintakentäksi. Voit valita omaisuusluokaksi osakkeet, korot/luottoriskin, raaka-aineet, useamman omaisuusluokan yhdistelmä-ETF:t tai muut vaihtoehtoiset (mm. valuuttoihin sijoittavat ETF-rahastot). Korkoja voit jaotella edelleen esimerkiksi yrityslainoihin ja valtionlainoihin, ja raaka-aineita esimerkiksi jalometalleihin ja energiaan.

3. Sektori ja maantieteellinen alue

Suurin osa ETF-rahastoista sijoittaa kaikille toimialoille yhden tai useamman maan sisällä. Jos tiedät jonkin tietyn maantieteellisen alueen, kuten kehittyvien markkinoiden tai Italian, osakkeiden olevan aliarvostettuja, tai haluat hajauttaa riskiäsi lisäämällä painoa jollain maantieteellisellä alueella, voit valita ETF-valintatyökalussa valinnan alue, ja täsmentää valintaasi seuraavassa kentässä. Vaihtoehtoisesti voit myös kirjoittaa hakemasi maan nimen Hae-kenttään.

Alueen valinta ETF-työkalussa, miten valitsen alueen ETF-valintatyökalulla

ETF-valintatyökalulla voit rajata hakusi yksittäiseen maahan tai laajempaan maantieteelliseen alueeseen. Yksittäisen maan ETF-rahastot löydät nopeasti myös kirjoittamalla maan nimen hakukenttään.

Vastaavasti jos tiedät jonkin tietyn toimialan, kuten pankkisektorin tai energiasektorin, osakkeiden olevan aliarvostettuja, tai haluat hajauttaa riskiäsi lisäämällä painoa jollain tietyillä toimialoilla, voit valita ETF-valintatyökalussa valinnan sektori. ETF-työkalulla voit halutessasi täsmentää hakuasi vielä tietylle maantieteelliselle alueelle esim. Eurooppalaisiin sektori-ETF:iin.

Sektorin valinta ETF-valintatyökalusa

ETF-valintatyökalulla voit rajata hakusi yksittäisille sektoreille sijoittaviin ETF-rahastoihin, ja täsmentää halutessasi myös minkä alueen sektori-ETF:stä olet kiinnostunut

4. Tehokkuus

Tämä on se ominaisuus ETF-valintatyökalussa, joka nopeasti säästää Sijoittaja.fi:n jäsenmaksun takaisin moninkertaisena. Vaikka lähes kaikki ETF-rahastot ovat perinteisiä rahastoja edullisempia, niiden välilläkin on suuria eroja. Hallinnointikustannusten lisäksi sijoittajalle syntyy suoria ja epäsuoria kustannuksia kaupankäyntikuluista (pörssivaihto ja spread eli osto- ja myyntitarjousten ero), ETF:n koosta, tuottoerosta indeksiin ja tuottoeron vakaudesta. ETF-valintatyökalu pisteyttää ETF:t automaattisesti näiden kaikkien kriteerien perusteella yhdeksi mittariksi. Valitsemalla vain tehokkaita ETF-rahastoja, varmistat ettet maksa ETF-rahastostasi ylimääräisiä kuluja.

ETF-valintatyökalu järjestää ETF-rahastot automaattisesti paremmuusjärjestykseen tehokkuuden perusteella

ETF-valintatyökalu pisteyttää ETF-rahastot automaattisesti niiden kokonaistehokkuuden mukaan. Mitä tehokkaampi ETF sitä pienemmät ovat sen kulut, ja sitä paremmat tuotot ETF-rahastosta saat

5. Valmiit sijoitusideat ja TOP5 ETF-rahastot

 • “Olen aloittelemassa ETF-sijoittamista, mitä ETF-rahastoja minun kannattaa ostaa?”
 • “Haluan sijoittaa eettisesti. Mitä ETF-rahastoja suosittelette?”
 • “Luin artikkelin smart betasta, miten löydän faktori-ETF:iä?”
 • “Mistä löydän mallisalkkujenne ETF-rahastot?”
 • “Mistä ETF-rahastoista saa parasta korkotuottoa?”

Oletpa sitten aloitteleva tai kokeneempi sijoittaja, ja haet ideoita ETF-sijoittamiseen, niin ETF-valintatyökalun valmiit sijoitusideat auttavat sinua löytämään itsellesi sopivimmat ETF-rahastot. Sijoitusideat-osioon on valittu teemoittain mielestämme kuhunkin tarkoitukseen parhaat ETF-rahastot. Tästä osiosta löytyvät myös erikoisrahastot (matalariskiset, eettiset, älykkäät, monifaktori, korkea korkotuotto), joita voi olla vaikea löytää ETF-haulla.

ETF-valintatyökalusta löydät valmiit sijoitusideat, parhaat ETF-rahastot ja kiinnostavimmat ETF-uutuudet

ETF-valintatyökalun valmiit sijoitusideat auttavat sinua löytämään sijoitustyyliisi sopivimmat ETF-rahastot

Lue lisää

Haluatko lukea lisää ETF-sijoittamisesta? Kannattaa lukea artikkelimme Kiinnostaako ETF-sijoittaminen? Näillä vinkeillä onnistut.

Artikkelissa vastaamme mm.

 • Mikä on ETF?
 • Mihin voin ETF:ien kautta sijoittaa?
 • Mihin ETF:iä valitessa kannattaa kiinnittää huomiota?
 • Mitä riskejä ETF:iin liittyy?
 • Mitä kuluja ETF-sijoittamiseen liittyy?
 • Mitä kannattaa ottaa huomioon, kun ostaa tai myy ETF-osuuksia?
 • Mistä ETF:ien osuuksia voi ostaa?
 • Miten ETF-sijoittajaa verotetaan?

Tästä pääset lukemaan artikkelin.

Kokeile ETF-valintatyökalua liittymällä Sijoittaja.fi:n jäseneksi (ensimmäinen kuukausi 1 €), voit perua jäsenyyden milloin tahansa.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy