Osallistu osakeantiin!

ETF:n hakeminen

ETF banneri

ETF:n hakeminen voi joskus tuntua raskaalta ja vaikealta. ETF-työkalumme on tehty helpottamaan ETF:n hakemista. Kehittämämme ETF-työkalu auttaa sijoittajaa ETF-rahastojen vertailussa ja valinnassa.

Julkaistu: 27.07.2020 Kirjoittaja:

ETF ETF-sijoittaminen ETF-työkalu ETF-valintatyökalu

ETF:n hakeminen helpottuu oikeilla työkaluilla

Tehokkaimman ETF:n hakeminen ja löytäminen voi tuntua turhauttavalta tuhansien ETF:ien joukosta. Kehittämämme ETF-työkalu on tehty auttamaan sijoittajaa ETF-rahastojen vertailussa ja valinnassa. ETF:n hakeminen ei ole vaikeaa. Tarvitset vain oikean työkalun.

ETF-työkalu

Vuosien kehitystyön tuloksena syntynyt ETF-työkalu on yksi maailman laajimmista ja kattavimmista ETF-rahastojen vertailuun kehitetyistä työkaluista. Työkalun kehitys pohjautuu akateemisen ja investointipankkien tutkimustiedon sekä käytännön salkunhoitokokemuksen hyödyntämiseen. Hyödynnämme työkalua aktiivisesti myös omassa varainhoidossamme. 

ETF-työkalumme pisteyttää ETF:t ja lajittelee ne tehokkuuden perusteella. Löydät helposti sijoitustyylisi sopivan ETF:n tuhansien joukosta. ETF:n tehokkuus lasketaan työkalussamme teknisten ominaisuuksien ja kaupankäyntiarvosanan perusteella. Tehottomilla ETF:illä tuotot jäävät selvästi vertailuindeksille ja sijoittaja häviää rahaa.

ETF-työkalu kuuluu Sijoittaja.fi:n maksulliseen jäsenyyteen.

ETF:n hakeminen

Miten löydän työkalun sivulta?

Löydät työkalun helposti ylävalikosta kohdasta Sijoittajan työkalut. Sijoittajan työkalut pudotusvalikosta löytyy ETF-työkalu. Työkalu kuuluu Sijoittaja.fi:n maksulliseen jäsenyyteen.

ETF työkalu

ETF:n hakeminen työkalusta

ETF:n hakeminen työkalun avulla on erittäin helppoa. ETF-työkalusta löytyy hakukenttä, josta voit hakea ETF.iä: nimellä tai lyhenteellä, kaupankäyntitunnuksella tai ISIN-koodilla.

ETF työkalu,  etsi

1. Hae ETF:n nimellä tai lyhenteellä

ETF-rahastoille annetaan aina jokin rahastoa ja sen indeksiä kuvaaja nimi. ETF:n nimessä on mukana ETF-rahaston liikkeellelaskijan nimi, indeksin nimi ja ETF-rahaston laillinen muoto ja mahdolliset lisätiedot rahastosarjasta sekä muista tiedoista kuten tuotto-osuuden jaosta, valuuttasuojauksesta tai vivutuksesta kertovat merkinnät. ETF-rahaston nimi pysyy samana, vaikka pörssilistaus vaihtuisi, joten ETF-rahaston nimellä hakeminen voi usein tuottaa tulosta, kun tickerihaku päätyy pöpelikköön.

Sijoittaja.fi, ETF nimi, ETF:n hakeminen

ETF-rahaston nimi rakentuu 3-4 osasta. Pitkissä nimissä ja lisätieto-osioissa käytetään usein lyhenteitä.

2. Hae kaupankäyntitunnuksella

Kaupankäyntitunnus, eli tickeri, on lyhyt yleensä 2-7 numerosta ja kirjaimesta koostuva merkkijono, jolla pörssit tunnistavat arvopaperit toisistaan. Kaupankäyntitunnukset ovat varsinkin aktiivisille treidaajille helppo tapa lyhentää ja muistaa heitä kiinnostavat arvopaperit. Myös useimmat pien- ja ammattisijoittajien käyttämät finanssitietokannat kuten ilmaiseksi saatavilla olevat Google Finance, Yahoo Finance ja Seeking Alpha (myös PRO-versio) sekä ammattilaispalvelut kuten Bloomberg ja Thomson Reuters käyttävät kaupankäyntitunnuksia ensisijaisina lyhenteinään.

Sijoittaja.fi, ETF, Kaupanläyntitunnus, ETF:n hakeminen

3. Hae ISIN-koodilla

ISIN-koodi (International Securities Identification Number) on 12 merkistä koostuva tunnistekoodi arvopapereille. Se on arvopaperikohtainen tunniste, joka pysyy samana kaupankäyntipörssistä riippumatta, eikä sen kirjoitusmuoto koskaan vaihtele kuten ETF:n nimen ulkoasu saattaa usein vaihdella.

Sijoittaja.fi, ETF:n hakeminen, ISIN-koodi

ISIN-koodin löydät ETF-työkalusta ja klikkaamalla itsesi Financial Timesin tietosivulle.

Lisää hakuvaihtoehtoja

Löydät vielä enemmän hakuvaihtoehtoja hakukentän alta. Voit hakea ETF:iä Omaisuusluokan, Alueen/sektorin, Osingonjaon, Valuuttakurssisuojauksen ja kaupankäyntivaluutan mukaan.

ETF työkalu, hakuvaihtoehdot

Lisätiedot-välilehdellä on sijoittajalle hyödyllisiä tietoja. Se kertoo, jos ETF:lle löytyy kaupankäyntitunnus Saksan pörsseistä, ETF:n verotuksellisen kotimaan, rakenteen ja onko valuuttasuojausta vai ei.

ETF työkalu, yhdysvallat, lisätiedot

Sijoitusideoita

Sijoittaja.fi:n ETF-asiantuntijoiden laatimat valmiit sijoitusideat. Ne löytyvät “Sijoitusideoita”-napin takaa. Tarjolla on kolme ETF-mallisalkkua ja yhdeksän mielenkiintoisen teeman mukaista sijoitusideaa. Sijoitusidean ETF:t näkyvät klikkaamalla laatikkoa. Samalla työkalu tarjoaa aiheeseen liittyviä artikkeleita, joiden avulla sijoittaja voi perehtyä sijoitusideaan tarkemmin.

ETF työkalu, sijoitusideoita

Lue lisää ETF-sijoittamisesta

ETF-työkalu kuuluu Sijoittaja.fi:n jäsenyyteen

Löydä sijoitustyyliisi sopivat ETF:t tuhansien ETF:ien joukosta

Sijoittaja.fi:n ETF-työkalun avulla ETF:ien vertailu ja valinta on helppoa. Mukana yli 3 000 ETF:ää. ETF-työkalu pisteyttää ETF:t ja lajittelee ne tehokkuuden perusteella. Löydät työkalusta myös valitsemiamme valmiita ETF-ideoita ja mallisalkkuja.

Tutustu ETF-työkaluun tästä! Valitse, vertaile ja löydä tehokkaimmat yli 3000 ETF:n joukosta.


Osallistu osakeantiin!


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-actionsuomen sijoitusmetsät
seuraa tuloskautta osaketyökalulla

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy