ETF:n hakeminen – näin löydät sopivan ETF:n

ETF:n hakeminen voi joskus tuntua raskaalta ja vaikealta. ETF-työkalumme on tehty helpottamaan ETF:n hakemista. Kehittämämme ETF-työkalu auttaa sijoittajaa ETF-rahastojen vertailussa ja valinnassa.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

ETF:n hakeminen voi joskus tuntua raskaalta ja vaikealta. ETF-työkalumme on tehty helpottamaan ETF:n hakemista. Kehittämämme ETF-työkalu auttaa sijoittajaa ETF-rahastojen vertailussa ja valinnassa.

ETF:n hakeminen helpottuu oikeilla työkaluilla

Tehokkaimman ETF:n hakeminen ja löytäminen voi tuntua turhauttavalta tuhansien ETF:ien joukosta. Kehittämämme ETF-työkalu on tehty auttamaan sijoittajaa ETF-rahastojen vertailussa ja valinnassa. ETF:n hakeminen ei ole vaikeaa. Tarvitset vain oikean työkalun.

ETF-työkalu

Vuosien kehitystyön tuloksena syntynyt ETF-työkalu on yksi maailman laajimmista ja kattavimmista ETF-rahastojen vertailuun kehitetyistä työkaluista. Työkalun kehitys pohjautuu akateemisen ja investointipankkien tutkimustiedon sekä käytännön salkunhoitokokemuksen hyödyntämiseen. Hyödynnämme työkalua aktiivisesti myös omassa varainhoidossamme. 

ETF-työkalumme pisteyttää ETF:t ja lajittelee ne tehokkuuden perusteella. Löydät helposti sijoitustyylisi sopivan ETF:n tuhansien joukosta. ETF:n tehokkuus lasketaan työkalussamme teknisten ominaisuuksien ja kaupankäyntiarvosanan perusteella. Tehottomilla ETF:illä tuotot jäävät selvästi vertailuindeksille ja sijoittaja häviää rahaa.

ETF-työkalu on osana Sijoittaja360-palvelua.

ETF:n hakeminen

Miten löydän työkalun Sijoittaja360:stä?

Kun olet kirjautunut Sijoittaja360-palveluun, löydät ETF-työkalun helposti ylävalikosta kohdasta Työkalut. Pudotusvalikosta löytyy ETF-työkalu.

ETF:n hakeminen työkalusta

ETF:n hakeminen työkalun avulla on erittäin helppoa. ETF-työkalusta löytyy hakukenttä, josta voit hakea ETF:iä nimellä tai lyhenteellä, kaupankäyntitunnuksella tai ISIN-koodilla.

1. Hae ETF:n nimellä tai lyhenteellä

ETF-rahastoille annetaan aina jokin rahastoa ja sen indeksiä kuvaaja nimi. ETF:n nimessä on mukana ETF-rahaston liikkeellelaskijan nimi, indeksin nimi ja ETF-rahaston laillinen muoto ja mahdolliset lisätiedot rahastosarjasta sekä muista tiedoista kuten tuotto-osuuden jaosta, valuuttasuojauksesta tai vivutuksesta kertovat merkinnät. ETF-rahaston nimi pysyy samana, vaikka pörssilistaus vaihtuisi, joten ETF-rahaston nimellä hakeminen voi usein tuottaa tulosta, kun tickerihaku päätyy pöpelikköön.

Sijoittaja.fi, ETF nimi, ETF:n hakeminen

ETF-rahaston nimi rakentuu 3-4 osasta. Pitkissä nimissä ja lisätieto-osioissa käytetään usein lyhenteitä.

2. Hae kaupankäyntitunnuksella

Kaupankäyntitunnus, eli tickeri, on lyhyt yleensä 2-7 numerosta ja kirjaimesta koostuva merkkijono, jolla pörssit tunnistavat arvopaperit toisistaan. Kaupankäyntitunnukset ovat varsinkin aktiivisille treidaajille helppo tapa lyhentää ja muistaa heitä kiinnostavat arvopaperit. Myös useimmat pien- ja ammattisijoittajien käyttämät finanssitietokannat kuten ilmaiseksi saatavilla olevat Google Finance, Yahoo Finance ja Seeking Alpha (myös PRO-versio) sekä ammattilaispalvelut kuten Bloomberg ja LSEG käyttävät kaupankäyntitunnuksia ensisijaisina lyhenteinään.

3. Hae ISIN-koodilla

ISIN-koodi (International Securities Identification Number) on 12 merkistä koostuva tunnistekoodi arvopapereille. Se on arvopaperikohtainen tunniste, joka pysyy samana kaupankäyntipörssistä riippumatta, eikä sen kirjoitusmuoto koskaan vaihtele kuten ETF:n nimen ulkoasu saattaa usein vaihdella.

ETF-työkalun hakukentän avulla voit hakea ETF:ää ISIN-koodin avulla, ja koodin voi löytää esimerkiksi välittäjän sivuilta tai ETF:n kotisivuilta.

Lisää hakuvaihtoehtoja

Löydät vielä enemmän hakuvaihtoehtoja hakukentän alta. Voit hakea ETF:iä Omaisuusluokan, Alueen/sektorin, Osingonjaon ja kaupankäyntivaluutan mukaan.

Lisätiedot-välilehdellä on sijoittajalle hyödyllisiä tietoja. Se kertoo, jos ETF:lle löytyy kaupankäyntitunnus Saksan pörsseistä, ETF:n verotuksellisen kotimaan, rakenteen ja onko valuuttasuojausta vai ei.

Sijoitusideoita

Sijoittaja360-palvelusta löytyy valmiita sijoitusideoita myös ETF:ille. Löydät ne “Inspiroidu”-napin takaa palvelun yläreunassa. Tarjolla on kaksi ETF-mallisalkkua, mielenkiintoisten teemojen mukaisia ETF-sijoitusideoita, sekä ajakohtaisia sijoitusideoita. Inspiroidu-sivun ETF-mallisalkut ja -sijoitusideat saa helposti nähtäville ETF-työkalussa, jolloin ETF:ien vertailu on helppoa. Sivuilta löytyy myös aiheeseen liittyviä artikkeleita, joiden avulla sijoittaja voi perehtyä sijoitusideaan tarkemmin.

Lue lisää ETF-sijoittamisesta

Sijoittaja360 kuuluu Sijoittaja.fi:n jäsenyyteen

Löydä sijoitustyyliisi sopivat ETF:t tuhansien ETF:ien joukosta

Sijoittaja360:stä löytyvän ETF-työkalun avulla ETF:ien vertailu ja valinta on helppoa. Mukana yli 3 000 ETF:ää. ETF-työkalu pisteyttää ETF:t ja lajittelee ne tehokkuuden perusteella. Löydät palvelusta myös valitsemiamme valmiita ETF-ideoita ja mallisalkkuja.

Sinua voisi kiinnostaa
Miten teen ensimmäisen ETF-sijoitukseni?
Indeksirahasto vs. ETF – Mitä eroa?
Katsaus Sijoittaja.fi mallisalkkuihin
Mallisalkkujen helmikuu – ETF-salkut plussalla kuun aikana
Ilmoittaudu webinaariin
Sijoittajan valinnat