ETF-työkalu päivitetty – listalla useita uusia tulokkaita

Sijoittaja.fi:n ETF-työkalu on jälleen päivitetty, ja samalla listalle on tullut kymmeniä uusia ETF:iä vertailtavaksi. Tutustu työkaluun!

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Sijoittaja.fi:n ETF-työkalu on jälleen päivitetty, ja samalla listalle on tullut kymmeniä uusia ETF:iä vertailtavaksi. Tutustu työkaluun!

Työkalussa jo yli 3 000 ETF:ää

Sijoittaja.fi:n ETF-työkalu on jälleen päivitetty ja tuoreimman päivityksen yhteydessä uuteen työkaluun on lisätty paljon uusia ETF:iä samalla kun listalta on poistunut joitain lakkautettuja ETF-rahastoja. Kokonaismäärä on kuitenkin kasvanut muutamilla kymmenillä edellisestä päivityksestä, ja tällä hetkellä listalta löytyy jo yli 3 000 ETF:ää, tarkan lukumäärän ollessa 3 044. Uusia tulokkaita työkaluun on esimerkiksi useat vastuullisesti sijoittavat ETF:t eri sektoreilla, pieniin ja keskisuuriin yrityksiin sijoittavat ETF:t sekä erilaiset korko-ETF:t.

Työkalusta löytyy valmiita sijoitusideoita esimerkiksi laatu- tai osinkoyhtiöihin sijoittavista ETF:stä. Työkalulla on myös helppo löytää eri omaisuusluokkiin ja maantieteellisiin alueisiin sijoittavat ETF:t.

ETF:t apuna helpossa hajautuksessa

ETF:ien avulla sijoittaja voi sijoittaa käytännössä mihin omaisuusluokkaan ja maailmankolkkaan tahansa. ETF-työkalu helpottaa parhaiden ETF:ien löytämistä, ja voit helposti vertailla esimerkiksi samaan indeksiin sijoittavia ETF:iä.

Parhaat ETF:t ovat mahdollisimman tehokkaita, eli niiden kokonaiskustannus on mahdollisimman alhainen. ETF-työkalun tehokkuuspisteytyksessä huomioidaan hallinnointikulujen lisäksi useita muita sijoittajan tuottoa heikentäviä piilokuluja, kuten ETF:lle ja sijoittajalle koituvat kaupankäynnin ja valuutan vaihdon kulut sekä verokohtelu.

Voit tutustua tarkemmin ETF:n määritelmään esimerkiksi tästä artikkelista.

Puolijohde-ETF:t kovassa nousussa vuoden alusta mitattuna

ETF:ien tehokkuuspisteiden lisäksi sijoittaja voi tutkia myös ETF:ien historiallisia tuottoja, joiden avulla voi pyrkiä hahmottamaan esimerkiksi tällä hetkellä suosittuja trendejä. Esimerkiksi YTD-tuottoja tarkastelemalla Top 3 -parhaisiin tuottoihin kuluneen vuoden aikana ovat päässeet Bitcoin-futuureihin sijoittava ETF, lohkoketjua hyödyntäviin yhtiöihin sijoittava ETF, sekä puolijohdelaitteisiin sijoittava ETF. Vaikka ensimmäiset kaksi ovat yltäneet yli 60 % tuottoon kuluneen vuoden aikana, myös niiden volatiliteetti on selvästi keskivertoa suurempi.

Bitcoin-futuureihin sijoittava ProShares Bitcoin Strategy ETF on listattuna Yhdysvaltoihin, joten siihen ei suomalainen yksityissijoittaja voi suoraan sijoittaa. YTD-tuottoja selaamalla listalle nousee myös useita muita puolijohde-ETF:iä sekä erilaisia teknologia-ETF:iä.

ETF-työkalussa voi vertailla parhaisiin tuottoihin yltäneitä ETF:iä

Löydä sijoitustyyliisi sopivat ETF:t tuhansien ETF:ien joukosta

Sijoittaja.fi:n ETF-työkalun avulla ETF:ien vertailu ja valinta on helppoa. ETF-työkalu pisteyttää ETF:t ja lajittelee ne tehokkuuden perusteella. Löydät työkalusta myös valitsemiamme valmiita ETF-ideoita ja mallisalkkuja. 

Sinua voisi kiinnostaa
Miten sijoitan valmistujaisrahat?
Katsaus Sijoittaja.fi mallisalkkuihin
Mallisalkkujen toukokuu – Suomi-osakesalkut suoriutuivat vahvasti kuun aikana
Passiivinen kulupihtari -mallisalkku
United Bankers Oyj
Sijoittajan valinnat