Tuloskausi käynnissä – tässä viikon tulosanalyysit!

Tuloskausi on täydessä vauhdissa. Markkinoilla on jälleen nähty niin positiivisia yllätyksiä kuin pettymyksiäkin. Suomalaisen sijoittajan osinkokevät näyttää kuitenkin hyvältä!

Julkaistu: 03.02.2023 Kirjoittaja:

osakkeet sijoitusideat tulokset

Suomalaiset osakkeet

Konecranesin tulos ylitti ennusteet – kasvun odotetaan jatkuvan kuluvana vuonna

Konecranesin tulos ylitti jälleen ennusteet, ja yhtiö odottaa kasvua kuluvalle vuodelle. Epävarma markkinatilanne toisaalta varjostaa syklistä yhtiötä.

Cargotecin Q4-tulos sai kriittisen vastaanoton sijoittajilta – osake laski yli 7 %

Cargotec takoi vuoden 2022 viimeisellä neljänneksellä ennätyskorkean liikevaihdon ja vertailukelpoisen liikevoiton. Tästä huolimatta tulos sai markkinoilla kriittisen vastaanoton. Lue analyysi!

Valmetin osake kovassa nousussa tulosjulkistuksen jälkeen

Yhtiön Q4-tulos oli hyvä ja saadut tilaukset kasvoivat vahvasti. Myös osinko nousee edellisvuodesta. Lue analyysi Valmetin osakkeesta.

UPM-Kymmeneltä vahva ohjaus

UPM-Kymmene takoi vuoden neljännellä neljänneksellä jälleen todella vahvan tuloksen. Yhtiö odottaa vahvan tekemisen jatkuvan myös alkaneena vuonna.

Nordean tulos miellytti markkinoita – luvassa yllätyssuuri osinko

Nordean Q4-tulos löi ennusteet. Konsernin hallituksen ehdottama osinko on 16 % edellistä suurempi, mikä selvästi kelpasi markkinoille. Nordean osakekurssi reagoi tulokseen positiivisesti.

Stora Enson tulos heikkeni – tuloslaskun odotetaan jatkuvan

Makrotalouden epävarmuus ja heikko kuluttajaluottamus heikensivät Stora Enson tulosta vuoden 2022 viimeisellä neljänneksellä.

Wärtsilän tilauskertymä laski ja suuri kustannusvaraus heikensi kannattavuutta

Wärtsilän osake laski reilusti vuoden 2022 aikana. Q4:llä yhtiön tilauskertymä laski ensimmäisen kerran tilikauden aikana. Wärtsilän kannattavuutta verottivat edelleen kustannusinflaatio, sekä 40 miljoonan euron kustannusvaraus liittyen Olkiluoto 1 ja 2 -projekteihin.

Keskon tulos kääntyi laskuun – yhtiö odottaa lyhytaikaista taantumaa liiketoiminnassa

Keskon tulos laski vuoden viimeisellä neljänneksellä pitlkään jatkuneen tuloskasvun jälkeen. Rakentamisen ja autokaupan odotetaan laskevan vuonna 2023.

Tärkeimmät tunnusluvut ja sijoittajan näkökulma Osaketyökalusta

Suomesta mukana ovat lähes kaikki pörssin päälistan osakkeet, joilla on riittävä pörssihistoria. Osaketyökaluun päivittyy tärkeimmät tunnusluvut yleensä tuloksen julkistuspäivänä.

Tutustu Osaketyökaluun!

Kansainväliset yhtiöt

Amazonin liikevaihto odotuksia parempi – osake silti laskuun | AMZN stock

Amazonin Q4-tulos ylitti ennusteet liikevaihdon osalta, mutta markkinat pettyivät ohjaukseen. Osakkeen arvostustaso on selvästi alempi kuin historiassa.

Applen liikevaihto laski – kestääkö osakekurssi? | APPL stock

Applen liikevaihto laski. iPhonejen myynti oli pettymys, mutta palveluliiketoiminta ja iPadit positiivinen yllätys. Markkinat eivät tykänneet suorituksesta. Miten käy osakekurssin jatkossa?

Google jäi jälleen odotuksista – osake laskuun | GOOG stock

Google on internetin valtias. Osake on tarjonnut pitkässä juoksussa erinomaista tuottoa, mutta vuosi 2022 oli nihkeä. Milloin osake palaa takaisin kasvu-uralle?

Meta leikkaa kuluja ja liikevaihto palaamassa kasvuun – osake vahvaan nousuun | META stock

Facebookin (META) osake on kääntynyt selvään nousuun. Yhtiö aikoo olla jatkossa tehokkaampi ja se miellyttää markkinoita. Sijoittajien usko yhtiön tulevaisuuteen näyttää palautuvan.

Seuraa tuloskautta Sijoittaja.fi:ssä

Sijoittaja.fi:n jäsenenä saat lukuoikeuden koko sisältöön ja käyttöoikeuden Osaketyökaluun. Katso sijoittajan tärkeimmät tunnusluvut ja arvostuskertoimet Osaketyökalusta.

Tutustu Osaketyökaluun!

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy