Analyysi: Wärtsilän tuloskunto kestää – osake jatkanee myötätuulessa

Wärtsilä on vahvassa tuloskunnossa ja mukana tärkeimmissä megatrendeissä. Yhtiö hyötyy myös tekoälyn markkinakasvusta. Wärtsilän osakkeessa on edelleen nousupotentiaalia.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Wärtsilä on vahvassa tuloskunnossa ja mukana tärkeimmissä megatrendeissä. Yhtiö hyötyy myös tekoälyn markkinakasvusta. Wärtsilän osakkeessa on edelleen nousupotentiaalia.

Artikkelikuvan lähde: Wärtsilän kuvapankki.

Wärtsilän osake: tuloskommentti Q2/2024

Q2/2024 Wärtsilän liikevaihto oli 1556 milj. euroa (ennuste 1588 milj. euroa) ja vertailukelpoinen liiketulos oli 176 milj. euroa (ennuste 155 milj. euroa). Liikevaihto kääntyi 7 prosentin nousuun. EBIT-% parani 11,3 prosenttiin vertailukauden 7,4 prosentista. Tilauskertymä kasvoi 10 prosenttia ja tilauskanta 22 prosenttia vertailukaudesta. Liiketoiminnan rahavirta oli vahva.

Johdon mukaan energiamarkkinoilla protektionistinen talouspolitiikka vahvistui, mikä lisää kauppaan liittyviä riskejä esimerkiksi äskettäin Yhdysvalloissa ja EU:ssa säädettyjen tuontitullien muodossa. Moottorivoimalaitosten markkinat pysyivät vakaina, ja aktiviteetti oli hyvällä tasolla etenkin Yhdysvalloissa. Tekoälyn nopea kasvu vaikuttaa merkittävästi sähkön kysyntään maailmanlaajuisesti. Datakeskusten osuus maailman sähkön kulutuksesta voi jopa kaksinkertaistua vuoteen 2026 mennessä. Wärtsilä tarjoaa datakeskuksille korkean hyötysuhteen keskinopeita moottoreita.

Wärtsilä ennakoi seuraavien 12 kuukauden kysyntäympäristön olevan vertailukautta parempi sekä merenkulku- että energialiiketoiminnassa Suoritus positiivinen.

Wärtsilä osake: liikevaihdon ja liiketuloksen kehitys

Wärtsilän taloudelliset tavoitteet

  • Vuosittainen orgaaninen kasvu 5 %
  • Liikevoittomarginaali 12 % (vuonna 2021 oikaistu liikevoittomarginaali oli 7,5 %)
  • Nettovelkaantumisaste alle 0,50
  • Vuonna 2030 Wärtsilän tavoite on olla hiilineutraali

Wärtsilän osinko 2024

Wärtsilän tavoite on jakaa vähintään 50 % osakekohtaisesta tuloksesta osinkona.

  • Vuodelta 2023 Wärtsilä maksaa osinkoa 0,32 euroa/osake. Osinko jaetaan kahdessa erässä keväällä ja syksyllä.
  • Wärtsilän vuoden 2022 osinko oli 0,26 € ja se maksettiin niin ikään kahdessa erässä.

Wärtsilän osake Osaketyökalussa

Osaketyökalussa Wärtsilän osake saa keskimääräistä paremmat pisteet. Yhtiö saa korkeat pisteet esimerkiksi laadusta, kasvusta ja osakkeen momentista. Osaketyökalussa voit tutustua tarkemmin Wärtsilän osakkeen pisteytykseen, sekä tarkistaa tärkeimmät tunnusluvut ja ennusteet.

Wärtsilän osake – Sijoittajan näkökulma

Jäsenosiossa tarkastelemme Wärtsilän osakkeen kehitystä sekä tuomme esille sijoittajan näkökulman. Kannattaako osaketta ostaa?

Wärtsilän osakkeen positiivinen trendi alkoi vuonna 2023 ja on jatkunut läpi vuoden 2024 muutamaa notkahdusta lukuunottamatta. Wärtsilän osake saa momentista erinomaiset 9 pistettä.

Lue ilmaiseksi kaksi viikkoa Haluatko lukea artikkelin?

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja tuhansiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Lisäksi saat käyttöösi Sijoittaja360 -palvelun. Ilmaisen kokeilujakson jälkeen tilaus jatkuu 11,90€. Voit perua koska tahansa.

Sinua voisi kiinnostaa
Analyytikot odottavat Euroopan datakeskusten määrän kasvavan hurjasti
Konecranes osake: Konecranesin todella vahva tulos ylitti korkeat odotukset
Neste osake: Ennätysheikko tulos sai positiivisen vastaanoton
Sijoittajan valinnat