northcrypto

OP-rahastot vertailussa – Omistajille bonusta ja halpoja rahastoja!

OP pohjola logo

Vertailimme OP-rahastot ja indeksirahastot! OP on tiputtanut viime vuosina indeksirahastojen hintoja reilusti alas ja lanseerannut uusia rahastoja. Lisäksi rahastoista saa 0,25 % OP-Bonusta. Kannattaako OPn rahastoihin sijoittaa?

Julkaistu: 28.05.2020 Kirjoittaja:

analyysi OP rahastot sijoitusideat

Millaiselle säästäjälle OP-rahastot sopivat?

OP-rahastot tarjoavat erittäin laajan rahastovalikoiman useille erilaisille säästäjille ja sijoittajille. OP Säästörahastot sopivat helppoutensa puolesta hyvin aloitteleville sijoittajille, ja OP Indeksirahastot tarjoavat laajan rahastovalikoiman kulutietoiselle sijoittajalle. Lisäksi OP:n rahastoista löytyy rahastovaihtoehtoja esimerkiksi korkosijoittajalle, vastuulliseen ja ilmastoystävälliseen sijoittamiseen sekä vaihtoehtoissijoittamiseen (mm. metsä ja kiinteistöt).

OP-rahastot ovat erikoisia muiden rahastoyhtiöiden rahastoihin verrattuna, sillä omistaja-asiakkaat saavat huomattavasti muita rahastosäästäjiä paremmat edut. Kaikissa OP:n rahastoissa on tavallisesti merkintä- ja lunastuspalkkiot, mutta omistaja-asiakkailta palkkioita ei peritä. Lisäksi OP-rahastot kerryttävät omistaja-asiakkaille 0,25 % OP-bonusta, jota voi käyttää esimerkiksi pankin palvelumaksuihin, vakuutusmaksuihin, arvo-osuustilin kuluihin, lakipalveluihin ja OP-Kiinteistökeskuksen palkkioihin.

OP-rahastot pähkinänkuoressa:

  • Ei merkintä-, lunastus- tai vaihtopalkkioita melkein kaikissa rahastoissa (omistaja-asiakkaille)
  • Omistaja-asiakkaille vuosittain 0,25 % OP-bonusta rahasto-omistuksien arvosta.
  • Aktiiviset OP-rahastot kalliita, salkunhoitajilla heikosti näyttöä indeksiä paremmista tuotoista.
  • OP Indeksirahastot vuoden 2017 syksyn halpuutuksen jälkeen jo erittäin houkuttelevasti hinnoiteltuja (hallinnointipalkkio 0,39 %, OP-bonuksilla ”korjattuna” 0,14 %). Indeksirahastojen valikoima yksi Suomen parhaita.
  • Mielenkiintoisia uusia rahastotulokkaita mm. OP-Metsänomistaja ja OP-Palvelukiinteistöt

OP Indeksirahastot

OP-Indeksirahastojen hallinnointipalkkiot pudotettiin vuoden 2017 syksyllä kaikissa OP:n indeksirahastoissa 0,39 %:iin. Lisäksi ne kerryttävät omistaja-asiakkaille 0,25 % OP-bonusta. Mikäli OP:n muille palveluille on muutoinkin käyttöä, tipahtaa indeksirahastojen reaalinen hallinnointikustannus vain 0,14 %:iin, mikä tekee niistä käytännössä kaikkein edullisimmat indeksirahastot Suomessa. Lisäetuna OP-bonukset ovat verovapaata ”tuloa”. Ainoastaan Nordnet Indeksirahastot ovat edullisempia, mutta niiden sijoituskohteet on rajattu vain Pohjoismaihin. OP:n indeksirahastot tarjoavat sijoituskohteita ympäri maailmaa.

Tällä hetkellä kenties kaikkein kiinnostavin OP:n indeksirahasto on OP-Aasia Indeksi, joka sijoittaa hajautetusti Aasian ja Tyynenmeren kehittyneille markkinoille mm. Japanin, Hong Kongin, Australian ja Singaporen pörsseihin (MSCI Pacific -indeksiin). Yksikään toinen rahastoyhtiö Suomessa ei tarjoa laajasti Aasian osakkeisiin sijoittavaa osakerahastoa vastaavin hinnoin (edes instituutio- ja varainhoitoasiakkailleen). Muita OP:n tarjoamia indeksirahastoja ovat OP-Suomi Indeksi, OP-Pohjoismaat Indeksi, OP-Eurooppa Indeksi, OP-Amerikka Indeksi ja OP-Maailma Indeksi. Lue artikkelin lopusta, miten indeksirahastot vertautuvat kilpailijoihin, ja mikä rahastoista tarjoaa parhaan tuotto-odotuksen. (Sijoittaja.fi:n jäsenille)

OP-rahastot Sijoittaja.fi:n laajassa rahastovertailussa

OP suosittelee aloittelevalle säästäjälle Säästäjän rahastoja OP-Varovainen, OP-Maltillinen ja OP-Rohkea. Säästäjän rahastot ovat niin sanottuja yhdistelmärahastoja, jotka sijoittavat hajautetusti osakkeisiin ja korkoihin valitsemasi riskitason mukaisesti.

Katso, miten OP-rahastot pärjäsivät Suomen parhaat yhdistelmärahastot -rahastovertailussamme.

OP-Suomi sijoittaa ainakin OP:n mukaan aktiivisella sijoitusstrategialla, joka ensisilmäyksellä vaikuttaa pärjänneen erinomaisesti kilpaileviin rahastoihin verrattuna ja viistäneen jopa hyvin likellä vertailuindeksiään koko historiansa ajan.

Aiemmassa OP-rahastoanalyysissa (20.7.2018) kirjoitimme:

”Vuoden 2017 lopulla OP ilmoitti yhdistävänsä indeksiä likellä peesanneen OP-Deltan ja hieman aktiivisemman sijoittaneen OP-Focus-rahaston viime vuosina parhaiten pärjänneeseen OP-Suomi Arvo -rahastoon, tuloksena 4 Morningstar-tähden Suomi-rahasto, joka hallinnoi yhteensä massiivista yli 1 miljardin euron pääomaa (Suomen suurin Suomi-rahasto). Samalla rahastolta katosi tyylipainotus, mikä tekee indeksin voittamisesta jatkossa erittäin vaikeaa.”

Katso osuiko arvio kohdalleen, ja miten OP-Suomi pärjäsi Suomen parhaat rahastot -rahastovertailussamme.

Avaa rahastovertailutaulukko tästä!  Sijoittaja.fi -jäsenille

OP-rahastot sijoittajan näkökulmasta (luettavissa vain jäsenille)

Sijoittaja.fi:n jäsenille suunnatussa osiossa vertailemme OPn aktiivisia osakerahastoja indeksirahastoihin ja ETF-rahastoihin sekä analysoimme, miten OPn indeksirahastot pärjäävät kilpailijoita vastaan, ja mikä rahastoista on houkuttelevin sijoituskohde. Liity jäseneksi!

Lue koko artikkeli — kokeile 14 päivää ilmaiseksi

Saat lukuoikeuden analyyseihin ja artikkeleihin sekä käyttöösi osake- ja ETF-työkalut, markkinaympäristön, mallisalkut ja muut sijoittajan työkalut.

KOKEILE 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSInorthcrypto


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImage


New call-to-action

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy