Rahastovertailu – Suomen parhaat osakerahastot juuri nyt

Päivitimme perinteisen suomalaisiin osakkeisiin sijoittavien rahastojen rahastovertailun. Lue mitkä ovat Suomen parhaat osakerahastot nyt!

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Päivitimme perinteisen suomalaisiin osakkeisiin sijoittavien rahastojen rahastovertailun. Lue mitkä ovat Suomen parhaat osakerahastot nyt!

Sijoittaja.fi:n Suomen parhaat osakerahastot -rahastovertailu

Suomen parhaat osakerahastot -vertailussamme on mukana 22 pääasiassa suomalaisiin osakkeisiin sijoittavaa osakerahastoa, joilta löytyy viiden vuoden tuottohistoria. Vertailun rahastojen sijoituksissa on nähty muutoksia kuluvan vuoden aikana, ja parhaat rahastot ovat pitäneet hyvin pintansa, vaikka viime vuodet ovat olleet yleisesti Suomi-osakkeille haastavat.

Halusimme syventää rahastovertailua ja selvittää vastaukset seuraaviin kysymyksiin:

  1. Mitkä ovat tavallisen rahastosäästäjän näkökulmasta Suomen parhaat rahastot
  2. Löytyykö rahastoja, joiden menestys on pysyvää ja jatkuvaa kuukaudesta toiseen
  3. Löytyykö rahastoja, joiden riski on selvästi pörssin yleistä riskiä matalampi

Suomen parhaat osakerahastot

Vertailumme perusteella parhaat rahastot ovat: Evli Suomi Pienyhtiöt B, Säästöpankki Pienyhtiöt ja Fondita Finland Micro Cap B. Kaikki kärkirahastot ovat aktiivisesti hoidettuja, ja nimiensä mukaisesti jokainen kärkirahasto keskittyy sijoitustoiminnassaan pienempien yhtiöiden osakkeisiin.

Erityismainintana nostamme vertailussa hyville sijoille nousseen Nordnet Suomi Indeksi -rahaston, joka on yltänyt kuluneen vuoden aikana parhaaseen tuottoon rahastovertailussa syyskuun loppuun mennessä mitattuna. (+14,1 %). Rahasto seuraa ESG-indeksiä, joten siitä puuttuu esimerkiksi kuluneen vuoden aikana heikosti suoriutunut Nesteen osake. Neste taas kuuluu myös vertailussa mukana olevaan Seligson & Co OMX Helsinki 25 ETF -rahastoon, jonka kuluneen vuoden tuotot ovat jääneet Nordnetin rahastosta jälkeen.

Rahastojen tuottoja voi vertailla helposti Sijoittaja.fi:n Rahastotyökalun avulla, josta löytyy vertailun rahastot mukaan luettuna yli 260 erilaista yhdistelmä-, osake-, korko- ja kiinteistörahastoa.

Taulukon data 30.9.2024 päättyneillä kursseilla

Evli Suomi Pienyhtiöt B

Listan ensimmäiselle sijalle sijoittuva Evli Suomi Pienyhtiöt B sijoittaa pääasiassa suomalaisten pienten ja keskisuurten julkisesti listattujen yritysten osakkeisiin. Evlin rahasto on perustamisestaan lähtien pärjännyt erittäin hyvin indeksiä vastaan, ja viimeisen viiden vuoden aikana rahaston vuotuinen tuotto on vertailun parhaimmalla tasolla.

Rahaston riski on tosin keskimääräistä korkeampi, ja heikoimpien kuukausien aikana rahasto on laskenut keskimääräistä enemmän. Evlin rahasto tavoittelee pitkässä juoksussa vertailuindeksiä parempaa tuottoa aktiivisella osakevalinnalla ja rahasto sisältää noin 25–30 osaketta.

Kuluneen vuoden aikana Evli Suomi Pienyhtiöt yltää Nordnetin indeksirahaston jälkeen toiseksi korkempaan tuottoon. Rahasto on tuottanut kuluneen vuoden aikana +11,3 %.

Säästöpankki Pienyhtiöt

Säästöpankki Pienyhtiöt keskittyy sijoitustoiminnassaan pääasiassa suomalaisiin markkina-arvoltaan pienten ja keskisuurien yhtiöiden osakkeisiin. Rahasto voi sijoittaa osan varoistaan myös muihin eurooppalaisiin pienten ja keskisuurten yhtiöiden osakkeisiin. Rahasto on pärjännyt perustamisestaan lähtien vahvasti vertailuindeksiä vastaan.

Säästöpankki Pienyhtiöt on tarjonnut historiassa vakuuttavia tuottoja ja rahaston riski on Evlin rahastoa matalammalla tasolla. Rahasto suoriutuu vakuuttavasti rahastovertailun eri kategorioissa. Voittosuhde jää hieman alle 50 %, mikä kertoo kuinka monena kuukautena rahasto on voittanut vertailuindeksin.

Kuluneen vuoden aikana Säästöpankki Pienyhtiöt -rahaston tuotto on jäänyt hieman muista kärkirahastoista jäljeen, mutta myös se on tarjonnut hyviä tuottoja. Rahaston kuluneen vuoden tuotto on +8,8 %.

Fondita Finland Micro Cap B

Fondita Finland Micro Cap -rahasto sijoittaa pieniin, alle 800 milj. euron markkina-arvon suomalaisten yhtiöiden osakkeisiin. Rahasto pyrkii löytämään pieniä suomalaisia osakkeita, joilla on hyvät mahdollisuudet kannattavaan kasvuun tulevaisuudessa.

Rahastovertailussa Fonditan rahasto on tuottanut historiassa vakuuttavasti, mutta parhaissa kuukausituotoissa rahasto jää Evlin ja Säästöpankin rahastoissa jälkeen. Rahasto erottuu osakseen sen keskimääräistä matalammalla riskillä ja hyvällä tuotolla suhteessa riskiin.

Kuluneen vuoden tuotoilla mitattuna Fondita Finland Micro Cap yltää vertailun kolmanneksi parhaimpaan tuottoon +10,9 % tuotolla.

Suomen parhaat osakerahastot (vain jäsenille)

Vertailussa mukana 22 suomalaisiin osakkeisiin sijoittavaa kotimaista rahastoa. Tutki, miten oman pankkisi rahastot pärjäsivät vertailussa.

Vertailumme on tehty seitsemän eri ominaisuuden perusteella. Alla yksittäisten osa-aluepisteiden perusteella parhaat rahastot.

Lue ilmaiseksi kaksi viikkoa Haluatko lukea artikkelin?

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja tuhansiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Lisäksi saat käyttöösi Sijoittaja360 -palvelun. Ilmaisen kokeilujakson jälkeen tilaus jatkuu 11,90€. Voit perua koska tahansa.

Löydä parhaat rahastot helposti Rahastotyökalun avulla

Löydä tuottavimmat ja omaan sijoitustyyliin sopivimmat rahastot vaivattomasti. Rahastotyökalusta löydät yli 260 erilaista yhdistelmä-, osake-, korko- ja kiinteistörahastoa. Rahastotyökalun avulla voit helposti vertailla esimerkiksi rahaston tuottoja, kuluja ja kokoa. Sijoittaja.fi-jäsenet saavat käyttöönsä Sijoittaja360-palvelun, johon kuuluu myös Rahastotyökalu.

Northcrypto
Sinua voisi kiinnostaa
Elisa osake: Elisan kannattavuus pysyi vakaana – liikevaihto painui laskuun
Nokian osake analyysissä
Nokia osake: Nokian liikevaihto laskussa ja näkymät heikentyneet
Nordea osake: analyysissa tuorein tulos
Sijoittajan valinnat