Rahastovertailu – Suomen parhaat osakerahastot juuri nyt

Päivitimme perinteisen suomalaisiin osakkeisiin sijoittavien rahastojen rahastovertailun. Lue mitkä ovat Suomen parhaat osakerahastot nyt!

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Päivitimme perinteisen suomalaisiin osakkeisiin sijoittavien rahastojen rahastovertailun. Lue mitkä ovat Suomen parhaat osakerahastot nyt!

Sijoittaja.fi:n Suomen parhaat osakerahastot -rahastovertailu

Suomen parhaat osakerahastot -vertailussamme on mukana 23 pääasiassa suomalaisiin osakkeisiin sijoittavaa osakerahastoa, joilta löytyy viiden vuoden tuottohistoria. Vertailun rahastojen sijoituksissa on nähty muutoksia kuluvan vuoden aikana, ja parhaat rahastot ovat pitäneet hyvin pintansa, vaikka viime vuodet ovat olleet yleisesti Suomi-osakkeille haastavat.

Halusimme syventää rahastovertailua ja selvittää vastaukset seuraaviin kysymyksiin:

  1. Mitkä ovat tavallisen rahastosäästäjän näkökulmasta Suomen parhaat rahastot
  2. Löytyykö rahastoja, joiden menestys on pysyvää ja jatkuvaa kuukaudesta toiseen
  3. Löytyykö rahastoja, joiden riski on selvästi pörssin yleistä riskiä matalampi

Suomen parhaat osakerahastot

Vertailumme perusteella parhaat rahastot ovat: Evli Suomi Pienyhtiöt B, eQ Suomi 1 K ja Nordnet Suomi Indeksi. Kärkirahastoista Evlin ja eQ:n rahastot ovat aktiivisesti hoidettuja rahastoja ja Nordnetin rahasto on indeksirahasto. Evlin rahasto keskittyy nimensä mukaisesti pienempien yhtiöiden osakkeisiin.

Evli Suomi Pienyhtiöt B

Listan ensimmäiselle sijalle sijoittuva Evli Suomi Pienyhtiöt B sijoittaa pääasiassa suomalaisten pienten ja keskisuurten julkisesti listattujen yritysten osakkeisiin. Evlin rahasto on perustamisestaan lähtien pärjännyt erittäin hyvin indeksiä vastaan, ja viimeisen viiden vuoden aikana rahaston vuotuinen tuotto on vertailun parhaimmalla tasolla. Heikoimpien kuukausien aikana rahasto tosin on myös laskenut keskimääräistä enemmän. Evlin rahasto tavoittelee pitkässä juoksussa vertailuindeksiä parempaa tuottoa aktiivisella osakevalinnalla ja rahasto sisältää noin 25–30 osaketta.

eQ Suomi 1 K

Listan toiselle sijalle sijoittuu pääosin suomalaisiin yhtiöihin sijoittava eQ Suomi 1 K -rahasto. Rahasto on aktiivisesti hallinnoitu, ja vastuullisuus on yksi keskeinen osa sen sijoitustoimintaa rahaston pyrkiessä ESG:n integrointiin sijoituskäytännöissään. Rahaston vertailuindeksinä toimii OMX Helsinki Cap (GI) -indeksi, joka ei puolestaan huomioi kestävyystekijöitä. Rahaston vuotuinen tuotto viimeisen viiden vuoden ajalta on hyvällä tasolla, mutta rahaston riski on kärkikolmikon rahastoista korkeimmalla tasolla.

Nordnet Suomi Indeksi

Vertailussa kolmannelle sijalle yltävä Nordnetin rahasto on indeksirahasto, joka seuraa OMXH 25 ESG Responsible Gross -indeksiä. Vertailuindeksi sisältää vain tietyt kestävän kehityksen kriteerit täyttävät yritykset. Rahasto on tuottanut viimeisen viiden vuoden aikana kohtuullisen hyvin, ja se erottuu kärkikolmikosta rahaston tuotolla suhteessa riskiin. Heikoimpien kuukausien aikana rahasto on myös laskenut hieman keskimääräistä maltillisemmin.

Suomen parhaat osakerahastot (vain jäsenille)

Vertailussa mukana 23 suomalaisiin osakkeisiin sijoittavaa kotimaista rahastoa. Tutki, miten oman pankkisi rahastot pärjäsivät vertailussa.

Vertailumme on tehty seitsemän eri ominaisuuden perusteella. Alla yksittäisten osa-aluepisteiden perusteella parhaat rahastot.

Lue ilmaiseksi kaksi viikkoa Haluatko lukea artikkelin?

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja tuhansiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Lisäksi saat käyttöösi Sijoittaja360 -palvelun. Ilmaisen kokeilujakson jälkeen tilaus jatkuu 11,90€. Voit perua koska tahansa.

Löydä parhaat rahastot helposti Rahastotyökalun avulla

Löydä tuottavimmat ja omaan sijoitustyyliin sopivimmat rahastot vaivattomasti. Rahastotyökalusta löydät yli 250 erilaista yhdistelmä-, osake-, korko- ja kiinteistörahastoa. Rahastotyökalun avulla voit helposti vertailla esimerkiksi rahaston tuottoja, kuluja ja kokoa. Sijoittaja.fi-jäsenet saavat käyttöönsä Sijoittaja360-palvelun, johon kuuluu myös Rahastotyökalu.

Northcrypto
Sinua voisi kiinnostaa
Elisa osake: analyysissa tuorein tulos
Nordea osake: analyysissä tuorein tulos
Analyysi: Kempower matkalla kohti IPO-hintaa?
Sijoittajan valinnat