Hajauttaminen maailmalle on sijoitusmarkkinoiden ainoa ilmainen lounas

hajauttaminen kansainvälisiin osakkeisiin

Helsingin pörssi on vain 0,3 % maailman osakemarkkinoista. Vaikka Suomesta löytyy useita huippuyhtiöitä, niin hajauttaminen kansainvälisiin osakkeisiin on järkevää. Kansainvälinen sijoittaminen ei ole pelkästään riskien hajauttamista, vaan se voi avata ovet uusille, kasvaville markkinoille, tarjota pääsyn innovatiivisiin teknologiaosakkeisiin ja laajentaa sijoitusmahdollisuuksia laadukkaisiin yhtiöihin ympäri maailman.

Julkaistu: 30.05.2023 Kirjoittaja:

ETF hajauttaminen kansainvälinen sijoittaminen osakkeet

Kansainvälinen hajauttaminen

“Kaikkia munia ei kannata laittaa samaan koriin”, “Hajauttaminen laskee sijoitussalkkusi riskiä.” Nämä ovat sijoitusmaailman viisauksia, jotka kannattaa hyödyntää omassa sijoitustoiminnassa. 

Sijoittamisen maailma tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia, mutta samalla se voi olla hämmentävä ja monimutkainen. Tämän artikkelin tavoitteena on auttaa sijoittajaa kansainvälisen hajauttamisen suunnittelussa ja tarjota ideoita sen toteuttamiseen.

Aloita kansainvälisiin osakkeisiin sijoittaminen tekemällä suunnitelma

Hahmottele itsellesi tavoitesalkku. Käytä aikaa suunnitteluun ja pohdi, mikä on sinulle sopiva esimerkiksi suomalaisten tai amerikkalaisten osakkeiden osuus, ja otatko kenties muita pohjoismaita mukaan salkkuun. Haluatko mahdollisesti sijoittaa kehittyville markkinoille, kuten Kiinaan tai Intiaan? Tai haluatko olla mukana esimerkiksi megatrendiyhtiöissä?

Tavoitesalkun rakentamissaa apuna kannattaa käyttää eToron virtuaalisalkkua, jolla voit testata eri osakestrategioita kansainvälisille markkinoille riskittömästi ilman pelkoa oikean rahan menettämisestä.

Jos olet tottunut Suomi-osakkeisiin ja salkkusi on sataprosenttisesti suomalaisissa pörssiyhtiöissä, voit aloittaa hajauttamisen osingoilla. Sijoita kotimaisista osakkeista saadut osingot kansainvälisiin osakkeisiin. Ajan mittaan salkkusi hajautus paranee.

Aloita matalakustanteisilla rahastoilla

Indeksirahastot ja ETF:t eli pörssinoteeratut rahastot ovat todella kustannustehokkaita. Hallinnointipalkkiot ovat hyvin matalia ja saavutat helposti hyvän hajautuksen. Indekseihin sijoittamisesta löydät lisätietoa täältä.

Sijoittamalla esim. S&P 500 indeksiin sijoittavaan indeksirahastoon tai ETF:ään, hajautat sijoituksesi USA:n pörssin 500 suurimpaan yhtiöön. S&P 500 indeksissä ovat kaikki tunnetuimmat amerikkalaisyhtiöt, kuten Apple, Microsoft, Amazon, Tesla ja Coca-Cola.

Tutustu osakkeisiin huolella

Kun laajennat ETF:istä ja indeksirahastoista suoriin osakkeisiin, niin voit tutustua niihin esimerkiksi Sijoittaja.fi:n kansainväliset Osaketyökalun avulla. Ulkomaisista osakkeista mukana ovat 600 suurinta eurooppalaista yhtiötä, 500 suurinta yhtiötä Yhdysvalloista ja kiinnostavimmat teknologiayhtiöt. Työkalun pisteytyksen avulla vertailet helposti osakkeita ja saat valmiit TOP-listat sijoitustyyleittäin.

Alkuun kannattaa suosia tunnettuja huippuyhtiöitä esimerkiksi teknologiasektorilta, kuten Microsoft*, Google, Apple* tai harkita tunnettuja brändiyhtiöitä kuten Nike, Johnson & Johnson*, Visa tai Procter & Gamble*. Huom! Tässä mainitut yhtiöt ovat esimerkkejä, eivät sijoitussuosituksia.

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees.

Kopioi kansainväliset sijoitussalkut tai poimi osakeideoita omaan salkkuusi

Hajauttaminen kansainvälisiin osakkeisiin ei pelkästään laske riskiä, vaan se myös parantaa salkun tuottoa. Vaihtoehtoja tuoton löytämiseksi on paljon enemmän kuin Suomessa. Lisäksi kaikki maailman parhaat ja tunnetuimmat yhtiöt ovat Suomen ulkopuolella. Esimerkkeinä Apple ja Google, jotka disruptoivat Nokian matkapuhelinjohtajuuden muutamassa vuodessa.

Sijoittaja.fi:llä on kolme ammattimaisesti hoidettua kansainvälistä salkkua, jotka ovat kopioitavissa eTorossa. eToron nykyaikaisella kaupankäyntialustalla osake- ja ETF-salkut ovat helposti kopioitavissa yhdellä napin painalluksella. Jos salkkuja ei halua kopioida, niistä voi hakea ideoita omiin kansainvälisiin salkkuihin. Yksi sijoittaa globaaleihin laatuosakkeisiin, yksi johtaviin teknologiaosakkeisiin ja yksi ETF-rahastoihin.

Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa.

Sijoittaja.fi on neuvotellut edut eToroon, jolloin kaupankäynti on edullista. Saat edut käyttöösi rekisteröitymällä Sijoittaja.fi:n kautta.

Lue myös muiden sijoittajien kokemuksia eTorosta.

REKISTERÖIDY ETOROON* eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.  Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 77 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen.  Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille. Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa. Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees.

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT



New call-to-action







etoro

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy