vaihtoehtoiset sijoituskohteet webinaari

Mallisalkuilla vahva aloitus alkuvuoteen – Suomi Fundamentti noussut yli 1 000 %

mallisalkku

Suomi Fundamentti tuotti helmikuussa 5,5 % ja indeksi 1,2 %. Mallisalkku on tuottanut perustamisestaan yli 1 000 %! ETF-salkkujen paras sijoitus oli raaka-aineisiin sijoittava ETF, joka jatkoi nousuaan. Se tuotti helmikuussa 6,3 %!

Julkaistu: 02.03.2021 Kirjoittaja:

EstateGuru ETF ETF-mallisalkku Fellow Finance mallisalkut osakkeet Passiivinen Kulupihtari Shareville SijoittajaPRO Corporate Finance sijoitusideat Strategiamestari-mallisalkku Suomi Fundamentti-mallisalkku Suomi Laatuosake

ETF-mallisalkut päivitetty vastaamaan tuoretta markkinanäkemykstä

ETF-mallisalkut päivitettiin 15. helmikuuta vastaamaan tuoretta markkinanäkemystä. Strategiamestarissa teimme suurimmat muutokset, ja huomioimme ETF-valinnoissa tärkeimmät megatrendit.

Mallisalkkumuutokset perustuvat tuoreeseen sijoitusnäkemykseemme, jota esitelty tässä webinaarissamme sekä megatrendianalyysiimme. Olemme lisäksi huomioineet nykyisen markkinatilanteen, jonka voi tarkistaa Markkinaympäristöstä.

Suomi Fundamentti noussut yli 1 000 %

Suomi Fundamentti -mallisalkku – Suomalainen osakemallisalkku

Helmikuussa Suomi Fundamentti tuotti 5,5 % ja OMX Helsinki Cap -vertailuindeksi 1,2 %. Alkuvuosi on alkanut mallisalkuilla hyvin: vuoden alusta mallisalkku on tuottanut 10,4 % ja vertailuindeksi 4,1 %. Suomi Fundamentti tuotti myös vuonna 2020 peräti 25,6 % ja OMX Helsinki Cap -indeksi 15,7 %. Suomi Fundamentin riski on yleisindeksiä jonkin verran korkeampi.

Tällä hetkellä Suomi Fundamentin kolme suurinta osaketta ovat: Tieto, Citycon ja Telia. Etenkin Cityconin kurssin romahtaminen koronakriisissä vaikutti negatiivisesti mallisalkun tuottoon, mutta nyt kurssi on palautunut, mikä on näkynyt positiivisesti. Salkussa on kaikkiaan 25 osaketta, ja salkun koko sisällön näkee Mallisalkut-sivulta.

Pitkässä juoksussa Suomi Fundamentti on pystynyt vakuuttavaan tuottoon, mutta riski on ETF-salkkuja korkeampi. Suomalaisista osakkeista pitävälle Mallisalkut-osiosta löytyy myös Suomi Laatuosake, joka on selvästi Suomi Fundamenttiä matalariskisempi.

Suomi Laatuosake -salkku panostaa kotimaisiin laatuyhtiöihin

Suomi Laatuosake on oikealla rahalla perustettu suomalaisiin laatuosakkeisiin sijoittava salkku. Salkkua voi seurata livenä myös Sharevillessä. Salkussa on ollut koronaromahduksen jälkeen enemmän käteistä, mikä on näkynyt alhaisempana volatiliteettina.

Seuraa Sijoittaja.fi:n salkkua Sharevillessä!

Helmikuussa Laatusalkku tuotti -0,2 %, kun vertailuindeksi tuotti +1,2 %. Vuonna 2020 Laatuosakesalkun tuotto oli +11,4 % ja OMX Helsinki Cap -indeksin tuotto +15,7 %. Tuottoero johtuu salkun korkeasta käteispainosta maalis-huhtikuussa. Vuonna 2019 Laatuosakesalkun tuotto oli 29,1 %. OMX Helsinki Cap tuotti 20,4 %.

ETF-mallisalkku Passiivinen Kulupihtari pärjäsi helmikuisessa heilunnassa

Passiivinen Kulupihtari -mallisalkku – 50 % osakkeet, 50 % korot

Passiivinen Kulupihtari -mallisalkkumme tuotti helmikuussa +1,5 % ja lähinnä vastaavat vertailurahastot +0,8 %. Helmikuussa parhaiten tuottivat mallisalkusta löytyvät japanilaiset osakkeet. Nikkei 225 -indeksin mukaisesti sijoittava ETF nousi helmikuussa +3,7 %. Heikoiten tuotti globaalisti valtionlainoihin sijoittava ETF, joka laski -2,7 %.

Vuonna 2020 Passiivinen Kulupihtari tuotti +4,8 % ja vertailurahastot +5,9 %. Vuonna 2019 Passiivinen kulupihtari tuotti erinomaiset 19,1 %, tuolloin vertailurahastot tuottivat 16,3 %. Kulupihtarissa 50 % varoista on sijoitettuna osakkeisiin ja 50 % korkoihin. Mallisalkun volatiliteetti on ollut noin puolet OMX Helsinki Cap -indeksin volatiliteetista.

Pitkässä juoksussa mallisalkkumme on voittanut tasaisesti Suomen suosituimmista yhdistelmärahastoista koostetun salkun. Tuottoeroa on kertynyt mallisalkkumme eduksi yli 40 %-yksikköä. Ero syntyy pääosin kuluerosta. Mallisalkkumme hallinnointikustannus on vain noin 0,2 %, kun hallinnointikustannus rahastosalkussa on 1,5 %.

Strategiamestari – laajasti hajauttava strategia-ETF-mallisalkku

Strategiamestari -mallisalkku – Laaja hajautus omaisuusluokkiin

Laajasti eri omaisuusluokkiin hajauttava Strategiamestari-mallisalkku tuotti helmikuussa 0,8 % ja vertailuindeksi tuotti +1,3 %. Helmikuussa parhaiten tuotti raaka-aineisiin sijoittava ETF, joka nousi 6,3 %. Heikoiten tuotti kulta, johon sijoittava ETF laski 6,4 %.

Vuonna 2020 Strategiamestari tuotti +10,3 % ja vertailuindeksi +6,2 %

Katso mallisalkkujen sisältö!

Mallisalkut-osiossa tarjolla on laajasti hajauttavia ETF-salkkuja sekä kaksi kotimaisiin osakkeisiin sijoittavaa osakesalkkua. Korkeamman riskin tuottohakuinen Suomi Fundamentti ja matalariskisempi Suomi Laatuosake. Katso kaikki mallisalkut kätevästi yhdeltä sivulta.

Tutustu mallisalkkuihin tästä!

Fellow Finance -salkku

Nykyiseen markkinatilanteeseen sopivat erinomaisesti vaihtoehtoiset sijoituskohteet. Tällainen on vertaislainoihin sijoittavat Fellow Finance -salkkumme.

Fellow Finance -salkku on oikealla rahalla (30 000 euroa) perustamamme vertaislainoihin sijoittava salkku, joka on tuottanut noin 7,2 % vuotuistettuna tuottona. Salkun kehitystä voi seurata täältä. Fellow Finance -salkku on tuottanut tasaista tuloa ja sopii tähän markkinatilanteeseen erinomaisesti tuottavana ja riskiä hajauttavana vaihtoehtona.

Seuraa Sijoittaja.fi:n Fellow Finance -vertaislainasalkkua!

EstateGuru-salkku

Kiinteistövakuudellisten yrityslainojen mallisalkku on toteutettu oikealla rahalla (10 000 euroa) EstateGuru-palvelussa. Ensimmäiset sijoitukset salkkuun on tehty vuonna 2019 lokakuun loppupuolella.

EstateGuru-lainoissa on aina vakuutena kiinteistö, joka antaa sijoitukselle turvaa yksittäisten yritysten maksuhäiriötilanteissa ja laskumarkkinoilla. EstateGuru-salkun keskikorko on tällä hetkellä noin 10,6 %, eikä salkussa tai EstateGuru-palvelun historiassa ole toistaiseksi toteutunut luottotappioita.

Lunasta etu rekisteröitymällä EstateGuruun tästä!

Vaihtoehtoiset sijoitussalkut

Nykyisessä äärimatalan koron markkinaympäristössä suosimme vaihtoehtoisia korkotuoton lähteitä listatun korkomarkkinan sijaan. Tätä varten seurannassamme on Sijoittaja Corporate Financen yrityslainasalkku, vertaislainoihin sijoittava Fellow Finance -salkku ja kiinteistövakuudellisiin yrityslainoihin sijoittava EstateGuru -salkku.

SijoittajaPRO Corporate Finance -yrityslainasalkku 1.1.2017 – 31.12.2020

SijoittajaPRO Corporate Financen sijoittajat ovat sijoittaneet 53 rahoituskierrokselle. Alla olevassa taulukossa on salkun tilanne oletuksella, että jokaiseen kierrokseen olisi osallistunut 10 000 euron sijoituksella. Jokainen sijoittaja määrittää itse oman sijoitettavan summan, joka voi olla esimerkin summaa pienempi tai suurempi.

Sijoittajan tuotto muodostuu yrityslainojen korkotuotoista. Lainasalkun keskikorko on tällä hetkellä 10,1 %.

Haluatko lisätietoa yrityslainakohteista?vaihtoehtoiset sijoituskohteet webinaari


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


vaihtoehtoiset sijoituskohteet webinaari

Image


ostetuimmat osakkeet etorossa

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy