Suomi Laatuosake -salkusta kolme osaketta pois ja kolme tilalle

Suomi Laatuosake -salkun katsaus. Salkku on palautunut koronalaskusta ja koko vuodelta tuotto on 6,3 %. Lue salkkukuulumiset, jäsenosiossa uudet ja poistuvat osakkeet sekä salkun sisältö.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Suomi Laatuosake -salkun katsaus. Salkku on palautunut koronalaskusta ja koko vuodelta tuotto on 6,3 %. Lue salkkukuulumiset, jäsenosiossa uudet ja poistuvat osakkeet sekä salkun sisältö.

Suomi Laatuosake

Suomi Laatuosake on oikealla rahalla perustettu suomalaisiin laatuosakkeisiin sijoittava salkku. Salkkua voi seurata livenä myös Sharevillessä.

Seuraa Sijoittaja.fi:n salkkua Sharevillessä!

MIHIN MALLISALKKU SIJOITTAA?

  • Salkku sisältää normaalissa markkinatilanteessa noin 20 kotimaista laatuosaketta.
  •  Osakkeet valitaan numeeristen laatukriteerien avulla.
    • Lopullisen osakevalinnan tekee salkunhoitaja Timo Heikkilä

KENELLE MALLISALKKU SOPII?

  • Salkku sopii laatutietoiselle osakesijoittajalle
  • Sijoittajalle, joka arvostaa vakaata ja tasaista tuottokehitystä

Vuoden 2020 tuotto 6,2 %

Vuonna 2020 salkku romahti koronakriisissä, mutta on palautunut tasaisesti. Salkun YTD-tuotto 26.11.2020 asti on 6,2 %. Salkku on sisältänyt myös käteistä, joka näkyy alhaisena volatiliteettina (matala riski), etenkin huhti-lokakuussa. Normaalia korkeampi käteispaino oli tietoinen valinta, josta kerroimme huhtikuun katsauksessa.

Vuonna 2019 Suomi Laatuosake tuotti peräti 29,1 % OMX Helsinki Cap -indeksin tuottaessa 20,4 %. Laatuosake-salkun ensisijainen tavoite on indeksiä matalampi riski ja toissijainen tavoite on pitkässä juoksussa parempi tuotto.

Salkun sisältö (vain jäsenille)

Suomi Laatuosake -salkkuun osakkeet valitaan kehittämällämme Osaketyökalulla. Työkalu pisteyttää osakkeet eri ominaisuuksien perusteella asteikolla 1-10. Laatu on yksi pisteytettävä ominaisuus. Salkussa olevien osakkeiden:

  • Laatupisteiden oltava aina vähintään 8 (asteikko 1-10) ja
  • Yhtiön näkymien on oltava vähintään vakaat.

Lopullisen osakevalinnan ja painotuksen tekee salkunhoitaja Timo Heikkilä. ”Suomi Laatuosake on päivitetty Q3-tuloskauden ja tuoreen markkinatilanteen mukaan. Salkussa on tuttuja laatuosakkeita, kuten KONE, Orion ja Olvi, mutta myös tuoreempia tapauksia, jotka ovat menestyneet hyvin koronamarkkinassa, kuten Kamux, eQ ja Verkkokauppa.com.”

Aloita ilmainen 14 päivän kokeilu Lue koko artikkeli

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja kaikkiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Sijoittaja360° avulla seuraat markkinaa. Tiedät koska on oikea aika sijoittaa osakkeisiin. Mukana myös suositut Osake- ja ETF-työkalut.

Sinua voisi kiinnostaa
Helsingin Pörssin kasvuosakkeet
Helsingin pörssin parhaat kasvuosakkeet
Analyysi: Wetteri povaa kannattavaa kasvua vuodelle 2024
Mistä tuotto syntyy?
Sijoittajan valinnat