ETF-mallisalkut päivitetty vastaamaan markkinanäkemystä

ETF-mallisalkut on päivitetty vastaamaan tuoretta markkinanäkemystä. Strategiamestarissa teimme suurimmat muutokset ja huomioimme ETF-valinnoissa tärkeimmät megatrendit.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

ETF-mallisalkut on päivitetty vastaamaan tuoretta markkinanäkemystä. Strategiamestarissa teimme suurimmat muutokset ja huomioimme ETF-valinnoissa tärkeimmät megatrendit.

Markkinanäkemys

Investointipankkien sijoitusnäkemyksessä osakkeet ovat ylipainossa ja korot alipainossa vuonna 2021. Myös me olemme olleet optimistisia osakkeiden suhteen omassa vuoden 2021 sijoitusnäkemyksessämme. Nyt myös tilinpäätöskausi on edennyt niin pitkälle, että voidaan vetää johtopäätöksiä tuloskaudesta ja pörssiyhtiöiden näkemyksistä vuodelle 2021.

Euroopassa vaisu tuloskausi

Euroopassa STOXX Europe 600 -osakkeista noin reilu sata pörssiyritystä on julkaissut Q4-tuloksensa. Verrattuna vuoden takaiseen keskimääräinen tuloslasku on 18,2 % ja ilman energiasektoria -13,0 %. Liikevaihdon odotetaan laskeneen 10,0 % ja ilman energiasektoria 3,7 %. Verrattuna analyytikkojen ennusteisiin 72 % yhtiöistä on ylittänyt ennusteet ja liikevaihdon osalta 51 % on ylittänyt analyytikoiden ennusteet.

Suomessa sijoittajat voivat helposti seurata tuloskauden etenemistä Osaketyökalussa. Tuloskausi on ollut vaisumpi kuin Q3:lla, johon suurin syy on ollut kustannusten nousu. Pääsääntöisesti tuloskausi on kuitenkin ollut positiivinen, sillä antamamme arvion mukaan 28 pörssiyrityksen suoritus on ollut positiivinen, 19 neutraali ja 15 negatiivinen.

USA:ssa vahvin tuloskausi vuosiin

USA:n osakemarkkinoiden arvostustaso on selvästi korkeampi kuin muun maailman. Tähän syynä on korkea teknologiapainotteisuus, paremmat yhtiöt ja korkeampi tuloskasvu. Myös Q4 on sujunut S&P 500 -indeksin yhtiöillä selvästi Eurooppa paremmin.

S&P 500 -indeksin yhtiöt ovat ylittäneet analyytikoiden tulosennusteet selvästi ja tällä hetkellä Q4-tuloksissa on jopa kasvua verrattuna vuoden takaiseen. Jopa 80 % S&P 500 -yhtiöistä on lyönyt analyytikoiden ennusteet. Tulokset ovat olleet keskimäärin 15 % paremmat kuin analyytikoiden ennusteet. FacSetin mukaan tuloskaudesta on tulossa yksi parhaista kautta aikojen (mitattu vuodesta 2008 lähtien).

Syklisillä sektoreilla tuloskasvu on ollut voimakkainta. Parhaiten ovat suoriutuneet rahoitus, materiaalit ja informaatioteknologia. Energia on ollut heikoin sektori.

Positiivista on se, että sekä Eurooppaan että USA:han odotetaan voimakasta tuloskasvua vuodelle 2021 verrattuna vuoteen 2020.

Mallisalkkumuutokset

Mallisalkkumuutokset perustuvat tuoreeseen sijoitusnäkemykseemme, jota esitelty tässä webinaarissamme sekä megatrendianalyysiimme. Olemme lisäksi huomioineet nykyisen markkinatilanteen, jonka voi tarkistaa Markkinaympäristöstä.

Mallisalkkumuutokset toteutetaan 15.2.2021 päätöskursseilla.

Lue koko artikkeli — kokeile 14 päivää ilmaiseksi

Saat lukuoikeuden analyyseihin ja artikkeleihin sekä käyttöösi osake- ja ETF-työkalut, markkinaympäristön, mallisalkut ja muut sijoittajan työkalut.

KOKEILE 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSI

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: LeadDesk odottaa vuosikasvun paranevan kuluvana vuonna
Riski-indikaattori edelleen ”suosi osakkeita” -tasolla
Mitä markkinassa tapahtuu? Katso uudet treidi-ideat: Yelp Inc.
Sijoittajan valinnat