Vuoden 2020 parhaiten tuottaneet osakkeet Suomesta ja ulkomailta

Stay home -talous ja megatrendit takasivat voitot vuoden 2020 parhaiten tuottaneiden osakkeiden listoilla. Tesla oli ulkomaisten osakkeiden voittaja. Remedy Entertainment kotimaisten. Katso parhaiten tuottaneiden osakkeiden listat.

Julkaistu: 04.01.2021 Kirjoittaja:

markkinaympäristö osakkeet

Vuoden 2020 parhaiten tuottaneet osakkeet Suomesta

Osaketyökalulla voi lajitella osakkeet kokonaistuoton perusteella. Osaketyökalu sisältää 109 päälistan osaketta Helsingin pörssistä.

Remedy tuotti vuonna 2020 parhaiten. Osakkeen kokonaistuotto oli peräti 242,7 %. Yhtiö hyötyi uusista pelijulkaisuista sekä gaming-trendistä. Toiseksi parhaiten tuotti vähemmän tunnettu pienyhtiö Yleiselektroniikka. Osake lähti vahvaan nousuun marraskuussa ja joulukuussa yhtiö tiedotti ostavansa ruotsalaisen PM Nordic AB:n ja Sany Nordic AB:n. Qt Group on ollut vuodesta toiseen parhaiten tuotteneiden osakkeiden listalla. Yhtiön liiketoimintaa ei koronaa hetkauttanut. Qt Groupin ongelma sijoittajan kannalta on 1,4 miljardin euron markkina-arvo, joka on 75 miljoonan euron liikevaihdon yhtiölle korkea. Neljänneksi parhaiten tuotti Gofore, jonka tuotto oli 134,9 %. Yhtiö on Helsingin pörssin parhaita ohjelmistokonsultointiyhtiöitä ja kasvanut 24 %:n vuosivauhtia. Suominen on käänneyhtiö, jonka kolmen ja viiden vuoden tuottoluvut ovat heikot. Osake sai koronapandemiasta boostin, koska pyyhintätuotteiden kysyntä kasvoi voimakkaasti. Trendi ei poistu koronapandemian mahdollisesti väistyessä, joten myös vuosi 2021 on yhtiölle todennäköisesti hyvä. Osaketyökalun Arvostusluvut-välilehdeltä sijoittaja voi havaita, että Suomisen arvostusluvut ovat edelleen maltilliset.

Vuonna 2020 parhaiten tuottaneet ulkomaiset osakkeet

Kansainvälisten osakkeiden Osaketyökalumme sisältää S&P 500 -indeksin osakkeet, STOXX Europe 600 -indeksin osakkeet, Nasdaq 100 -indeksin osakkeet sekä valikoituja kasvuyhtiöitä Aasiasta ja länsimarkkinoilta.

Parhaiten tuottanut osake kv-markkinoilta oli Tesla, joka tuotti käsittämättömät 743,4 %. Osakkeesta tuli retail-sijoittajien lemmikki sekä markkinoiden näkemyksen mukaan vahvin yhtiö sähköauto, puhtaan energian ja energian varastoinnin megatrendeissä. Teslan osakkeen momentum hidastui elo-lokakuussa, mutta sai marraskuun loppupuoliskolla uutta puhtia, kun osake nostettiin S&P 500 -indeksiin. Teslan osakkeella on viimeisen reilun vuoden aikana ollut neljä kertaa rauhallisempia jaksoja, jolloin osake on jopa laskenut. Osakkeen volatiliteetti on todella korkea 79,1 %, joten mukaan haluaville sijoittajille tulee varmasti myös jatkossa uusia mahdollisuuksia hypätä mukaan. Seuraavaksi parhaiten tuotti Zoom, jonka osake tuotti 395,8 %. Osake on laskenut selvästi vuoden 2020 huipputasoista 568 dollarista. Zoom on ollut selvin “stay home” -talouden yhtiö ja rokoteuutisten myötä osakkeen momentum on hiipunut viime kuukausien aikana. Zscaler ja CrowdStrike ovat kyberturvallisuusyhtiöitä, joka on myös kuumimmista trendeistä vuonna 2021. Pinterest vastaavasti sai pandemiasta uutta boostia, kun kuluttajat innostuivat kotien sisustamisesta. Pinterest on myös koettu eettisemmäksi mainoskanavaksi kuin sosiaalisen median monopolli Facebook.

Kaikkien parhaiten tuottaneiden kv-osakkeiden arvostusluvut ovat erittäin korkeat. Sijoittajan kannattaa tutustua näihin Osaketyökalussa voittajaosakkeiden tunnuslukuihin huolella ennen sijoituspäätöksiä.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
TrialboxOSAKESÄÄSTÄJIEN JÄSENILLE2 25% ETU VUOSIJÄSENYYDESTÄ OSTA JÄSENYYS TÄSTÄ!

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy