Parhaat laatuosakkeet maailmalta

Yhdistimme algoritmien ja sijoitustiimimme voimat, ja kokosimme listan parhaista kansainvälisistä laatuosakkeista analyysiin. Tällä kertaa listalle pääsi yhteensä 12 osaketta.

Lauri Nikula
Lauri Nikula

Yhdistimme algoritmien ja sijoitustiimimme voimat, ja kokosimme listan parhaista kansainvälisistä laatuosakkeista analyysiin. Tällä kertaa listalle pääsi yhteensä 12 osaketta.

Laatuyhtiöiden tuotto selvästi muita sijoitustyylejä parempi

Tunnetuimmista sijoitustyyleistä laatuyhtiöt ovat tuottaneet pitkällä ajanjaksolla selvästi parhaiten. Viimeisen 30 vuoden tarkastelujaksolla laatuyhtiöt ovat tarjonneet noin 4 prosenttiyksikön vuosittaisen ylituoton. Myös viimeisen 10 vuoden aikana laatuyhtiöt ovat tuottaneet yli 30 % markkinaindeksiä paremmin ja ollut paras sijoitustyyli.

Minkälaiselle sijoittajalle laatuyhtiöt sopivat?

Laatuyhtiöt sopivat pitkäjänteiselle sijoittajalle, joka arvostaa tasaista tuottokehitystä ja matalaa riskiä. Laatuosakkeilla saa harvoin satojen prosenttien tuottoja lyhyellä aikavälillä, vaan tuotto syntyy ajan kuluessa nousevan tulos- ja osinkokehityksen kautta.

Laatuyhtiöitä voi etsiä kvalitatiivisten ja numeeristen menetelmien avulla. Lue tästä, miten määritetään laatuyhtiö. Osaketyökalussamme laatu on yksi pisteytettävä ominaisuus. Laatuyhtiöitä ovat pisteet 9-10 saaneet yhtiöt (asteikko 1-10). Laatupisteet lasketaan neljän ominaisuuden avulla:

  1. Kannattavuuden ja tuloksen vakaus
  2. ROE
  3. Taseen vakavaraisuus
  4. Tulostrendi

Parhaat laatuosakkeet maailmalta

Tällä kertaa olemme valinneet yhteensä 12 osaketta parhaiden kansainvälisten laatuosakkeiden joukkoon. Näin olemme tehneet valintamme:

  1. Pisteytimme kaikki Osaketyökalun noin 1 150 kansainvälistä osaketta laadun perusteella
  2. Otimme täyden kymmenen laatupisteen yhtiöt tarkasteluun
  3. Valitsimme parhaiden laatuyhtiöiden joukosta listan tunnettuja ja huippulaadukkaita osakkeita

Nämä osakkeet sopivat erinomaisesti täydentämään suomalaisista osakkeista koostuvaa salkkua.

Parhaat kansainväliset laatuosakkeet löytyvät myös Sijoittaja360:n Inspiroidu-sivuilta, jonne on kerätty useita valmiita osake- ja ETF-listoja sekä mallisalkkuja.

Kansainvälisten laatuosakkeiden kohdalla klikkaamalla ”Näytä lista työkalussa” saa artikkelin osakkeet helposti tarkasteluun Osaketyökalussa, jossa kannattaa tutkia esimerkiksi osakkeiden arvostuskertoimia.

TOP 10 LAATUOSAKKEET MAAILMALTA 2024 (jäsenille)

Jäsenosiossa tutustumme tarkemmin parhaisiin kansainvälisiin laatuosakkeisiin.

Aloita ilmainen 14 päivän kokeilu Lue koko artikkeli

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja kaikkiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Sijoittaja360° avulla seuraat markkinaa. Tiedät koska on oikea aika sijoittaa osakkeisiin. Mukana myös suositut Osake- ja ETF-työkalut.

Sinua voisi kiinnostaa
säästäminen, osinko, sijoittaminen
Eniten kokonaispisteitä nostaneet Osaketyökalun osakkeet
Markkinakatsaus: Osakemarkkinoiden arvostukset koholla
CMD-analyysi: Atria avasi yritysostoja ja vastuullisuutta Nurmossa
United Bankers Oyj
Sijoittajan valinnat