Analyytikoiden viisi osakepoimintaa tuloskaudelta

Tuloskausi on ohi ja myös tällä kaudella voittajat erottuivat joukosta. Tässä on analyytikoidemme valinnat parhaista suorituksista tuloskaudella.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Tuloskausi on ohi ja myös tällä kaudella voittajat erottuivat joukosta. Tässä on analyytikoidemme valinnat parhaista suorituksista tuloskaudella.

Jännityksellä odotettu Q1-tuloskausi on päättynyt kun nyt myös Marimekko ja Sampo ovat julkaisseet tuloksensa. USA:ssa tuloskausi on sujunut yli odotusten. Suomessa tuloskausi on ollut kaksijakoinen.

Isoista merkittävistä yhtiöstä positiivisesti tai odotusten mukaisesti Q1:llä pärjäsivät Nordea, Neste, teollisuusyhtiöt, kuten KONE, Valmet, Wärtsilä, Konecranes ja Cargotec, sekä sykliset SSAB, Outokumpu ja Kemira. Vastaavasti Nokia, defensiiviset Kesko ja Orion sekä kaikki metsäyhtiöt, UPM, Stora Enso, Metsä Board olivat markkinoille pettymyksiä.

Valintamme parhaista suorituksista tuloskaudella

Analyytikkomme poimivat tuloskauden suorituksista viisi mielenkiintoisinta osaketta.

Kaikki tulosanalyysit ovat luettavissa ilman maksullista Sijoittaja.fi -jäsenyyttä. Jäsenet saavat lisäksi Osaketyökalusta tarkemmat tunnusluvut, pisteytyksen ja osakkeet sijoitustustyyleittäin.

Finnair ylsi positiiviseen tulokseen vastoin odotuksia

Finnairin Q1-tulos oli positiivinen yllätys, kun oikaistu liiketulos päätyi plussalle tappiollisista odotuksista huolimatta. Onko osakkeella edellytyksiä nousuun fundamenttien perusteella?

Lue tulosanalyysi

Fortumilta vahva tulos – yhtiö alaskirjaa itsensä irti Venäjästä

Fortumin Q1 tulos ylitti analyytikoiden ennusteet kevyesti. Osavuosikatsauksen yhteydessä yhtiö vahvisti menettäneensä määräysvallan Venäjän omistuksiinsa, ja alaskirjaavansa omistukset seuraavalla neljänneksellä. Menetys oli jo laskettu Fortumin osakkeeseen, ja Q1-tulos otettiin markkinoilla lämpimästi vastaan.

Lue tulosanalyysi

Konecranesilta ennätystulos – mutta suuromistaja hylkäsi yhtiön

Kotimaisen sijoitusyhtiö Hartwall Capitalin omistama HC Holding Plc myi kaikki Konecranesin omistukset. Yllättävä uutinen katkaisi Konecranesin osakkeen hyvin alkaneen nousutrendin erittäin vahvan Q1-tuloksen jälkeen.

Lue tulosanalyysi

Outokummulta vahva aloitus vuodelle 2023

Outokummun Q1-tulos ylitti ennusteet selvästi ja myös osakekurssi oli vahvassa nosteessa tulosjulkistuksen jälkeen. Aiemmissa taantumissa Outokumpu on kyntänyt syvällä, joten tulos yllätti analyytikot ja sijoittajat housut kintuissa.

Lue tulosanalyysi

Qt Groupin osake jatkaa nousutrendissä

Qt Group on piensijoittajien suosikkiosakkeita. Vuoden 2023 ensimmäisellä neljänneksellä yhtiö ylitti odotukset ja markkinat palkitsivat tuloksen vahvalla nousulla. Vieläkö osakkeessa on nousuvaraa?

Lue tulosanalyysi

Vertaile osakkeita Osaketyökalulla!

Vertaile osakkeita pisteytyksen, tuottojen ja tärkeimpien tunnuslukujen perusteella. Osaketyökalusta löydät ajantasaiset listat parhaista laatu-, arvo-, kasvu- ja osinko-osakkeista Suomesta sekä maailmalta.

Tutustu Osaketyökaluun!
Sinua voisi kiinnostaa
Tekoälyuutiset: Uusi askel ihmismäisempiin tekoälymalleihin
Helsingin pörssi on vihdoin kääntynyt – hakannut tuotossa jopa teknologiaosakkeet
Ovaro on todella aktiivinen – näkee pohjan olevan takana
Bowa Legal näkyvyys
Sijoittajan valinnat