startup lions

Ulkomaiset osinkokoneet, jotka maksavat osinkoa joka kuukausi

Moni osinkosijoittaja voisi haluta yhtiöiden maksavan osinkoa useammin kuin kerran vuodessa. Suomessa tämä on harvinaisempaa, mutta ulkomaisista osakkeista voi löytyä tähän ratkaisu.

Julkaistu: 11.07.2022 Kirjoittaja:

osakkeet osinko osinkoyhtiöt sijoittaminen

Osinkosijoittaminen

Osinkosijoittaminen on suosittu sijoittamisen muoto, jossa salkkuun kerätään hyvää osinkotuottoa tarjoavia ja tasaisesti osinkoa maksavia osakkeita. Sijoitustyylin suosio liittyy konkreettisesti käteen jäävästä yhtiön tuloksesta. Yhtiö maksaa tulostaan osinkoina osakkeenomistajilleen ilman, että he joutuvat luopumaan osakkeistaan, luoden sijoittajalle tasaista kassavirtaa.

Suomalaisten yhtiöiden osingoissa ongelmana tosin on, että suurin osa yhtiöistä maksaa osingon ulos vain kerran vuodessa, tyypillisesti kevään aikana. Moni sijoittaja voisi haluta yhtiöiden maksavan osinkoa useamman kerran vuodessa, jolloin sijoittajat saisivat tasaisempaa osinkovirtaa.

Mikäli sijoittaja suuntaa katseensa kotimarkkinoiden ulkopuolelle, niin tähän ongelmaan voi löytyä ratkaisu. Esimerkiksi Yhdysvalloissa useat yhtiöt maksavat osinkoa kvartaaleittain, tai jopa kuukausittain. Keräsimme tässä artikkelissa tarkasteluun ulkomaisia osakkeita, jotka maksavat kuukausittain tasaista ja kasvavaa osinkoa, ja niiden osinkotuotto on vähintään 3 % vuositasolla.

Ulkomaisten osinkojen verotus

Ulkomaille rekisteröityjen yhtiöiden osingoissa sijoittajan tulee huomioida yhtiön kotimaahan jäävä lähdevero osingosta, joka on pääsääntöisesti 15 prosenttia (USA, Kanada, Ruotsi), mutta osassa maista se voi olla suurempikin (Tanska 27 %, Norja 25 %, Saksa n. 26,4 % ja Ranska 25 %).

Arvo-osuustilillä lähdeverot pääsääntöisesti huomioidaan ja hyvitetään kotimaan verotuksessa, eli lähdevero pienentää Suomessa maksettavan veron määrää, jolloin ulkomaisista osingoista maksetaan yhtä suuri pääomatulovero kuin suomalaisten yhtiöiden osingoista. Osakesäästötilille ostettujen osakkeiden kohdalla lähdeveroa ei hyvitetä vastaavasti. Osakesäästötilille sopii hyvin sellaisten yhtiöiden osakkeet, joiden kotimaa ei peri osingosta lähdeveroa.

Valtioiden välisten verosopimusten mukaan lähdevaltiolla on pääsääntöisesti oikeus periä enintään 15 % lähdevero osingoista. Verosopimuksen mukaisesti hyvitettävien verojen enimmäismäärät voi tarkistaa täältä. Siltä osin kuin lähdevaltion perimä lähdevero ylittää verosopimuksen salliman määrän, Suomi ei hyvitä lähdeveroa, vaan sijoittajan on haettava liikaa peritty lähdevero takaisin lähdevaltion veroviranomaiselta. Mikäli maa on EU-/ETA-alueen ulkopuolella eikä verosopimusta ole, osinko on ansiotuloa.

Ulkomaisten osinkojen verotus vaatii sijoittajalta siis hieman aktiivisuutta, mutta sitä ei kannata säikähtää mikäli löydät mielenkiintoisia ulkomaisia osakkeita.

Ulkomaiset osinko-osakkeet

Listasimme alle mielenkiintoisia ulkomaisia osakkeita, jotka jakavat tasaista osinkotuottoa kuukausittain. Jokainen on myös nostanut osinkoaan historiassa.

Realty Income Corp.

Realty Income on yhdysvaltalainen pörssinoteerattu kiinteistörahasto (REIT), joka on tunnettu kuukausittaisista osingoistaan. REIT sijoittaa vilkkaasti liikennöityihin liikekiinteistöihin, jotka ovat yleensä taantuman kestäviä. Realtyn suurimpiin vuokralaisiin kuuluu muun muassa 7-Eleven, Walgreens Boots Alliance, FedEx ja Home Depot. Realty osti vuonna 2021 toisen REIT:n VEREIT:n ja lisäksi se käytti noin 6 miljardia dollaria muiden kiinteistöjen ostoon. Näiden hankkeiden pitäisi taata jatkossakin tasaisesti kasvavan osinkovirran sijoittajille.

Nykyisellä osakekurssilla ($68,98) Realty Incomen vuotuinen osinkotuotto on noin 4,3 %. Se on maksanut yli 620 peräkkäisenä kuukautena osinkoa omistajilleen, ja nostanut osinkoaan 98 peräkkäisen vuosineljänneksen aikana. Listauduttuaan vuonna 1994 Realty on kasvattanut osinkoaan 4,4 prosentin vuosikasvulla. Pidemmällä aikavälillä sen osakekurssi on myös noussut melko tasaisesti, joten sijoittajat ovat saaneet osinkotuoton lisäksi tuottoa osakkeen arvonnoususta.

Realty Income kuuluu S&P 500 indeksiin ja löytyy Osaketyökalusta.

Lähde: Realty Income osavuosikatsaus

Tutustu loppuihin kuukausittaisiin osingonmaksajiin

Jäsenille suunnatussa osiossa käymme läpi viisi muuta kuukausittaista osingonmaksajaa. Liity jäseneksi ja tutustu osakkeisiin!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Kokeile ilmaiseksi

Saat käyttöösi kaikki sijoittajan työkalut ja lukuoikeuden sisältöön.

Aloita ilmainen kokeilustartup lions


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


Seurannassa markkinatilanne ja markkinaympäristö 6.10.2022 09:57 | Timo Heikkilä
Muhiiko Euroopassa uusi pankkikriisi?

5.10.2022 13:35 | Sijoittaja.fi
Kolme sijoittajan tärkeintä tunnuslukua


Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy