Ulkomaiset osinkokoneet, jotka maksavat osinkoa joka kuukausi

Moni osinkosijoittaja voisi haluta yhtiöiden maksavan osinkoa useammin kuin kerran vuodessa. Suomessa tämä on harvinaisempaa, mutta ulkomaisista osakkeista voi löytyä tähän ratkaisu.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Moni osinkosijoittaja voisi haluta yhtiöiden maksavan osinkoa useammin kuin kerran vuodessa. Suomessa tämä on harvinaisempaa, mutta ulkomaisista osakkeista voi löytyä tähän ratkaisu.

Osinkosijoittaminen

Osinkosijoittaminen on suosittu sijoittamisen muoto, jossa salkkuun kerätään hyvää osinkotuottoa tarjoavia ja tasaisesti osinkoa maksavia osakkeita. Sijoitustyylin suosio liittyy konkreettisesti käteen jäävästä yhtiön tuloksesta. Yhtiö maksaa tulostaan osinkoina osakkeenomistajilleen ilman, että he joutuvat luopumaan osakkeistaan, luoden sijoittajalle tasaista kassavirtaa.

Suomalaisten yhtiöiden osingoissa ongelmana tosin on, että suurin osa yhtiöistä maksaa osingon ulos vain kerran vuodessa, tyypillisesti kevään aikana. Moni sijoittaja voisi haluta yhtiöiden maksavan osinkoa useamman kerran vuodessa, jolloin sijoittajat saisivat tasaisempaa osinkovirtaa. Viimeisen kymmenen vuoden aikana myös suomalaisten yritysten keskuudessa on yleistynyt tapa maksaa osinkoa useamman kerran vuodessa, ja listan näistä suomalaisista osakkeista voit tarkista tästä artikkelista.

Mikäli sijoittaja suuntaa katseensa kotimarkkinoiden ulkopuolelle voi löytää helpommin yhtiöitä, jotka maksavat tasaiseen tahtiin osinkoa. Esimerkiksi Yhdysvalloissa useat yhtiöt maksavat osinkoa kvartaaleittain, tai jopa kuukausittain. Keräsimme tässä artikkelissa tarkasteluun ulkomaisia osakkeita, jotka maksavat kuukausittain tasaista osinkoa.

Ulkomaisten osinkojen verotus

Ulkomaille rekisteröityjen yhtiöiden osingoissa sijoittajan tulee huomioida yhtiön kotimaahan jäävä lähdevero osingosta, joka on pääsääntöisesti 15 prosenttia (USA, Kanada, Ruotsi), mutta osassa maista se voi olla suurempikin (Tanska 27 %, Norja 25 %, Saksa n. 26,4 % ja Ranska 25 %).

Arvo-osuustilillä lähdeverot pääsääntöisesti huomioidaan ja hyvitetään kotimaan verotuksessa, eli lähdevero pienentää Suomessa maksettavan veron määrää, jolloin ulkomaisista osingoista maksetaan yhtä suuri pääomatulovero kuin suomalaisten yhtiöiden osingoista. Osakesäästötilille ostettujen osakkeiden kohdalla lähdeveroa ei hyvitetä vastaavasti. Osakesäästötilille sopii hyvin sellaisten yhtiöiden osakkeet, joiden kotimaa ei peri osingosta lähdeveroa.

Valtioiden välisten verosopimusten mukaan lähdevaltiolla on pääsääntöisesti oikeus periä enintään 15 % lähdevero osingoista. Verosopimuksen mukaisesti hyvitettävien verojen enimmäismäärät voi tarkistaa täältä. Siltä osin kuin lähdevaltion perimä lähdevero ylittää verosopimuksen salliman määrän, Suomi ei hyvitä lähdeveroa, vaan sijoittajan on haettava liikaa peritty lähdevero takaisin lähdevaltion veroviranomaiselta. Mikäli maa on EU-/ETA-alueen ulkopuolella eikä verosopimusta ole, osinko on ansiotuloa.

Ulkomaisten osinkojen verotus vaatii sijoittajalta siis hieman aktiivisuutta, mutta sitä ei kannata säikähtää mikäli löydät mielenkiintoisia ulkomaisia osakkeita.

Ulkomaiset osinko-osakkeet

Listasimme alle mielenkiintoisia ulkomaisia osakkeita, jotka jakavat tasaista osinkotuottoa kuukausittain.

Realty Income Corp.

Realty Income* on yhdysvaltalainen pörssinoteerattu kiinteistörahasto (REIT), joka on tunnettu kuukausittaisista osingoistaan. Realtyn lempinimi itselleenkin on ”The Monthly Dividend Company”, eli se kuukausittaista osinkoa maksava yritys. REIT sijoittaa vilkkaasti liikennöityihin liikekiinteistöihin, jotka ovat yleensä taantuman kestäviä. Realtyn suurimpiin vuokralaisiin kuuluu muun muassa Dollar General, Walgreens ,7-Eleven, FedEx ja Home Depot. Vuoden 2022 aikana yhtiö osti yli 1 000 uutta kiinteistöä, käyttäen näihin yli 8 miljardia dollaria.

Nykyisellä osakekurssilla ($61,00) Realtyn vuotuinen osinkotuotto on noin 5,0 %. Se on maksanut yli 635 peräkkäisenä kuukautena osinkoa omistajilleen, ja listauduttuaan vuonna 1994 se on nostanut osinkoaan yli 100 kertaa noin 4,4 % vuosivauhdilla. Pidemmällä aikavälillä sen osakekurssi on myös noussut melko tasaisesti, joten sijoittajat ovat saaneet osinkotuoton lisäksi tuottoa osakkeen arvonnoususta.

Realty Income kuuluu S&P 500 indeksiin ja löytyy Osaketyökalusta.

Lähde: Realty Income osavuosikatsaus

Tutustu loppuihin kuukausittaisiin osingonmaksajiin (jäsenille)

Jäsenille suunnatussa osiossa käymme läpi viisi muuta kuukausittaista osingonmaksajaa. Liity jäseneksi ja tutustu osakkeisiin!

LTC Properties

Aloita ilmainen 14 päivän kokeilu Lue koko artikkeli

Sijoittaja.fi -jäsenenä luet tämän artikkelin ja tuhansia muita artikkeleita. Lisäksi saat Sijoittaja360 -palvelun sijoittajan työkalut käyttöösi. Vertaile helposti osakkeita, ETF: ä ja rahastoja. Ilmaisen kokeilujakson jälkeen tilaus jatkuu 11,90€. Voit perua koska tahansa.

Sinua voisi kiinnostaa
Tekoälyuutiset: Uusia tekoälymalleja ja käyttökohteita
Sijoittaja.fi:n Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkun sisältö ja tuotto
Tunnetuimmat sijoitustyylit, joita sijoittajat käyttävät
New call-to-action
Sijoittajan valinnat