Toukokuuilmiö rauhoitti mallisalkkujen nousun – Kulta lähti nousukiitoon

mallisalkku

Suomi Laatuosake tuotti mallisalkuista parhaiten toukokuussa. ETF-salkkujen paras sijoitus oli fyysiseen kultaan sijoittava ETF, joka tuotti toukokuussa 5,9 %.

Julkaistu: 04.06.2021 Kirjoittaja:

EstateGuru ETF ETF-mallisalkku Fellow Finance mallisalkut osakkeet Passiivinen Kulupihtari Shareville SijoittajaPRO Corporate Finance sijoitusideat Strategiamestari-mallisalkku Suomi Fundamentti-mallisalkku Suomi Laatuosake

Suomi Fundamentin tämänvuotinen tuotto lähes 10 %-yksikköä vertailuindeksiä korkeampi

Suomi Fundamentti -mallisalkku – Suomalainen osakemallisalkku

Kuluva vuosi on lähtenyt Suomi Fundamentilla todella hyvin käyntiin. Viime kuussa mallisalkun tuotto kuitenkin nikotteli ja kävi hieman pakkasen puolella (-1,3 %) vertailuindeksin kasvaessa (1,3 %). Pieni takapakki voi olla selitettävissä niin sanotulla toukokuuilmiöllä. Suuressa kuvassa toukokuun lasku ei paljoa paina, sillä Suomi Fundamentti on tehnyt kuluvana vuonna tuottoa 24,0 %, OMX Helsinki Cap-indeksin ollessa vain 16,3 %. Mallisalkku tuotti myös vuonna 2020 peräti 25,6 % ja vertailuindeksi 15,7 %. Suomi Fundamentin riski on yleisindeksiä jonkin verran korkeampi.

Tällä hetkellä Suomi Fundamentin kolme suurinta osaketta ovat: Citycon, Tieto ja Atria. Salkussa on kaikkiaan 25 osaketta, ja salkun koko sisällön näkee Mallisalkut-sivulta.

Pitkässä juoksussa Suomi Fundamentti on pystynyt vakuuttavaan tuottoon, mutta riski on ETF-salkkuja korkeampi. Suomalaisista osakkeista pitävälle Mallisalkut-osiosta löytyy myös Suomi Laatuosake, joka on selvästi Suomi Fundamenttia matalariskisempi.

Suomi Laatuosake -salkku panostaa kotimaisiin laatuyhtiöihin

Suomi Laatuosake on oikealla rahalla perustettu suomalaisiin laatuosakkeisiin sijoittava salkku. Salkkua voi seurata livenä myös Sharevillessa. Toukokuussa Laatusalkku tuotti +2,5 %, kun vertailuindeksi tuotti +1,3 %. Lue Suomi Laatuosake -salkunhoitajan viimeisin salkkukatsaus.

Seuraa Sijoittaja.fi:n salkkua Sharevillessä!

ETF-mallisalkku Passiivinen Kulupihtari – Kulutietoisen sijoittajan vaihtoehto

Passiivinen Kulupihtari -mallisalkku – 50 % osakkeet, 50 % korot

Myös Passiivinen Kulupihtari -mallisalkkumme kävi toukokuussa miinuksen puolella, kun kuun tuotto oli -0,1 %. Vertailuindeksi sen sijaan kasvoi 0,4 %. Toukokuussa mallisalkun parhaiten tuottaneet ETF:t eivät sijoittaneet vain yhteen tiettyyn markkinaan, vaan rahastot sijoittivat esimerkiksi Euroopan suuriin yhtiöihin ja kehittyvien maiden osakkeisiin. Parhaiten pärjännyt ETF sijoitti Kiinan A-sarjan osakkeisiin, ja tuottoa rahastolle kertyi toukokuussa 2,8 %. Vastaavasti heikoiten tuotti Japaniin sijoittava ETF, jonka tuotto jäi toukokuussa -1,6 %:iin.

Vuoden alusta Passiivinen Kulupihtari on tuottanut 5,7 %, kun vertailurahastojen tuotto oli 7,3 %. Vuonna 2020 Passiivinen Kulupihtari tuotti +4,8 % ja vertailurahastot +5,9 %. Sen sijaan vuonna 2019 Passiivinen kulupihtari tuotti erinomaiset 19,1 %, tuolloin vertailurahastot tuottivat 16,3 %. Kulupihtarissa 50 % varoista on sijoitettuna osakkeisiin ja 50 % korkoihin. Mallisalkun volatiliteetti on ollut noin puolet OMX Helsinki Cap -indeksin volatiliteetista.

Pitkässä juoksussa mallisalkkumme on voittanut tasaisesti Suomen suosituimmista yhdistelmärahastoista koostetun salkun. Tuottoeroa on kertynyt mallisalkkumme eduksi yli 40 %-yksikköä. Ero syntyy pääosin kuluerosta. Mallisalkkumme hallinnointikustannus on vain noin 0,2 %, kun hallinnointikustannus rahastosalkussa on 1,5 %.

Strategiamestari – laajasti hajauttava strategia-ETF-mallisalkku

Strategiamestari -mallisalkku – Laaja hajautus omaisuusluokkiin

Laajasti eri omaisuusluokkiin hajauttava Strategiamestari-mallisalkku tuotti toukokuussa +0,4 %, kun vertailuindeksi pysyi samassa (+0,0 %). Toukokuussa parhaiten tuotti fyysiseen kultaan sijoittava ETF, joka nousi 5,9 %. Heikoiten tuottivat Yhdysvaltalaiset teknologiaosakkeet (Nasdaq-100 indeksin yhtiöt), joihin sijoittava ETF laski 3,1 %.

Vuoden alusta Strategiamestari on tuottanut 7,6 % ja vertailuindeksi 6,2 %. Vuonna 2020 Strategiamestari tuotti +10,3 % ja vertailuindeksi +6,2 %

Katso mallisalkkujen sisältö!

Mallisalkut-osiossa tarjolla on laajasti hajauttavia ETF-salkkuja sekä kaksi kotimaisiin osakkeisiin sijoittavaa osakesalkkua. Korkeamman riskin tuottohakuinen Suomi Fundamentti ja matalariskisempi Suomi Laatuosake. Katso kaikki mallisalkut kätevästi yhdeltä sivulta.

Tutustu mallisalkkuihin tästä!

Fellow Finance -salkku

Nykyiseen markkinatilanteeseen sopivat erinomaisesti vaihtoehtoiset sijoituskohteet. Tällainen on vertaislainoihin sijoittava Fellow Finance -salkkumme.

Fellow Finance -salkku on oikealla rahalla (30 000 euroa) perustamamme vertaislainoihin sijoittava salkku, joka on tuottanut noin 7,1 % vuotuistettuna tuottona. Salkun kehitystä voi seurata täältä. Fellow Finance -salkku on tuottanut tasaista tuloa ja sopii tähän markkinatilanteeseen erinomaisesti tuottavana ja riskiä hajauttavana vaihtoehtona.

Seuraa Sijoittaja.fi:n Fellow Finance -vertaislainasalkkua!

EstateGuru-salkku

Kiinteistövakuudellisten yrityslainojen mallisalkku on toteutettu oikealla rahalla (10 000 euroa) EstateGuru-palvelussa. Ensimmäiset sijoitukset salkkuun on tehty vuonna 2019 lokakuun loppupuolella.

EstateGuru-lainoissa on aina vakuutena kiinteistö, joka antaa sijoitukselle turvaa yksittäisten yritysten maksuhäiriötilanteissa ja laskumarkkinoilla. EstateGuru-salkun keskikorko on tällä hetkellä noin 10,4 %, eikä salkussa tai EstateGuru-palvelun historiassa ole toistaiseksi toteutunut luottotappioita.

Lunasta etu rekisteröitymällä EstateGuruun tästä!

Vaihtoehtoiset sijoitussalkut

Nykyisessä äärimatalan koron markkinaympäristössä suosimme vaihtoehtoisia korkotuoton lähteitä listatun korkomarkkinan sijaan. Tätä varten seurannassamme on Sijoittaja Corporate Financen yrityslainasalkku, vertaislainoihin sijoittava Fellow Finance -salkku ja kiinteistövakuudellisiin yrityslainoihin sijoittava EstateGuru -salkku.

SijoittajaPRO Corporate Finance -yrityslainasalkku 1.1.2017 – 31.3.2021

SijoittajaPRO Corporate Financen sijoittajat olivat maaliskuun loppuun mennessä sijoittaneet 57 rahoituskierrokselle. Alla olevassa taulukossa on salkun tilanne oletuksella, että jokaiseen kierrokseen olisi osallistunut 10 000 euron sijoituksella. Jokainen sijoittaja määrittää itse oman sijoitettavan summan, joka voi olla esimerkin summaa pienempi tai suurempi.

Sijoittajan tuotto muodostuu yrityslainojen korkotuotoista. Lainasalkun keskikorko on tällä hetkellä 8,8 %.

Haluatko lisätietoa yrityslainakohteista?SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


FI_Free_stocks

YKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
TrialboxSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy