Katsaus Fellow Finance -vertaislainasalkkuumme

Seuraa mallisalkkuamme Fellow Financessa. Salkkumme 7,2 % vuotuinen tuotto on ollut keskimääräistä parempaa. Sijoittaja.fi:n jäsenet ovat oikeutettuja lisätuottoon Fellow Finance -palvelussa, lue ohjeet artikkelin lopusta!

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Seuraa mallisalkkuamme Fellow Financessa. Salkkumme 7,2 % vuotuinen tuotto on ollut keskimääräistä parempaa. Sijoittaja.fi:n jäsenet ovat oikeutettuja lisätuottoon Fellow Finance -palvelussa, lue ohjeet artikkelin lopusta!

Salkku livenä jo lähes kuusi vuotta

Fellow Finance -mallisalkkumme on perustettu 5.5.2015. Mallisalkku on toteutettu oikealla rahalla ja alkupääomaa on salkkuun sijoitettu 30 000 euroa. Vertaislainaus tuo tehokasta hajautushyötyä perinteisiin osake- ja korkosijoituksiin nähden. Katsotaan nyt, miten salkulla on mennyt.

Salkku on ollut toiminnassa jo lähes kuusi vuotta. Salkun alkuperäinen sijoitettu pääoma 30.000 euroa on kasvanut yli 47.291,27 euroon. Tällä hetkellä salkku on sijoitettuna 1.591 eri lainaan, joiden keskimääräinen korkotaso on 13,17 %.

Kuva 1. Yhteenveto sijoituksista.

Fellow Financen oman tuotonlaskennan mukaan salkun vuotuinen tuotto on ollut 7,2 %. Tuotonlaskennan luku ottaa huomioon saadut korot, realisoituneet luottotappiot ja nykyisen lainapääoman vähennettynä maksuviiveellisten lainojen luottotappiovarauksella.

Kuvassa 2 on esitetty salkun euromääräiset saadut korot, realisoituneet luottotappiot ja toteutunut tuotto. Hyvin hajautettu salkku on tuottanut hyvin tasaista korkotuloa, eikä suuria muutoksia luottotappioiden euromäärissä ole päässyt tapahtumaan. Luottotappiot ovat verovähennyskelpoisia.

Kuva 2. Tuotot ja luottotappiot euromääräisesti.

Muiden sijoittajien salkut

Fellow Financessa on tilasto-osio, mistä näkee kätevästi informaatiota Fellow Financen koko historian ajalta. Yksi hyvä kuvaaja on sijoittajien vuotuisten tuottojen jakauma. Verrattuna muihin sijoittajiin, salkkumme 7,2 % vuotuinen tuotto on ollut keskimääräistä parempaa. 

Kuva 3. Sijoittajien saamat tuotot.

Korkokaton vaikutus rajattu ainakin toukokuun 2021 loppuun

Vuoden 2020 heinäkuun alussa tuli voimaan vuoden loppuun kestävä väliaikainen 10 % korkokatto uusiin suomalaisiin kuluttajalainoihin. Fellow Financen lainasijoittajat voivat kuitenkin sijoittaa tätä korkeammalla korolla. Fellow Finance maksaa koron korkokaton ylittävältä osalta vuoden loppuun asti. Eduskunta hyväksyi korkokatolle jatkon 30.9.2021 asti. Fellow Finance hyvittää sijoittajan korkovaatimuksen ja korkokaton välisen erotuksen lainoille tulleista takaisinmaksuista 31.5.2021 asti, jonka jälkeen Fellow Finance arvioi tilanteen jatkaako se kompensaatiota syyskuun loppuun asti. 

Kuva 4. Korkotasojen kehitys.

Tutustu Fellow Finance -mallisalkkuumme.

Sinua voisi kiinnostaa
Riski-indikaattori edelleen ”suosi osakkeita” -tasolla
Osaketyökaluun lisätty joukko uusia osakkeita – Mukana Mandatumin osake
Metso osake
Analyysi: Metson osake nousussa kohentuneiden näkymien tukemana
Sijoittajan valinnat