Arvo-osakkeet jyränneet muut sijoitustyylit 2021 ensimmäisellä kvartaalilla

Arvo-osakkeet ovat tuottaneet selvästi muita sijoitustyylejä paremmin vuoden 2021 ensimmäisellä kvartaalilla. Tuottoero etenkin USA:ssa on hurja!

Julkaistu: 29.03.2021 Kirjoittaja:

ETF osakkeet sijoitusideat

Tutkimme ETF-rahastojen tuottoja

ETF-työkalumme pitää sisällään yli 2500 ETF-rahastoa. Työkalu sisältää kaikki suosituimmat ETF:t ja sillä voi myös vertailla ETF:iä esimerkiksi tuottojen ja riskilukujen perusteella.

Vertailimme puhutuimpien sijoitustyylien: arvo, laatu ja kasvu, tuottoja vuoden 2021 ensimmäisen kvartaalin osalta.

Kokeile ETF-työkalua eurolla!

Arvo-osakkeet jyränneet USA:ssa

USA:ssa arvo-osakkeet ovat tuottaneet ensimmäisen kvartaalin aikana jo yli 20 %. Kasvuosakkeet ovat päässeet “vain” neljän prosentin tuottoon ja laatuosakkeet ovat tuottaneet reilut 7 prosenttia. Syynä isoon tuottoeroon on markkinarotaatio, joka johtuu koronan jälkeisestä talouden uudelleenavaamisesta sekä koronnoususta, joka on vahingollista kasvuosakkeille.

Arvo-osakkeilla on vielä kirittävää. Arvo-osakkeet ovat kolmen vuoden tuotolla mitattuna lähes 40 %-yksikköä kasvuosakkeita ja 20 %-yksikköä laatuosakkeita jäljessä.

Euroopassa tuottoero kapeampi

Euroopassa tuottoero arvo-osakkeiden eduksi on ensimmäisellä kvartaalilla ollut kapeampi, mutta täälläkin arvo-osakkeet ovat olleet paras sijoitustyyli 10 prosentin tuotolla. Kasvu- ja laatuosakkeet ovat päässet suurin piirtein samansuuruiseen noin neljän prosentin tuottoon.

Sijoittajan näkökulma

Sijoittajan kannattaa pitää nyt salkussa sekä arvo- että kasvuosakkeita. Muista sijoitustyyleistä laatu ja momentum ovat myös hyviä salkkuun. Arvo-osakkeet ovat tyypillisesti syklisiä, joita markkinat nykyisessä taloustilanteessa suosivat. Kasvuosakkeet ovat pitempiaikaisia suosikkeja, joita ei kannata jättää kokonaan pois salkusta. Korkeimman arvostustason ns. “korona-osakkeita” suhteen kannattaa olla varovainen. Esimerkiksi Zoom, Peloton ja Snowflake ovat laskeneet reilusti viime aikojen markkinarotaatiossa.

Jos korkojen nousu rauhoittuu, niin myös kasvuosakkeet voivat jälleen alkaa performoida positiivisesti. On mahdollista, että edessä on markkinatilanne, jossa sekä arvo- että kasvuosakkeet menestyvät. Olisi nimittäin poikkeuksellista, että vallalla olisi BULL-markkina, jossa suosituin sektori (teknologia) laskisi.

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy