Mitä osakkeita ostaa kurssilaskussa?

Kurssilaskuissa sijoittajalla kannattaa olla ostoslistat, strategia ja ostosuunnitelma valmiina. Tässä apuja, miten toimia ja osakepoimintoja valmiilta listoilta.

Julkaistu: 15.06.2020 Kirjoittaja:

osakkeet sijoitusideat

Osakemarkkinoilla korjausliike

Osakemarkkinoilla on käynnissä markkinakatsauksessa ennakoimamme korjausliike. Tässä artikkelissa kerromme tarkemmin syitä laskulle. Lyhyesti sanottuna syitä ovat:

Ennakoimme, että korjausliike jää lyhyeksi. Annamme 65 % todennäköisyyden sille, että lasku pysähtyy S&P 500 -indeksissä 2950 pisteeseen. Perjantain päätöstaso 3041 pistettä. Annamme 25 %:n todennäköisyyden sille, että käydään 2800 pisteessä, josta ponnahdetaan nousuun. Enintään 10 %:n todennäköisyys sille, että lasku jatkuu vielä 2800 pistettä alemmas esimerkiksi 2600-2700 pisteeseen. Tämä edellyttäisi, että koronatilanne edelleen pahentuisi selvästi.

Olemme koko koronakriisin ajan todenneet, että sijoittajan pitää uskaltaa ostaa ja myydä. Ostot ja myynnit pitää tehdä erissä. Nyt on aika siirtyä ostolaidalle, mutta ei niin, että sijoittaa kaiken käteisen kerralla.

Mitä ostaa kurssilaskussa?

Tässä on kaksi artikkelia, joissa on laajat ostoslistat ja strategiat, miten osakesalkku kannattaa nykytilanteessa rakentaa.

Suomessa jaoimme osakkeet kolmeen kategoriaan. Ensimmäisessä kategoriassa ovat osakkeet, joihin koronakriisi ei juurikaan vaikuta. Toisessa kategoriassa ovat osakkeet, joihin koronakriisi vaikuttaa, mutta nämä selviävät kriisistä vähin vaurioin. Kolmannessa kategoriassa ovat osakkeet, jotka kärsivät, mutta selviävät. Sijoittajalla kannattaa olla salkussa osakkeita kaikista kolmesta kategoriasta tai vähintään kahdesta ensimmäisestä. Jos salkussa on osakkeita vain ensimmäisestä kategoriasta, jää salkun tuotto selvästi markkinatuotosta nousussa. Jos taas salkussa on osakkeita vain kolmannesta kategoriasta, on salkku liian riskinen.

Tässä muutama osakepoiminta kategorioittain:

 1. Elisa, Orion, Nokia…
 2. Huhtamäki, KONE, Neste…
 3. Marimekko, Cargotec, Nokian Renkaat…

Kansainvälisisssä osakkeissa valikoima on laajempi ja tuottopotentiaali parempi. Niissä jaoimme osakkeet koronakriisin voittajiin, parhaisiin laatuyhtiöihin ja parhaisiin syklisiin. Tässä jälleen muutama osakepoiminta kategorioittain:

 1. Voittajat: Amazon, Microsoft, Wal-Mart, Zoom Communications…
 2. Parhaat laatu: Apple, Nike, McDonald’s, Visa…
 3. Parhaat sykliset: Cisco, Target, Starbucks, JPMorgan Chase…
SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy