New call-to-action

Poimi tästä kansainväliset osakeideat koronan jälkeiseen maailmaan

Hyvä osakesalkku kestää markkinoiden heilahtelut

Laajassa analyysissamme näkemyksemme koronan jälkeisestä maailmasta ja parhaat osakevalinnat nykyiseen ja uuteen markkinatilanteeseen. Osakevalintamme on lajiteltu neljään koriin, joista on helppo poimia ideoita omaan voittajasalkkuun.

Julkaistu: 28.05.2020 Kirjoittaja:

koronavirus markkinaympäristö osakkeet sijoitusideat

Sijoitusideat koronan jälkeiseen maailman

Korona muuttaa maailmaa. Emme tiedä, milloin palaamme normaaliin ja mikä on uusi normaali. Meillä on kuitenkin jo tietoa siitä, miltä maailma näyttää nyt ja mihin suuntaan se on menossa.

 • Finnair on arvioinut, että lentoliikenne palaa 2-3 vuodessa samalle tasolla kuin se oli ennen koronaa.
 • Microsoftin toimitusjohtaja kertoi, että yritykset ottivat kahdessa kuukaudessa kahden vuoden digiloikan.
 • Twitter ja monet etulinjan teknologiayhtiöt ovat kertoneet, ettei työntekijöiden tarvitse ikinä palata toimistotöihin.
 • Valtioiden asettamat rajoitukset ovat hyödyttäneet suuria kauppajättejä kaikkialla maailmassa.
 • Lentoliikenne ja matkailu ovat laskeneet yli 80 % koronakriisissä
 • Verkkokauppa ja pelaaminen ovat lisääntyneet yli 100 %
 • Käteisen käyttö on vähentynyt. Kortti-, lähi- ja mobiilimaksaminen ovat lisääntyneet.
 • Pk-yritykset kaikkialla maailmassa ovat kärsineet eniten.
  • USA:ssa yli 30 % pk-yrityksistä on suljettuna ja alle puolet aikoo palkata irtisanotut työntekijät takaisin, kun tilanne parantuu
 • USA:ssa työttömyysaste on 20 % ja sen ei uskota laskevan alle 10 % vuoden 2020 aikana
 • Valtionvelan määrä on kasvanut voimakkaasti. Samoin yritykset ovat nostaneet velkaa ennätysmääriä kuluvien kuukausien aikana.

Osa ylläolevista muutoksista jää pysyviksi. Osa oli jo megatrendejä, joiden läpilyönti kiihtyi koronan johdosta. Joka tapauksessa koronan jälkeinen maailma on erilainen. Siksi myös sijoitussalkun pitää olla erilainen.

Jäsenosiossa olemme jaotelleet kansainvälisiä osakkeita neljään koriin:

 1. Voittajat
 2. Parhaat laatuyhtiöt
 3. Parhaat sykliset
 4. Ole varovainen.

Sijoittajalla voi olla osakkeita jokaisesta korista. Nykyinen markkinarotaatio on osoittanut, että myös neljännen korin osakkeet voivat nousta voimakkaasti. Pääpaino, esimerkiksi 70 % salkusta, pitää kuitenkin olla ykkös- ja kakkoskorin osakkeissa. Nämä osakkeet tuottavat pitkässä juoksussa parhaiten ja kestävät, jos koronatilanne äityy uudestaan pahemmaksi.

Voittajia ovat esimerkiksi suuret teknologiayhtiöt, kuten Amazon ja Microsoft, päivittäistavarajätti Wal-Mart, fintechin kärkinimi PayPal sekä etätyöohjelmistoja kehittävä Citrix. Parhaita laatuyhtiöitä ovat muuun muassa: Apple, Visa, Nike ja Johnson & Johnson (J&J). Kolmannesta korista löytvät parhaat sykliset, joita ovat esimerkiksi Home Depot, Cisco, Rockwell Automation ja Waste Management. Neljäs kori sisältää esimerkiksi lentoyhtiöt, joiden uudesta normaalista kukaan ei tiedä.

Jäsenosiossa esittelemme kattavat osakelistat, joiden avulla koronassa ja se jälkeen menestyvä voittajasalkku on helppo rakentaa. Sijoittajan kannattaa tutkia osakkeita lisäksi Osaketyökalulla sekä yhtiöiden omilla IR-sivuilla.

Voittajat

Lue koko artikkeli — kokeile 14 päivää ilmaiseksi

Saat lukuoikeuden analyyseihin ja artikkeleihin sekä käyttöösi osake- ja ETF-työkalut, markkinaympäristön, mallisalkut ja muut sijoittajan työkalut.

KOKEILE 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSISINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


Singa - Kierros auki Investodorissa


New call-to-action
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy