Muokkaa osakesäästötilisalkusta koronan kestävä

Osakemarkkina ei ole koskaan laskenut näin nopeasti ja jyrkästi kuin koronamarkkinassa. Siksi sijoittajan pitää nyt olla varovainen. Ostot pitää ajoittaa useaan eri ajankohtaan. Kokosimme Osakesäästötilisijoittajalle vinkit, kuinka tehdä tarvittavat muutokset salkkuun.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Osakemarkkina ei ole koskaan laskenut näin nopeasti ja jyrkästi kuin koronamarkkinassa. Siksi sijoittajan pitää nyt olla varovainen. Ostot pitää ajoittaa useaan eri ajankohtaan. Kokosimme Osakesäästötilisijoittajalle vinkit, kuinka tehdä tarvittavat muutokset salkkuun.

Osakemarkkinoilla takana hurjat viikot

Osakemarkkinat olivat helmikuun 19. päivän huippujen jälkeen vapaassa pudotuksessa kuukauden ajan. Osakemarkkinat laskivat kaikkialla maailmassa yli 30 %. Kurssipudotus oli nopein ja jyrkin osakemarkkinoiden historiassa.

Viime viikko oli poikkeuksellinen. Ensin osakemarkkinat tekivät lyhyen tähtäimen pohjat 23.3.2020 ja sitä seurasi vahva kolmen päivän kurssiralli, joka päättyi perjantain laskupäivään.

Sijoittaja joutuu edelleen varautumaan voimakkaaseen kurssiheiluntaan. Markkinoiden vaakakupissa painavat seuraavat tekijät:

 • Positiivista osakemarkkinoille:
  • Keskuspankkien rajoittamattomat ostotoimet ja elvytys
  • Valtioiden tukipaketit yrityksille ja kuluttajille
  • Edistyminen rokotteen ja koronalääkkeiden kehityksessä
 • Negatiivista osakemarkkinoille:

Koronan kestävä osakesalkku

Sijoittajan kannattaa hyödyntää etenkin lyhyet nousut siten, että muokkaa osakesalkusta koronan kestävän. Myös käteistä kannattaa olla, jotta voi ostaa osakkeita, jos kurssit laskevat edelleen. Parhaat hetket ostaa ovat historiassa olleet ne, kun osakkeet ovat olleet laskussa.

Tässä muutama käytännön vinkki:

 • Huolehdi, että salkussa on myös koronakriisin kestäviä osakkeita ja vältä näin kriisin alkuvaiheessa koronasta eniten kärsiviä osakkeita.
 • Ole rohkea ja osta osakkeita, kun kurssit ovat jyrkässä laskussa.
 • Älä ole liian rohkea, vaan ajoita ostot ainakin neljään eri ajankohtaan ja vähintään kuuden kuukauden ajaksi.

Valmiit Osakesäästötilisalkut auttavat sijoittajaa osakevalinnoissa. Salkut päivitetään jälleen kuun vaihteessa (1.4.2020). Jo edellisessä 16.3.2020 päivityksessä Osakesäästötilisalkku Aktiivin sisältö muuttui koronan kestäväksi.

KATSO OSAKESÄÄSTÖTILISALKKUJEN SISÄLTÖ

Ajoita ostot useampaan ajankohtaan

Osakemarkkina ei ole koskaan laskenut näin nopeasti ja jyrkästi kuin koronamarkkinassa. Siksi sijoittajan pitää nyt olla varovainen. Ostot pitää ajoittaa useaan eri ajankohtaan (vähintään neljään) ja ainakin kuuden kuukauden, mielellään jopa pitemmäksi ajaksi. 

Ostojen ajoitusta varten pitää olla suunnitelma. Esimerkiksi, että toteuttaa ostot kerran kuukaudessa seuraavan kuuden kuukauden ajan. Tai ostaa osakkeita, kun indeksit laskevat tietyn pisteluvun alle. Sijoittaja voi myös asettaa ostohintoja omille suosikkiosakkeille. Esimerkiksi ostan KONEen osakkeita, jos osake laskee alle 40 euron. 

Seuraamme markkinatilanteen kehittymistä Sijoittaja.fi:ssä päivittäin ja pyrimme auttamaan sijoittajaa kaikin keinoin. Olemme aloittaneet muun muassa uuden vakioartikkelisarjan, joka auttaa tunnistamaan osakemarkkinoiden trendejä ja parhaiten ja heikoiten tuottavia osakkeita.

Tee sijoitussuunnitelma ja pysy siinä

Sijoitussuunnitelma on suunnitelma siitä, miten varallisuus sijoitetaan.  Yksinkertainen sijoitussuunnitelma riittää alkuun, jotta se tulee tehtyä ja jotta sitä on helppo noudattaa. Sijoittajan tulisi miettiä etukäteen ainakin budjetti, sijoitusaika, henkilökohtainen riskinottohalukkuus ja osaaminen ja ajankäyttö sijoitustoimintaan. 

Katso tästä sijoitussuunnitelman pohja

Päivitä Osakesäästötilipalvelu Sijoittaja.fi-jäsenyyteen

Sijoittaja.fi-jäsenenä saat käyttöösi kaikki sijoittajan työkalut, kuten markkinaympäristön, suomalaisten osakkeiden Osaketyökalun, kansainvälisten osakkeiden Osaketyökalun, ETF-työkalun, sekä lukuoikeuden koko sisältöön.

Huom Osakesäästötilipalvelun tilaaja! Kokeilet ensimmäisen kuukauden eurolla kun käytät oston yhteydessä kuponkikoodin.

Toimi näin:

 1. Peru Osakesäästötilipalvelujäsenyys oma tili -kohdasta. Valitse tilaukset ja peru tilaus. Voit myös perua tilauksen asiakaspalvelun kautta.
 2. Voit vertailla jäsenyyksiä täältä!
 3. Valitse kuukausijäsenyys ja syötä kuponkikoodi sijfi2020
 4. Tarkista ostoskorissa, että hinta on päivittynyt 
 5. Aloita palvelun käyttö. Ole oma salkunhoitajasi.

Kysyttävää Sijoittaja.fi jäsenyydestä?

Jos sinulla ilmenee ongelmia kirjautumisessa päivityksen jälkeen, niin asiakaspalvelumme on valmis auttamaan sinua. Tavoitat meidät sivuston chatin kautta, sähköpostitse info@sijoittaja.fi 

Minna asiakaspalvelusta

Sinua voisi kiinnostaa
Markkinakatsaus: Osakemarkkinoiden arvostukset koholla
Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää rahastosijoittamisesta
Viikon kansainvälinen kasvuosake: tekoälytuotteet tukevat ServiceNow:n kasvua
United Bankers Oyj
Sijoittajan valinnat