Osakkeet koronakriisissä – trendaavat ja pahimmat laskijat

Trendaavat osakkeet koronakriisissä. Seuraamme jatkossa viikottain osakemarkkinoiden trendejä, jotta kurssipohjien löytäminen olisi helpompaa. Tarkastelemme trendaavia ja negaavia osakkeita Suomesta ja maailmalta.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Trendaavat osakkeet koronakriisissä. Seuraamme jatkossa viikottain osakemarkkinoiden trendejä, jotta kurssipohjien löytäminen olisi helpompaa. Tarkastelemme trendaavia ja negaavia osakkeita Suomesta ja maailmalta.

Indeksit ja trendit

Osakemarkkinoilla on takana hurja viikko. Yhdysvaltojen S&P 500 -indeksi kävi 23.3.2020 lähes 35 %:n laskussa helmikuun huipuista, nousi vahvasti kolme päivää ja päätyi perjantaina 27.3.2020 jälleen laskuun. S&P 500 indeksi on reilusti alle liukuvien keskiarvojen (kuva alla). Nykyinen markkinatilanne on ollut vaikea osakesäästäjälle.

Laskua on nähty muissakin indekseissä. Esimerkiksi vielä syvempää kurssilaskua on koettu yhdysvaltalaisten pienyhtiöiden Russell 2000 -indeksissä (sininen käyrä). Teknologiayhtiöihin painottuvassa Nasdaq-100 indeksissä lasku on ollut S&P 500:stä kevyempää. Indeksien laskut huipuista päätöskursseilla laskettuna:

  • S&P 500 -24,9 %
  • Russell 2000 -33,1 %
  • Nasdaq-100 -21,9 %.

Yksittäiset osakkeetkaan eivät ole olleet turvassa romahdukselta. Maailman tunnetuimmat osakkeet: Alphabet (Google), Microsoft, Apple ja Amazon ovat kaikki laskeneet markkinoiden mukana. Amazon tosin näyttäisi näistä yhtiöstä kestävän parhaiten koronamarkkinassa. Yhtiö on myös kertonut palkaavansa 100 000 uutta työntekijää lisää verkkokaupan kovan kysynnän vuoksi.

Trendaavat osakkeet ja pahimmat laskijat Suomi, Eurooppa ja USA

Seuraamme jatkossa uusia TOP-osakelistoja Suomesta, Euroopasta ja USA:sta. Näiden listojen avulla sijoittaja saa käsityksen, mitkä osakkeet trendaavat eli tuottavat koronamarkkinassa ja mitkä ovat olleet pahimmat laskijat. Näitä osakkeita ovat muun muassa ”stay home” -taloudesta hyötyvät yhtiöt. Muista lukea myös näkemyksemme, mitkä Suomi-osakkeet ovat mielestämme haavoittuvaisimmat koronamarkkinassa.

Suosimme itse koronamarkkinassa trendaavia osakkeita, jotka ovat mukana megatrendissä ja hyötyvät ”stay home” -taloudesta. Pahimpien laskijoiden joukosta riskiä sietävä sijoittaja voi löytää markkinoiden inhokkiosakkeita, joiden kurssit on lyöty niin pohjalle, että kun tilanne paranee, tarjoavat ne hyviä tuottoja. Näiden osakkeiden suhteen kannattaa kuitenkin olla varovainen, sillä osa yhtiöistä voi jopa ajautua konkurssiin.

Listat päivitetään jatkossa viikottain niin kauan kuin koronakriisi on päällä. Listat ovat avoinna sijoittaja.fi:n maksaville jäsenille ja osakesäästötilipalvelun tilanneille.

Lue ilmaiseksi kaksi viikkoa Haluatko lukea artikkelin?

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja tuhansiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Lisäksi saat käyttöösi Sijoittaja360 -palvelun. Ilmaisen kokeilujakson jälkeen tilaus jatkuu 11,90€. Voit perua koska tahansa.

Sinua voisi kiinnostaa
Analyytikot odottavat Euroopan datakeskusten määrän kasvavan hurjasti
Konecranes osake: Konecranesin todella vahva tulos ylitti korkeat odotukset
Neste osake: Ennätysheikko tulos sai positiivisen vastaanoton
Sijoittajan valinnat