Parhaat osakkeet vuonna 2019

Parhaat osakkeet vuonna 2019. Tästä artikkelista löydät Sijoittaja.fi:n kuukausittain päivittyvät listat parhaista osakkeista jokaiseen markkinatilanteeseen. Listoillamme on mukana arvo-, laatu-, osinko-, kasvu-, matalariski- ja kestävän kehityksen yhtiöt.

Julkaistu: 08.04.2019 Kirjoittaja:

osakkeet sijoitusideat

Parhaat osakkeet vuodelle 2019

Parhaiden osakkeiden TOP10-listat päivitetään joka kuukausi, jotta ne pysyvät ajankohtaisina muuttuvassa markkinassa. Seuraamalla päivittyviä listoja kuukausittain löydät aina parhaat osakkeet kuhunkin markkinatilanteeseen.

Tässä markkinatilanteessa suosimme laatuosakkeita, matalariskisiä osakkeita ja kasvuosakkeita.

Osaketyökalustamme löydät kaikkien sijoitustyylien osakekohtaiset listat helppojen pikavalintanäppäinten avulla. Valitse osaketyökalun Sijoitusideoita-välilehti ja jatka haluamasi sijoitustyylin painamalla sen kuvaketta.

 

Laatuyhtiöt

Laatuyhtiöille on tunnusomaista korkea kannattavuus ja ennen kaikkea vakaa tulos läpi suhdannesyklin. Laatuyhtiöihin sijoittamalla on historiassa saanut merkittävästi markkinaindeksiä parempaa tuottoa.

Arvioitaessa yhtiöitä, jotka täyttävät laatuyhtiön kriteerit, käytetään kolmea eri ominaisuutta: 1) kannattavuuden ja tuloksen vakautta, 2) taseen vakavaraisuutta ja 3) tulostrendiä. Alla olevista artikkeleista löydät kuukausittain päivittyvän listat yhtiöistä, jotka saavat parhaat kokonaislaatupisteet.

Osinkoyhtiöt

Osinkosijoittaminen on yksi parhaista keinoista kartuttaa passiivisia tuloja. Osinkosijoittaminen on usein myös samalla arvosijoittamista. Yritykset, joilla on vakaasti kasvava osinko ja korkea osinkotuotto harjoittavat yleensä myös kestävää liiketoimintaa. Osinkosijoittaminen on ollut 30 vuoden tarkasteluperiodilla paitsi markkinaindeksiä, myös mm. arvosijoittamista tuottoisampi strategia.

Sijoittaja.fi:n listoilta löydät joka kuukausi päivittyvät listat, joilta löydät kulloinkin parhaat osingonmaksajat. Osinkopisteytys rakentuu osingon vakaudesta ja kasvusta kuuden vuoden tarkasteluhistorian perusteella.

Arvoyhtiöt

Arvo-osakkeella tarkoitetaan osaketta, jonka arvostusluvut ovat keskimääräistä edullisempia. Arvostuslukuina käytetään määritelmiä kuten hinta per tasearvo (P/B), hinta per tulos (P/E) tai yritysarvo per liiketulos (EV/EBIT). Arvosijoittaminen on viimeisen 10 vuoden aikana markkinaindeksiä heikompi sijoitusstrategia.

Arvo-osakkeet ovat yleensä halpoja syystä: arvostusluvut voivat olla matalia markkinoiden alihinnoittelun tai yrityksen ongelmien vuoksi. Tästä johtuen myös arvo-osakkeiden riski on usein keskimääräistä korkeampi. Alla olevista listoista löydät parhaat Sijoittaja.fi:n valitsemat arvo-osakkeet tähän markkinatilanteeseen.

Kasvuyhtiöt

Kasvuyhtiöt ovat nimensä mukaisesti keskimääräistä pörssiyritystä nopeammin kasvavia. Kasvuyhtiöön sijoittaminen nousun alkuvaiheessa saattaa tuottaa sijoittajalle satumaiset tuotot; vastaavasti riski kasvun tyrehtymisestä ja arvostuskuplasta on huomattavasti tavanomaista suurempi. Kasvuyhtiöihin sijoittaminen oli vuonna 2018 markkinaindeksiä tehokkaampaa.

Uusitussa työkalussa kasvufaktori on otettu mukaan pisteytykseen entistä näkyvämmin. Kasvuyhtiöiden arviointiin käytämme liikevaihdon toteutunutta ja ennustettua kasvua, toteutunutta tuloskasvua ja osakekohtaisen tuloksen (EPS) kasvuennustetta. Löydät tämän hetken kuumimmat kasvuyhtiöt Suomesta ja maailmalta alla olevasta linkistä:

Matalariskiset yhtiöt

Matalariskiset yhtiöt ovat yhtiöitä, joilla on matala volatiliteetti ja ne näin kestävät markkinaturbulenssia keskimääräistä paremmin. Sijoitustutkimuksessa matalariskisten osakkeiden on havaittu tuottavan markkinaindeksiä paremmin pitkällä aikavälillä. Matalariskisiä osakkeita lisäämällä sijoittajan on mahdollista laskea salkkunsa riskitasoa heikentämättä kokonaistuottoa merkittävästi.

Kestävän kehityksen yhtiöt

Kestävän kehityksen yhtiöihin sijoittamalla sijoittaja huomioi paitsi yhtiön tuotto- ja riskiprofiilin, myös ympäristöön, sosiaaliseen vastuuseen ja hyvään hallintotapaan vaikuttavat asiat sijoituskohteiden valinnassa. Sijoitustapa on erityisesti niille, jotka haluavat sijoittamisella paitsi kartuttaa tuottoja, myös harjoittaa yhteiskunnallista vaikuttamista.

Osaketyökalussamme ovat mukana nyt myös ESG-pisteet. Yhtiöt pisteytetään kymmenen alakategorian avulla kolmessa (ympäristö, sosiaalinen vastuu, hallinto) pääkategoriassa. Mahdolliset kiistat edellä mainituissa kategorioissa vaikuttavat pisteytykseen negatiivisesti.

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy