10 kovinta osinkopaperia maailmalta – Osinkotuotto jopa 6,1 %!

Osinkosijoittaminen on historiassa tarjonnut markkinoita parempaa tuottoa ja loistavan tavan luoda passiivista tuloa. Tässä TOP 10 osinkopaperit maailmalta!

Julkaistu: 08.04.2021 Kirjoittaja:

osakkeet osinkoyhtiöt sijoitusideat

Passiivista tuloa osinko-osakkeilla

Osinkosijoittaminen on yksi parhaista keinoista kartuttaa passiivisia tuloja. Hyvien osinkopaperien vuodesta toiseen kasvavat osinkovirrat motivoivat jatkuvaan sijoittamiseen, ja saavat sijoittajan keskittymään olennaiseen eli yrityksen liiketoimintaan ja pitkän tähtäimen osingonmaksukykyyn.

Parhaat osinkopaperit Osaketyökalusta

Parhaimpaan pitkän tähtäimen tuottoon pääsee osinko-osakkeilla, joilla on tasaisesti nouseva osinko. Lue tästä tarkemmin osinko-osakkeen määritelmästä. Osaketyökalu pisteyttää osakkeet sijoittajan puolesta. Työkalu laskee osinkopisteet kahdesta osinkofaktorista:

 • Osingon vakaus ja kasvu (seitsemän tarkasteluvuotta)
 • Osinkotuotto-%. (toteutunut ja ennuste)

Parhaat osinkopisteet saavat yhtiöt, joilla on vakaa ja nouseva osinkohistoria sekä hyvä osinkotuotto-%. Olemme päivittäneet osinkopisteytystä siten, että osingon vakaudesta ja kasvusta saa parhaat 10 pistettä vain, jos osinko on noussut jokaisena tarkasteluvuotena.

TOP 10 parhaimmat osinkopisteet saaneet osakkeet löytää helposti klikkaamalla työkalussa “Sijoitusideoita” ja “Osinkokoneet”-laatikkoa.

Tutustu osaketyökaluun tästä!

Miten hyödynnän TOP 10 -listaa?

Päivitämme TOP 10 osinkoyhtiöt -listan kerran kuukaudessa. Sijoittaja.fi:n jäsenillä on siten aina ajantasainen 10 osakkeen lista parhaista osinko-osakkeista. Sijoittaja voi hyödyntää listaa oman osinko-osakesalkun rakentamisessa tai hakea listalta sijoitusideoita.

Ylläpidämme myös TOP 10 parhaat osinko-osakkeet Suomesta -listaa, joka päivitetään kerran kuukaudessa. Tämän listan avulla sijoittaja voi poimia salkkuunsa houkuttelevimmat kotimaiset osinkoyhtiöt.

TOP 10 osinkopaperit maailmalta huhtikuussa 2021

Koronamarkkinatilanne on vaikuttanut myös osinkoyhtiöihin. Osalla yhtiöistä osinkotuotot nousivat koronakriisissä poikkeuksellisen korkeaksi jopa yli 10 %:iin, koska markkinat epäilivät yhtiöiden kykyä ylläpitää osinkotasoa. Näiden joukosta löytyi muun muassa kiinteistösijoitusyhtiöitä.

Sijoittajan kannattaa tutustua yhtiöiden IR-sivuihin ja tarkistaa pörssitiedotteet. Ovatko yhtiöt keskeyttäneet osingonmaksun? Mitä jos nykyinen osinkotaso pystytään sittenkin ylläpitämään? Tällöin markkina olisi ylireagoinut ja kurssi laskenut liian alas. Tutki Osaketyökalulla myös taseen vakavaraisuus. Mitä korkeammat pisteet, sitä vakavaraisempi yhtiö.

TOP 10 -listalta löytyy esimerkiksi Yhdysvaltalainen tupakkayhtiö ja osinkoaristokraatti Philip Morris International, jolla on vakaa ja nouseva osinkohistoria. Osinkotuotto-% on sekä toteutuneella että ennustetulla osingolla keskimääräistä parempi (yli 5 %).

TOP 10 osinko-osakkeet 2015 2016 2017 2018 2019 2020e Osinkotuotto
(2019 osingolla)
Philip Morris 4,12 $ 4,22 $ 4,49 $ 4,62 $ 4,74 $ 4,91 $ 5,3 %

Parhaat osinkopisteet saavat yhtiöt, joilla on vakaa ja kasvava osinkohistoria sekä hyvä osinkotuotto.

TOP 10 osinko-osakkeiden pisteytys ja osinkotuotot (vain jäsenille)

Jäsenosiossa esittelemme 10 parasta osinko-osaketta maailmalta. Mukana myös analyytikon yhtiökohtaiset kommentit TOP 10 osinko-osakkeista.


  Haluatko lukea koko artikkelin?


  Tämä sisältö on avoinna vain Sijoittaja.fi -jäsenille.
  Liittymällä jäseneksi saat käyttöösi sijoittajan kaikki työkalut ja lukuoikeuden sisältöön.
  Tämä osio ei kuulu Osakesäästötilipalveluun.


  Aloita kuukauden kokeilu eurolla!

  Oletko jo Sijoittaja.fi -jäsen? Kirjaudu:  SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT  YKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
  Trialbox  
  Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy