tutustu NWB osakeantiin

10 kovinta osinkopaperia maailmalta – Jopa yli 35 v osinkojen kasvuputki!

Osinkosijoittaminen on historiassa tarjonnut markkinoita parempaa tuottoa ja loistavan tavan luoda passiivista tuloa. Tässä TOP 10 osinkopaperit maailmalta!

Julkaistu: 07.10.2021 Kirjoittaja:

osakkeet osinkoyhtiöt sijoittaminen sijoitusideat

Passiivista tuloa osinko-osakkeilla

Osinkosijoittaminen on yksi parhaista keinoista kartuttaa passiivisia tuloja. Hyvien osinkopaperien vuodesta toiseen kasvavat osinkovirrat motivoivat jatkuvaan sijoittamiseen, ja saavat sijoittajan keskittymään olennaiseen eli yrityksen liiketoimintaan ja pitkän tähtäimen osingonmaksukykyyn.

Parhaat osinkopaperit Osaketyökalusta

Parhaimpaan pitkän tähtäimen tuottoon pääsee osinko-osakkeilla, joilla on tasaisesti nouseva osinko. Lue tästä tarkemmin osinko-osakkeen määritelmästä. Osaketyökalu pisteyttää osakkeet sijoittajan puolesta. Työkalu laskee osinkopisteet kahdesta osinkofaktorista:

 • Osingon vakaus ja kasvu (seitsemän tarkasteluvuotta)
 • Osinkotuotto-%. (toteutunut ja ennuste)

Parhaat osinkopisteet saavat yhtiöt, joilla on vakaa ja nouseva osinkohistoria sekä hyvä osinkotuotto-%. Olemme päivittäneet osinkopisteytystä siten, että osingon vakaudesta ja kasvusta saa parhaat 10 pistettä vain, jos osinko on noussut jokaisena tarkasteluvuotena.

TOP 10 parhaimmat osinkopisteet saaneet osakkeet löytää helposti klikkaamalla työkalussa “Sijoitusideoita” ja “Osinkokoneet”-laatikkoa.

Miten hyödynnän TOP 10 -listaa?

Päivitämme TOP 10 osinkoyhtiöt -listan kerran kuukaudessa. Sijoittaja.fi:n jäsenillä on siten aina ajantasainen 10 osakkeen lista parhaista osinko-osakkeista. Sijoittaja voi hyödyntää listaa oman osinko-osakesalkun rakentamisessa tai hakea listalta sijoitusideoita.

Ylläpidämme myös TOP 10 parhaat osinko-osakkeet Suomesta -listaa, joka päivitetään kerran kuukaudessa. Tämän listan avulla sijoittaja voi poimia salkkuunsa houkuttelevimmat kotimaiset osinkoyhtiöt.

Tutustu Osaketyökaluun!

TOP 10 osinkopaperit maailmalta lokakuussa 2021

Koronamarkkinatilanne on vaikuttanut myös osinkoyhtiöihin. Osalla yhtiöistä osinkotuotot nousivat koronakriisissä poikkeuksellisen korkeaksi jopa yli 10 %:iin, koska markkinat epäilivät yhtiöiden kykyä ylläpitää osinkotasoa. Näiden joukosta löytyi muun muassa kiinteistösijoitusyhtiöitä.

Sijoittajan kannattaa tutustua yhtiöiden IR-sivuihin ja tarkistaa pörssitiedotteet. Ovatko yhtiöt keskeyttäneet osingonmaksun? Mitä jos nykyinen osinkotaso pystytään sittenkin ylläpitämään? Tällöin markkina olisi ylireagoinut ja kurssi laskenut liian alas. Tutki Osaketyökalulla myös taseen vakavaraisuus. Mitä korkeammat pisteet, sitä vakavaraisempi yhtiö.

TOP 10 -listalta löytyy esimerkiksi ruotsalainen kiinteistösijoitusyhtiö Castellum Ab, jolla on vakaa ja nouseva osinkohistoria. Yhtiön osinkotuotto-% on sekä toteutuneella että ennustetulla osingolla hyvällä tasolla (yli 2,5 %).

TOP 10 osinko-osakkeet 2015 2016 2017 2018 2019 2020 Osinkotuotto
(2020 osingolla)
Castellum 4,9 SEK 5 SEK 5,3 SEK 6,1 SEK 6,5 SEK 6,9 SEK 3,2 %

Parhaat osinkopisteet saavat yhtiöt, joilla on vakaa ja kasvava osinkohistoria sekä hyvä osinkotuotto.

TOP 10 osinko-osakkeiden pisteytys ja osinkotuotot (vain jäsenille)

Jäsenosiossa esittelemme 10 parasta osinko-osaketta maailmalta. Mukana myös analyytikon yhtiökohtaiset kommentit TOP 10 osinko-osakkeista.

  Haluatko lukea koko artikkelin?


  Tämä sisältö on avoinna vain Sijoittaja.fi -jäsenille.
  Liittymällä jäseneksi saat käyttöösi sijoittajan kaikki työkalut ja lukuoikeuden sisältöön.


  Aloita kuukauden kokeilu eurolla!

  Oletko jo Sijoittaja.fi -jäsen? Kirjaudu:

  Uusi Kansainvälisen sijoittamisen Facebook-keskusteluryhmä avattu!

  Olemme saaneet paljon palautetta siitä, että meiltä puuttuu kunnollinen paikka keskustella, jakaa tietoa ja sparrailla toisiamme sijoittamisesta. Koska analysoimme ja tuotamme sisältöä kansainvälisistä markkinoista, vastasimme pyyntöönne ja olemme avanneet Kansainvälinen sijoittaminen Facebook-ryhmän!

  Ryhmä on kaikille kansainvälisestä sijoittamisesta kiinnostuneille avoin. Mukana ryhmässä on myös näkemystä antamassa ja tietoa jakamassa Sijoittaja.fi:n salkunhoitajat, analyytikot, asiantuntijat ja jäsenet, mutta ennen kaikkea sana on kaikilla vapaa. 

  Tervetuloa mukaan kanssamme löytämään parhaat kansainväliset osakkeet, sijoitusalustat ja keskustelemaan markkinatilanteeseen sopivista strategioista.

  Liity Facebookin-keskusteluryhmään!  tutustu NWB osakeantiin


  SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


  FI_Free_stocks

  YKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
  Trialbox  osakeanti käynnissä
  
  Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy