10 kovinta osinkopaperia maailmalta – osinkotuotto jopa 9,3 %!

Osinkosijoittaminen on historiassa tarjonnut markkinoita parempaa tuottoa ja loistavan tavan luoda passiivista tuloa. Tässä TOP 10 osinkopaperit maailmalta!

osakkeet osinkoyhtiöt sijoitusideat

Passiivista tuloa osinko-osakkeilla

Osinkosijoittaminen on yksi parhaista keinoista kartuttaa passiivisia tuloja. Hyvien osinkopaperien vuodesta toiseen kasvavat osinkovirrat motivoivat jatkuvaan sijoittamiseen, ja saavat sijoittajan keskittymään olennaiseen eli yrityksen liiketoimintaan ja pitkän tähtäimen osingonmaksukykyyn.

Parhaat osinkopaperit Osaketyökalusta

Parhaimpaan pitkän tähtäimen tuottoon pääsee osinko-osakkeilla, joilla on tasaisesti nouseva osinko. Lue tästä tarkemmin osinko-osakkeen määritelmästä. Osaketyökalu pisteyttää osakkeet sijoittajan puolesta. Työkalu laskee osinkopisteet kahdesta osinkofaktorista:

  • Osingon vakaus ja kasvu (seitsemän tarkasteluvuotta)
  • Osinkotuotto-%. (toteutunut ja ennuste)

Parhaat osinkopisteet saavat yhtiöt, joilla on vakaa ja nouseva osinkohistoria sekä hyvä osinkotuotto-%. Olemme päivittäneet osinkopisteytystä siten, että osingon vakaudesta ja kasvusta saa parhaat 10 pistettä vain, jos osinko on noussut jokaisena tarkasteluvuotena.

TOP 10 parhaimmat osinkopisteet saaneet osakkeet löytää helposti klikkaamalla työkalussa “Sijoitusideoita” ja “Osinkokoneet”-laatikkoa.

TOP 10 osinkopaperit maailmalta lokakuussa 2020

Koronamarkkinatilanne on vaikuttanut myös osinkoyhtiöihin. Osalla yhtiöistä osinkotuotot nousivat huhti-toukokuussa poikkeuksellisen korkeaksi jopa yli 10 %:iin, koska markkinat epäilivät yhtiöiden kykyä ylläpitää osinkotasoa. Näiden joukosta löytyi muun muassa kiinteistösijoitusyhtiöitä.

Sijoittajan kannattaa tutustua yhtiöiden IR-sivuihin ja tarkistaa pörssitiedotteet. Ovatko yhtiöt keskeyttäneet osingonmaksun? Mitä jos nykyinen osinkotaso pystytään sittenkin ylläpitämään? Tällöin markkina olisi ylireagoinut ja kurssi laskenut liian alas. Tutki Osaketyökalulla myös taseen vakavaraisuus. Mitä korkeammat pisteet, sitä vakavaraisempi yhtiö.

TOP 10 -listalta löytyy esimerkiksi Yhdysvaltalainen tupakkayhtiö ja osinkoaristokraatti Philip Morris International, jolla on vakaa ja nouseva osinkohistoria. Osinkotuotto-% on sekä toteutuneella että ennustetulla osingolla keskimääräistä parempi (yli 5 %).

TOP 10 osinko-osakkeet 2014 2015 2016 2017 2018 2019 Osinkotuotto
(2019 osingolla)
Philip Morris 4,04 $ 4,12 $ 4,22 $ 4,49 $ 4,62 $ 4,68 $ 6,2 %

Parhaat osinkopisteet saavat yhtiöt, joilla on vakaa ja kasvava osinkohistoria sekä hyvä osinkotuotto.

TOP 10 osinko-osakkeiden pisteytys ja osinkotuotot (vain jäsenille)

Jäsenosiossa esittelemme 10 parasta osinko-osaketta maailmalta. Mukana myös analyytikon yhtiökohtaiset kommentit TOP 10 osinko-osakkeista.


Haluatko lukea koko artikkelin?


Tämä sisältö on avoinna vain Sijoittaja.fi -jäsenille.
Liittymällä jäseneksi saat käyttöösi sijoittajan kaikki työkalut ja lukuoikeuden sisältöön.
Tämä osio ei kuulu Osakesäästötilipalveluun.


Aloita kuukauden kokeilu eurolla!

Oletko jo Sijoittaja.fi -jäsen? Kirjaudu:SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy