10 kovinta osinkopaperia maailmalta – osinkotuotto jopa 6,9 %!

Osinkosijoittaminen on historiassa tarjonnut markkinoita parempaa tuottoa ja loistavan tavan luoda passiivista tuloa. Tässä TOP 10 osinkopaperit maailmalta!

osakkeet osinkoyhtiöt sijoitusideat

Passiivista tuloa osinko-osakkeilla

Kirjoitimme aiemmin, miten voit rakentaa passiivista tulovirtaa hyödyntäen osinkoa jakavia ETF-rahastoja. Passiivinen tulo on aidosti työstä riippumatonta tuloa. Se on rahaa, jota saat myös silloin, kun et aktiivisesti työskentele.

Osinkosijoittaminen on yksi parhaista keinoista kartuttaa passiivisia tulojasi. Vuodesta toiseen kasvavat osinkovirrat motivoivat jatkamaan kuukausisäästämistä, ja osinkoihin keskittyminen siirtää huomion epäolennaisista lyhyen aikavälin kurssiliikkeistä olennaiseen, eli yrityksen liiketoimintaan ja pitkän tähtäimen osingonmaksukykyyn.

Trendiosakkeiden perässä juoksevat sijoittajat joutuvat usein pettymään ennen pitkää, kun yhtiöt eivät pysty vastaamaan kalliisiin osakkeisiin sisältyviin korkeisiin odotuksiin. Osinkosijoittaja ei sorru samaan, sillä osinkosijoittaja on samalla arvosijoittaja. Vakaasti kasvava osinko ja korkea osinkotuotto kertovat yleensä kestävästä liiketoiminnasta ja matalasta arvostustasosta.

Parhaat osinko-osakkeet Osaketyökalusta

Osaketyökalusta on julkaistu uusi versio. Työkalu pisteyttää osakkeet kuuden eri pääfaktorin perusteella. Yksi pisteytettävä ominaisuus on osinko. Osinkopisteet lasketaan osinkotuotosta ja osingon vakaudesta & kasvusta. Osingon vakaus & kasvu lasketaan kuuden vuoden osinkohistorian perusteella. Parhaat osinkopisteet saavat yhtiöt, joilla on vakaa ja nouseva osinkohistoria sekä hyvä osinkotuotto.

Tutustu osaketyökaluun tästä!

TOP 10 parhaimmat osinkopisteet saaneet osakkeet löytää helposti klikkaamalla työkalussa “Sijoitusideoita” ja “Osinkokoneet”-laatikkoa.

TOP 10 osinkoyhtiöt maailmalta

TOP 10 osinkoyhtiöt maailmalta ovat parhaimmat osinkopisteet saaneet osakkeet. Kyseessä ovat siten maailman parhaimmat osinko-osakkeet kuuden vuoden osinkohistorian ja osinkotuoton perusteella laskettuna. Listalta löytyy myös kotimainen yhtiö Sampo, jolla on nouseva osinkohistoria. Nouseva osinkohistoria sai jälleen jatkoa, kun yhtiö ilmoitti jakavansa 2,85 euroa osinkoa vuodelta 2018.

TOP 10 osinko-osakkeet 2013 2014 2015 2016 2017 2018 Osinkotuotto
(2018 osingolla)
Sampo 1,65 € 1,95 € 2,15 € 2,30 € 2,60 € 2,85 € 6,9 %

Parhaat osinkopisteet saavat yhtiöt, joilla on vakaa ja kasvava osinkohistoria sekä hyvä osinkotuotto.

TOP 10 osinkoyhtiöiden arvostusluvut ja kommentit (vain jäsenille)


Haluatko lukea koko artikkelin?


Tämä sisältö on avoinna vain Sijoittaja.fi -jäsenille.


Aloita kuukauden kokeilu eurolla!

Oletko jo Sijoittaja.fi -jäsen? Kirjaudu:SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


16.4.2019 08:19 | Timo Heikkilä
Tuloskausi alkaa tänäänYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Tutustu yritysjäsenyyteen!

Tilaa sijoittajakirjeSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy