Parhaat laatuosakkeet Suomesta

Valitsimme parhaat suomalaiset laatuosakkeet Helsingin pörssistä. Laatuosakkeet sopivat hyvin kotimaisen pitkän tähtäimen osakesalkun ytimeksi. Tällä kertaa valitsimme 11 osaketta.

Lauri Nikula
Lauri Nikula

Valitsimme parhaat suomalaiset laatuosakkeet Helsingin pörssistä. Laatuosakkeet sopivat hyvin kotimaisen pitkän tähtäimen osakesalkun ytimeksi. Tällä kertaa valitsimme 11 osaketta.

Laatuosakkeilla parempaa tuottoa

Laatuosakkeet ovat historiassa antaneet merkittävästi markkinaindeksiä parempaa tuottoa. Alla olevasta kuvasta voi havaita, että MSCI Quality -indeksi (globaalit laatuyhtiöt) on kymmenen vuoden periodilla tuottanut kasvuosakkeiden ohella parhaiten suhteessa markkinaindeksiin.

Osaketyökalu laskee laatupisteet jokaiselle osakkeelle

Osakkeet pisteytetään työkalussa laadun perusteella asteikolla 1-10. Parhaat laatuyhtiöt Suomesta ovat saaneet 9-10 pistettä laadusta, ja niitä on Helsingin pörssissä 25 kappaletta. Laatupisteet lasketaan neljän ominaisuuden avulla:

  1. Kannattavuuden ja tuloksen vakaus
  2. ROE
  3. Taseen vakavaraisuus
  4. Tulostrendi

Kannattavuuden ja tuloksen vakaus kertoo, miten tulos on vaihdellut historiassa. Mitä vähäisempi kannattavuuden ja tuloksen vaihtelu, sitä paremmat pisteet. Yhtiö saa myös paremmat pisteet, mikäli tuloskehitys on nouseva. ROE kuvaa oman pääoman tuottoa. Korkeaa ROEa pidetään usein laadun takeena ja se onkin sijoitustutkimuksessa yksi käytetyimmistä laadun mittareista. Se ei kuitenkaan yksin riitä laadun mittariksi.

Vakavaraisuus lasketaan taseen nettovelkaantuneisuudesta ja nettovelan takaisinmaksukyvyn perusteella. Tulostrendissä vastaavasti yhtiöt, joiden lyhyen tähtäimen kannattavuustrendi ja pitkän tähtäimen tuloskehitys ovat nousevia, saavat paremmat pisteet.

Valmiit sijoitusideat Sijoittaja360:sta

Hyödynsimme Osaketyökalun laatupisteytystä, ja valitsimme Helsingin pörssistä 11 osakkeen joukon huippulaadukkaita osakkeita.

Parhaat suomalaiset laatuosakkeet löytyvät myös Sijoittaja360:n Sijoitusideat -osiosta, jonne on kerätty valmiita sijoitusideoita sekä mallisalkkuja.

Klikkaa ”Katso lista työkalussa” ja voit tarkastella osakkeita helposti Osaketyökalussa. Vertaile laatuosakkeiden arvostuskertoimia, tunnuslukuja ja tutki Osaketyökalun pisteytystä .

Parhaat laatuosakkeet Suomesta (vain jäsenille)

Jäsenosiossa laaja analyysi parhaista suomalaisista laatuosakkeista. Artikkeli sisältää tunnuslukutaulukot ja analyytikon kommentit jokaisesta valitsemastamme laatuosakkeesta.

Parhaiden laatuosakkeiden ennusteet

Ennustetaulukosta voidaan havaita, että parhailla laatuosakkeilla kannattavuus on korkea. Myös liikevaihdon kasvu on ollut hyvällä tasolla. KONEen liikevaihdon kasvu on viime vuosina ollut maltillisemmalla tasolla, mutta sen ennakoidaan kuluvana vuonna kasvavan hieman edellisvuosia nopeammin.

Korkein liikevoittoprosentti on Nordealla, mutta se on tyypillistä pankkisektorin osakkeille. ROE Nordealla on 16,1 %, kun listan korkeimmat ROEt ovat KONEella 37,2 %, Marimekolla 35,8 % ja Qt Groupilla 33,6 %.

Lue ilmaiseksi kaksi viikkoa Haluatko lukea artikkelin?

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja tuhansiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Lisäksi saat käyttöösi Sijoittaja360 -palvelun. Ilmaisen kokeilujakson jälkeen tilaus jatkuu 11,90€. Voit perua koska tahansa.

Northcrypto
Sinua voisi kiinnostaa
Miksi Bitcoiniin hajauttaminen kannattaa?
Analyysi: Kempower matkalla kohti IPO-hintaa?
Vastuullinen sijoittaminen – miten löydän sijoituskohteet?
Sijoittajan valinnat