New call-to-action

Täyden kympin laatuyhtiöt Suomesta

Suomalaiset laatuyhtiöt sijoituskohteena

Katso täyden kympin laatuyhtiöt Suomesta syyskuussa 2023. Laatuosakkeet sopivat hyvin kotimaisen pitkän tähtäimen osakesalkun ytimeksi.

Julkaistu: 20.09.2023 Kirjoittaja:

laatuyhtiöt osakkeet sijoittaminen sijoitusideat TOP-listat

Laatuyhtiöillä parempaa tuottoa

Laatuyhtiöt ovat historiassa antaneet merkittävästi markkinaindeksiä parempaa tuottoa. Alla olevasta kuvasta voi havaita, että MSCI Quality -indeksi (globaalit laatuyhtiöt) on kymmenen vuoden periodilla tuottanut kasvuosakkeiden ohella parhaiten suhteessa markkinaindeksiin. Huom! Tuotto-kuvaaja on suhteellinen. Vuonna 2022 laatuyhtiöiden suhteellinen tuottokehitys oli heikompaa. Yleensä heikomman tuoton periodit eivät kuitenkaan ole kestäneet kauan.

Osaketyökalu laskee laatupisteet jokaiselle osakkeelle

Osakkeet pisteytetään työkalussa laadun perusteella asteikolla 1-10. Parhaat laatuyhtiöt Suomesta ovat saaneet 9-10 pistettä laadusta, ja niitä on Helsingin pörssissä 22 kappaletta. Laatupisteet lasketaan neljän ominaisuuden avulla:

  1. Kannattavuuden ja tuloksen vakaus
  2. ROE
  3. Taseen vakavaraisuus
  4. Tulostrendi

Kannattavuuden ja tuloksen vakaus kertoo, miten tulos on vaihdellut historiassa. Mitä vähäisempi kannattavuuden ja tuloksen vaihtelu, sitä paremmat pisteet. Yhtiö saa myös paremmat pisteet, mikäli tuloskehitys on nouseva. ROE kuvaa oman pääoman tuottoa. Korkeaa ROEa pidetään usein laadun takeena ja se onkin sijoitustutkimuksessa yksi käytetyimmistä laadun mittareista. Se ei kuitenkaan yksin riitä laadun mittariksi.

Vakavaraisuus lasketaan taseen nettovelkaantuneisuudesta ja nettovelan takaisinmaksukyvyn perusteella. Tulostrendissä vastaavasti yhtiöt, joiden lyhyen tähtäimen kannattavuustrendi ja pitkän tähtäimen tuloskehitys ovat nousevia, saavat paremmat pisteet.

Scanfil on laatuosakelistan kärkijoukossa

Elektroniikkateollisuuden sopimusvalmistaja Scanfil on täyden kympin laatuyhtiö osaketyökalussa, ja se yltää myös kokonaispisteillä listan kärkipäähän.

Vuoden 2023 toisen neljänneksellä Scanfilin liikevaihto oli 243,3 M€ (ennuste 237,3 M€) ja oikaistu liikevoitto 17,5 M€ (ennuste 16,3 M€). Vuoden toisella neljänneksellä Scanfilin liikevaihto oli ennätyksellisissä lukemissa, ja kasvua oli 14,3 % vertailukaudesta. Yhtiön mukaan asiakaskysyntä oli erityisen vahvaa Energy & Cleantech ja Connectivity -asiakassegmenteissä. Toisen neljänneksen liikevoitto oli yhtiön kaikkien aikojen korkein, ja liikevoiton positiiviseen kehitykseen myötävaikutti yhtiön mukaan korkeat tuotantomäärät, tuotantokapasiteetin korkea käyttöaste, kasvanut toiminnan tehokkuus sekä kustannusinflaation vaikutusten onnistunut hallinta.

Parhaat laatuyhtiöt Suomesta löytyvät aina helposti Osaketyökalusta klikkaamalla ”Sijoitusideoita” ja Laatuyhtiöt-laatikkoa.

Näkymä sijoitusideoita -välilehdeltä, josta löytyy myös parhaat laatuyhtiöt Suomesta.

Täyden kympin laatuyhtiöt Suomesta (vain jäsenille)

Tällä kertaa täyden kympin laatupisteytyksessämme sai 9 Helsingin pörssin osaketta. Jäsenosiossa esittelemme parhaat laatuyhtiöt Suomesta. Osiosta löytyy myös analyytikon tuloskommentit osakkeista.

Luet Sijoittaja.fi-jäsensisältöä

Alla olevassa taulukossa on kokonaispisteet parhaille laatuosakkeille

  • Tutki laatuyhtiöiden tunnuslukuja, pisteytystä ja arvostuskertoimia Osaketyökalusta.
  • Kaikki laatuyhtiöt Suomesta löytyvät lajittelemalla työkalun osakkeet laadun perusteella. Klikkaa osaketyökalussa “näytä enemmän hakuvaihtoehtoja” ja valitse sijoitustyyliksi ”Laatu”.

Lue koko artikkeli — kokeile 14 päivää ilmaiseksi

Saat lukuoikeuden analyyseihin ja artikkeleihin sekä käyttöösi osake- ja ETF-työkalut, markkinaympäristön, mallisalkut ja muut sijoittajan työkalut.

KOKEILE 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSISINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-action
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy