Northcrypto

Täyden kympin laatuyhtiöt Suomesta

suomi, osakkeet

Katso täyden kympin laatuosakkeet Suomesta kesäkuussa 2022. Laatuosakkeet sopivat hyvin kotimaisen pitkän tähtäimen osakesalkun ytimeksi.

Julkaistu: 21.06.2022 Kirjoittaja:

laatuyhtiöt osakkeet sijoittaminen sijoitusideat

Laatuyhtiöillä parempaa tuottoa

Laatuyhtiöt ovat historiassa antaneet merkittävästi markkinaindeksiä parempaa tuottoa. Alla olevasta kuvasta voi havaita, että MSCI Quality -indeksi (globaalit laatuyhtiöt) on kymmenen vuoden periodilla tuottanut kasvuosakkeiden ohella parhaiten suhteessa markkinaindeksiin. Huom! Tuotto-kuvaaja on suhteellinen. Alkuvuonna 2022 laatuyhtiöiden suhteellinen tuottokehitys on ollut heikompaa. Yleensä heikomman tuoton periodit eivät kuitenkaan ole kestäneet kauan.

Parhaat laatuyhtiöt Suomesta: Sijoitusstrategioiden 10 vuoden tuotto suhteessa markkinaindeksiin.

Osaketyökalu laskee laatupisteet jokaiselle osakkeelle

Osakkeet pisteytetään työkalussa laadun perusteella asteikolla 1-10. Parhaat laatuyhtiöt Suomesta ovat saaneet 9-10 pistettä laadusta, ja niitä on Helsingin pörssissä 21 kappaletta. Laatupisteet lasketaan neljän ominaisuuden avulla:

  1. Kannattavuuden ja tuloksen vakaus
  2. ROE
  3. Taseen vakavaraisuus
  4. Tulostrendi

Kannattavuuden ja tuloksen vakaus kertoo, miten tulos on vaihdellut historiassa. Mitä vähäisempi kannattavuuden ja tuloksen vaihtelu, sitä paremmat pisteet. Yhtiö saa myös paremmat pisteet, mikäli tuloskehitys on nouseva. ROE kuvaa oman pääoman tuottoa. Korkeaa ROEa pidetään usein laadun takeena ja se onkin sijoitustutkimuksessa yksi käytetyimmistä laadun mittareista. Se ei kuitenkaan yksin riitä laadun mittariksi.

Vakavaraisuus lasketaan taseen nettovelkaantuneisuudesta ja nettovelan takaisinmaksukyvyn perusteella. Tulostrendissä vastaavasti yhtiöt, joiden lyhyen tähtäimen kannattavuustrendi ja pitkän tähtäimen tuloskehitys ovat nousevia, saavat paremmat pisteet.

eQ jälleen laatuosakelistan kärkijoukossa

Varainhoito- ja sijoitusalan konserni eQ on ollut jo pitkään osa laatuosakelistaa. eQ saa täyden kympin laadusta ja sen kokonaispisteet ovat selvästi keskimääräistä paremmat.

Vuosi 2021 oli todella myönteinen eQ:lle. Sama trendi jatkui vuoden 2022 ensimmäisellä neljänneksellä, jolloin yhtiön liikevaihto oli 21,7 M€ (ennuste 19,7 M€) ja liikevoitto 13,0 M€ (ennuste 11,3 M€). Liikevoitto kasvoi 23 prosenttia. Tulos on kasvanut jo 32 peräkkäistä neljännestä. Kaikki liiketoiminnot kehittyivät vahvasti. Varainhoito-segmentin nettoliikevaihdon ja liikevoiton ennakoidaan kasvavan vuonna 2022.

Parhaat laatuyhtiöt Suomesta löytyvät aina helposti Osaketyökalusta klikkaamalla “Sijoitusideoita” ja Laatuyhtiöt-laatikkoa.

Näkymä sijoitusideoita -välilehdeltä, josta löytyy myös parhaat laatuyhtiöt Suomesta.
Tutustu Osaketyökaluun!

Täyden kympin laatuyhtiöt Suomesta (vain jäsenille)

Tällä kertaa täyden kympin laatupisteytyksessämme sai 8 Helsingin pörssin osaketta. Jäsenosiossa esittelemme parhaat laatuyhtiöt Suomesta. Osiosta löytyy myös analyytikon tuloskommentit osakkeista.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Kokeile ilmaiseksi

Saat käyttöösi kaikki sijoittajan työkalut ja lukuoikeuden sisältöön.

Aloita ilmainen kokeiluasuntosalkku listautuminen


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


asuntosalkku listautuminen

Image


nordic lights yleisöanti

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy