Modulight anti banneri

Täyden kympin laatuyhtiöt Suomesta

suomi, osakkeet

Katso täyden kympin laatuosakkeet Suomesta syyskuussa 2021. Laatuosakkeet sopivat hyvin kotimaisen pitkän tähtäimen osakesalkun ytimeksi. Parhaat laatuosakkeet ovat tuottaneet erinomaisesti myös vuonna 2021.

Julkaistu: 07.09.2021 Kirjoittaja:

laatuyhtiöt osakkeet sijoittaminen sijoitusideat

Laatuyhtiöillä parempaa tuottoa

Laatuyhtiöt ovat historiassa antaneet merkittävästi markkinaindeksiä parempaa tuottoa. Alla olevasta kuvasta voi havaita, että MSCI Quality -indeksi (globaalit laatuyhtiöt) on kymmenen vuoden periodilla tuottanut parhaiten suhteessa markkinaindeksiin. Huom! Tuotto-kuvaaja on suhteellinen. Alkuvuodesta laatuyhtiöiden suhteellinen tuottokehitys oli heikompaa. Yleensä heikomman tuoton periodit eivät ole kestäneet kauan ja tuottokäyrä onkin jo samalla tasolla, kuin heikomman tuoton periodin alkaessa.

Osaketyökalu laskee laatupisteet jokaiselle osakkeelle

Osakkeet pisteytetään työkalussa laadun perusteella asteikolla 1-10. Laatuyhtiöitä ovat pisteet 9-10 saaneet yhtiöt ja niitä on Helsingin pörssissä 24 kappaletta. Laatupisteet lasketaan neljän ominaisuuden avulla:

 1. Kannattavuuden ja tuloksen vakaus
 2. ROE
 3. Taseen vakavaraisuus
 4. Tulostrendi

Kannattavuuden ja tuloksen vakaus kertoo, miten tulos on vaihdellut historiassa. Mitä vähäisempi kannattavuuden ja tuloksen vaihtelu, sitä paremmat pisteet. Yhtiö saa myös paremmat pisteet, mikäli tuloskehitys on nouseva. ROE kuvaa oman pääoman tuottoa. Korkeaa ROEa pidetään usein laadun takeena ja se onkin sijoitustutkimuksessa yksi käytetyimmistä laadun mittareista. Se ei kuitenkaan yksin riitä laadun mittariksi.

Vakavaraisuus lasketaan taseen nettovelkaantuneisuudesta ja nettovelan takaisinmaksukyvyn perusteella. Tulostrendissä vastaavasti yhtiöt, joiden lyhyen tähtäimen kannattavuustrendi ja pitkän tähtäimen tuloskehitys ovat nousevia, saavat paremmat pisteet.

Marimekko tuoreella laatuosakelistalla

Laatuosakelistalla on muun muassa Marimekko, joka on esimerkki laadukkaasta brändiyhtiöstä, jonka kasvu ja kannattavuus on saatu erinomaisella johtamisella nostettua uudelle tasolle. Q2:lla Marimekko ylitti selvästi analyytikoiden ennusteet. Liikevaihto oli 32,7 M€ (analyytikoiden ennuste 28,6 M€) ja oikaistu liikevoitto 5,5 M€ (ennuste 3,5 M€). Liikevaihto nousi 40 prosenttia, kun erityisesti vähittäis- ja tukkumyynti Suomessa sekä tukkumyynti Aasian-Tyynenmeren alueella ja Skandinaviassa kehittyivät hyvin. Liikevaihdon kasvu ja suhteellisen myyntikatteen vahvistuminen tukivat yhtiön tulosta.

Marimekko on yksi parhaiten tuottaneista laatuosakkeista vuonna 2021. Osake on tuottanut 67 %. Ainoastaan Incap ja eQ ovat tuottaneet täyden kympin laatuosakkeista Marimekkoa paremmin. Incap on tuottanut peräti 174 % ja eQ 80 %.

Parhaat laatuyhtiöt Suomesta löytyvät aina helposti Osaketyökalusta klikkaamalla “Sijoitusideoita” ja Laatuyhtiöt-laatikkoa.

Tutustu Osaketyökaluun!

Täyden kympin laatuyhtiöt Suomesta (vain jäsenille)

Tällä kertaa täyden kympin laatupisteytyksessämme sai 12 Helsingin pörssin osaketta. Jäsenosiossa esittelemme parhaat laatuyhtiöt Suomesta. Osiosta löytyy myös analyytikon tuloskommentit osakkeista.

Haluatko lukea koko artikkelin?


Tämä sisältö on avoinna vain Sijoittaja.fi -jäsenille.
Liittymällä jäseneksi saat käyttöösi sijoittajan kaikki työkalut ja lukuoikeuden sisältöön.


Aloita kuukauden kokeilu eurolla!

Oletko jo Sijoittaja.fi -jäsen? Kirjaudu:Softwet sijoita!


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


FI_Free_stocks

YKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
TrialboxNew call-to-action
Sijoitusyhtiön perustaminen -WEBINAARI ke 29.9. klo 17 REKISTERÖIDY
New call-to-action
New call-to-action

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy