Täyden kympin laatuyhtiöt Suomesta

suomi, osakkeet

Laatuyhtiöihin sijoittamalla saa pitkässä juoksussa markkinaindeksiä parempaa tuottoa. Täyden kympin laatuyhtiöitä on tällä hetkellä Helsingin pörssissä kymmenen kappaletta. Pisteytyksessä huomioitu 15.2.2018 mennessä tuloksensa julkistaneiden yhtiöiden osavuosikatsaukset.

laatuyhtiöt osakkeet sijoitusideat

Miten me määritämme laatuyhtiön?

Laatuyhtiöillä on historiassa saanut merkittävästi markkinaindeksiä parempaa tuottoa. Laatuyhtiöitä voi etsiä kvalitatiivisten ja numeeristen menetelmien avulla. Lue tästä, miten määritetään laatuyhtiö.

Osakevalintatyökalumme pisteyttää osakkeet kahdeksan eri ominaisuuden perusteella. Laatu on yksi pisteytettävä ominaisuus ja se lasketaan numeerisella analyysilla. Osakkeet pisteytetään työkalussa laadun perusteella asteikolla 1-10. Laatuyhtiöitä ovat pisteet 9-10 saaneet yhtiöt. 

Olemme kehittäneet edelleen laatuyhtiöpisteytystä. Laatupisteet lasketaan kolmen ominaisuuden avulla:

 1. Kannattavuuden vakaus
 2. Taseen vakavaraisuus
 3. Kannattavuustrendi

Kannattavuuden vakaus kertoo, miten tulos on vaihdellut historiassa. Mitä vähäisempi vaihtelu, sitä paremmat pisteet. Vakavaraisuus lasketaan taseen nettovelkaantuneisuudesta ja nettovelan takaisinmaksukyvyn perusteella. Kannattavuustrendissä vastaavasti yhtiöt, joiden tuloskehitys on nouseva, saavat paremmat pisteet. Usein ROEa pidetään hyvänä laadun tunnuslukuna. Lue, tästä, miksi ROE ei ole hyvä laadun mittari.

Täyden kympin laatuyhtiöt Suomesta

Helsingin pörssistä löytyy kymmenen täyden kympin laatuyhtiöitä. Kymppikerholaisia ovat: Aktia, KONEMetsä BoardNokian RenkaatNordea, OrionRevenio GroupStora EnsoTieto ja UPM-Kymmene. Kaiken kaikkiaan laatuyhtiökriteerit (laatupisteet 9-10) Helsingin pörssissä täyttää 19 osaketta. Katso Osaketyökalusta, saako suosikkiosakkeesi laatustatuksen!

Laatuyhtiöiden arvostusluvut ovat laskeneet viime päivityksestä. Keskiarvo P/E-luku ennustetulla tuloksella on 15,7 ja osinkotuotto 4,2 %.

Parhaimmat laatupisteet saaneet osakkeet löydät helposti Osakevalintatyökalusta klikkaamalla ”Sijoitusideoita” ja Laatuyhtiöt-laatikkoa.

Tutustu osaketyökaluun tästä!

 

Sijoittajan taulukot ja kommentit parhaista laatuyhtiöistä

Jäsenille suunnattussa osiossamme käydään läpi parhaiden laatuosakkeiden houkuttelevuus pisteytyksemme perusteella. Vertailemme myös laatuyhtiöiden arvostuslukuja. Mitkä laatuyhtiöistä ovat houkuttelevimmat osakkeet juuri nyt?

OSTA JÄSENYYS TÄSTÄ!


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


hajautus, osakemarkkina 19.3.2018 10:45 | Sijoittaja.fi
Markkinakatsaus: mistä tuottoa?

17.3.2018 06:49 | Sami Väänänen
Osaketyökalun TOP Suomi-osakkeet ja tuottokehitysYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
Tilaa sijoittajakirjeSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy