Täyden kympin laatuyhtiöt Suomesta

suomi, osakkeet

Laatuyhtiöihin sijoittamalla saa pitkässä juoksussa markkinaindeksiä parempaa tuottoa. Täyden kympin laatuyhtiöitä on tällä hetkellä Helsingin pörssissä yhdeksän kappaletta.

laatuyhtiöt osakkeet sijoitusideat

Miten me määritämme laatuyhtiön?

Laatuyhtiöillä on historiassa saanut merkittävästi markkinaindeksiä parempaa tuottoa. Laatuyhtiöitä voi etsiä kvalitatiivisten ja numeeristen menetelmien avulla. Lue tästä, miten määritetään laatuyhtiö.

Osakevalintatyökalumme pisteyttää osakkeet kahdeksan eri ominaisuuden perusteella. Laatu on yksi pisteytettävä ominaisuus ja se lasketaan numeerisella analyysilla.

Olemme kehittäneet edelleen laatuyhtiöpisteytystä. Laatupisteet lasketaan kolmen ominaisuuden avulla:

 1. Kannattavuuden vakaus
 2. Taseen vakavaraisuus
 3. Kannattavuustrendi

Kannattavuuden vakaus kertoo, miten tulos on vaihdellut historiassa. Mitä vähäisempi vaihtelu, sitä paremmat pisteet. Vakavaraisuus lasketaan taseen nettovelkaantuneisuudesta ja nettovelan takaisinmaksukyvyn perusteella. Kannattavuustrendissä vastaavasti yhtiöt, joiden tuloskehitys on nouseva, saavat paremmat pisteet. Usein ROEa pidetään hyvänä laadun tunnuslukuna. Lue, tästä, miksi ROE ei ole hyvä laadun mittari.

Osakkeet pisteytetään työkalussa laadun perusteella asteikolla 1-10. Laatuyhtiöitä ovat pisteet 9-10 saaneet yhtiöt. Työkalumme parhailla laatuyhtiöillä on tasainen ja nouseva kannattavuus sekä vahva tase

Täyden kympin laatuyhtiöt Suomesta

Helsingin pörssistä löytyy yhdeksän täyden kympin laatuyhtiöitä. Kymppikerholaisia ovat: AktiaNokian RenkaatNordeaRevenio GroupSampoStora EnsoTietoUPM-Kymmene ja Fiskars. Niukasti kympin ulkopuolella ovat Fiskars, KONE ja Ponsse. Kaiken kaikkiaan laatuyhtiökriteerit (laatupisteet 9-10) Helsingin pörssissä täyttää 20 osaketta.

Parhaimmat laatupisteet saaneet osakkeet löydät helposti Osakevalintatyökalusta klikkaamalla ”Sijoitusideoita” ja Laatuyhtiöt-laatikkoa.

Sijoittajan taulukot ja kommentit parhaista laatuyhtiöistä

Jäsenille suunnattussa osiossamme käydään läpi yhtiöiden houkuttelevuus pisteytyksemme perusteella. Tarkastelemme myös laatuyhtiöiden tärkeimmät arvostusluvut. Mitkä laatuyhtiöistä ovat houkuttelevimmat osakkeet juuri nyt?

jasensisalto_kirjaudu


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


Lue analyysi!

YKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
Tilaa sijoittajakirjeSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy