Osallistu osakeantiin!

TOP 10 laatuosakkeet maailmalta

Sijoittaja.fi Osaketyökalu maailma

Laatuyhtiöt sopivat hyvin nykyiseen markkinatilanteeseen. Katso TOP 10 -valintamme globaaleista laatuosakkeista.

Julkaistu: 23.11.2023 Kirjoittaja:

laatuyhtiöt osakkeet sijoitusideat TOP-listat

Laatuyhtiöiden tuotto selvästi muita sijoitustyylejä parempi

Tunnetuimmista sijoitustyyleistä laatuyhtiöt ovat tuottaneet pitkällä ajanjaksolla selvästi parhaiten. Viimeisen 30 vuoden tarkastelujaksolla laatuyhtiöt ovat tarjonneet noin 4 prosenttiyksikön vuosittaisen ylituoton. Myös viimeisen 10 vuoden aikana laatuyhtiöt ovat tuottaneet yli 30 % markkinaindeksiä paremmin ja ollut paras sijoitustyyli.

Minkälaiselle sijoittajalle laatuyhtiöt sopivat?

Laatuyhtiöt sopivat pitkäjänteiselle sijoittajalle, joka arvostaa tasaista tuottokehitystä ja matalaa riskiä. Laatuosakkeilla saa harvoin satojen prosenttien tuottoja lyhyellä aikavälillä, vaan tuotto syntyy ajan kuluessa nousevan tulos- ja osinkokehityksen kautta.

Laatuyhtiöitä voi etsiä kvalitatiivisten ja numeeristen menetelmien avulla. Lue tästä, miten määritetään laatuyhtiö. Osaketyökalussamme laatu on yksi pisteytettävä ominaisuus. Laatuyhtiöitä ovat pisteet 9-10 saaneet yhtiöt (asteikko 1-10). Laatupisteet lasketaan neljän ominaisuuden avulla:

  1. Kannattavuuden ja tuloksen vakaus
  2. ROE
  3. Taseen vakavaraisuus
  4. Tulostrendi

TOP 10 -listan löytää aina helposti Osaketyökalusta klikkaamalla Sijoitusideoita ja Laatuyhtiöt-laatikkoa. Päivitämme TOP 10 laatuosakkeet -listan kerran kuukaudessa. Sijoittaja.fi:n jäsenillä on siten aina ajantasainen 10 osakkeen lista maailman parhaista laatuosakkeista.

Kansainvälisten osakkeiden osaketyökalun sijoitusideoita -välilehti.

TOP 10 laatuosakkeet maailmalta ja salkunhoitajan yhtiökohtaiset kommentit

Näin olemme valinneet kymmenen houkuttelevaa globaalia laatuosaketta:

  1. Pisteytimme kaikki Osaketyökalun noin 1 150 kansainvälistä osaketta laadun perusteella
  2. Saimme 50 parhaat laatupisteet saanutta osaketta
  3. Salkunhoitaja Timo Heikkilä valitsi näistä kymmenen tunnettua ja houkuttelevaa huippulaadukasta osaketta

”Laatuyhtiölistamme koostuu tällä hetkellä pääosin teollisuuden, harkinnanvaraisen kulutuksen ja terveydenhuollon yrityksistä. Mukaan mahtuu myös esimerkiksi informaatioteknologian ja rahoitussektorin yhtiöitä.

Listalta löytyy muun muassa Paychex, Inc. joka on henkilöpääoman hallintaohjelmisto- ja palveluyritys. Se tarjoaa integroituja ratkaisuja henkilöstöresursseihin (HR), palkanlaskentaan, etuuksiin ja vakuutuspalveluihin pienille ja keskisuurille yrityksille.

Paychex suoriutui jälleen vahvasti tilikauden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä. Yhtiön liikevaihto kasvoi 7 prosenttia ja oli 1,29 miljardia dollaria. Oikaistu osakekohtainen tulos oli $1,14, jossa kasvua oli 11 %. Paychexin johdon mukaan kysyntä yhtiön ratkaisuille pysyy vahvana yritysten navigoidessa nykyisessä nopeasti muuttuvassa liiketoimintaympäristössä.

Tilikaudelle 2024 yhtiö odottaa liikevaihdon kasvavan 6–7 %, ja oikaistun osakekohtaisen tuloksen odotetaan kasvavan 9–11 %.”

Timo Heikkilä, salkunhoitaja, Sijoittaja.fi:n perustaja

TOP 10 LAATUOSAKKEET MAAILMALTA MARRASKUUSSA 2023 (jäsenille)

TOP 10 laatuosakkeet maailmalta osakkeista kolme on teollisuussektorilta, kaksi harkinnanvaraisen kulutuksen sektorilta, kaksi terveydenhuollon sektorilta ja yhdet yhtiöt löytyvät päivittäiskulutuksen, informaatioteknologian ja terveydenhuollon sektoreilta.

  • Kaikkien TOP 10 -laatuyhtiöiden kokonaispisteet ovat selvästi keskimääräistä paremmat.
  • Parhaat kokonaispisteet saavat Microsoft, Fastenal ja McDonald’s.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Liity Sijoittaja.fi-jäseneksi ja saat lukuoikeuden koko sisältöön, Osake- ja ETF-työkalut, markkinaympäristön sekä mallisalkut.

Aloita sijoittaminen uudella varmuudella
ja tiedolla – kokeile ilmaiseksi kahden viikon ajan!

KOKEILE 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSIOsallistu osakeantiin!


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-actionsuomen sijoitusmetsät
seuraa tuloskautta osaketyökalulla

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy