New call-to-action

TOP 10 laatuosakkeet maailmalta

Sijoittaja.fi Osaketyökalu maailma

Laatuyhtiöt sopivat hyvin nykyiseen markkinatilanteeseen. Katso TOP 10 -valintamme globaaleista laatuosakkeista.

Julkaistu: 27.02.2023 Kirjoittaja:

laatuyhtiöt osakkeet sijoitusideat

Laatuyhtiöiden tuotto selvästi muita sijoitustyylejä parempi

Tunnetuimmista sijoitustyyleistä laatuyhtiöt ovat tuottaneet pitkällä ajanjaksolla selvästi parhaiten. Viimeisen 30 vuoden tarkastelujaksolla laatuyhtiöt ovat tarjonneet noin 4 prosenttiyksikön vuosittaisen ylituoton. Myös viimeisen 10 vuoden aikana laatuyhtiöt ovat tuottaneet yli 30 % markkinaindeksiä paremmin ja ollut paras sijoitustyyli.

Minkälaiselle sijoittajalle laatuyhtiöt sopivat?

Laatuyhtiöt sopivat pitkäjänteiselle sijoittajalle, joka arvostaa tasaista tuottokehitystä ja matalaa riskiä. Laatuosakkeilla saa harvoin satojen prosenttien tuottoja lyhyellä aikavälillä, vaan tuotto syntyy ajan kuluessa nousevan tulos- ja osinkokehityksen kautta.

Laatuyhtiöitä voi etsiä kvalitatiivisten ja numeeristen menetelmien avulla. Lue tästä, miten määritetään laatuyhtiö. Osaketyökalussamme laatu on yksi pisteytettävä ominaisuus. Laatuyhtiöitä ovat pisteet 9-10 saaneet yhtiöt (asteikko 1-10).  Laatupisteet lasketaan neljän ominaisuuden avulla:

  1. Kannattavuuden ja tuloksen vakaus
  2. ROE
  3. Taseen vakavaraisuus
  4. Tulostrendi

TOP 10 -listan löytää aina helposti Osaketyökalusta klikkaamalla Sijoitusideoita ja Laatuyhtiöt-laatikkoa. Päivitämme TOP 10 laatuosakkeet -listan kerran kuukaudessa. Sijoittaja.fi:n jäsenillä on siten aina ajantasainen 10 osakkeen lista maailman parhaista laatuosakkeista.

Kansainvälisten osakkeiden osaketyökalun sijoitusideoita -välilehti.

TOP 10 laatuosakkeet maailmalta ja salkunhoitajan yhtiökohtaiset kommentit

Näin olemme valinneet kymmenen houkuttelevaa globaalia laatuosaketta:

  1. Pisteytimme kaikki Osaketyökalun noin 1 150 kansainvälistä osaketta laadun perusteella
  2. Saimme 50 parhaat laatupisteet saanutta osaketta
  3. Salkunhoitaja Timo Heikkilä valitsi näistä kymmenen tunnettua ja houkuttelevaa huippulaadukasta osaketta

”Laatuyhtiölistamme koostuu tällä hetkellä pääosin informaatioteknologian ja teollisuuden yrityksistä. Mukaan mahtuu myös harkinnanvaraisen kulutuksen yhtiöitä.

Listalta löytyy muun muassa Paychex, yhdysvaltalainen henkilöpääoman hallintaohjelmisto- ja palveluyritys. Yhtiö tarjoaa integroituja ratkaisuja henkilöstöresursseihin (HR), palkanlaskentaan, etuuksiin ja vakuutuspalveluihin pienille ja keskisuurille yrityksille.

Paychex raportoi vakaan tuloksen tilikauden 2023 toisella neljänneksellä. Yhtiön kokonaisliikevaihto kasvoi 7 prosenttia 1,2 miljardiin dollariin ja laimennettu osakekohtainen tulos kasvoi 9 prosenttia 0,99 dollariin. Yhtiön johdon mukaan kasvua ajoi vahva suorittaminen ja kattava ratkaisuvalikoima. Yritysten kamppaillessa inflaatiopaineiden sekä kykyjen hankkimisen kanssa tiukoilla työmarkkinoilla, Paychexin johto näkee omaavansa hyvät mahdollisuudet auttaa yrityksiä löytämään ja säilyttämään työntekijöitä, tehostamaan toimintaa ja ratkaisemaan monimutkaisia henkilöstöresursseja.

31.5.2023 päättyvälle tilikaudelle yhtiö odottaa kokonaisliikevaihdon kasvavan noin 8 % ja oikaistun laimennetun osakekohtaisen tuloksen arvioidaan kasvavan 12–14 %. Analyytikoiden konsensussuositus on ’pidä’.”

Timo Heikkilä, salkunhoitaja, Sijoittaja.fi:n perustaja

TOP 10 LAATUOSAKKEET MAAILMALTA HELMIKUUSSA 2023

TOP 10 laatuosakkeet maailmalta osakkeista viisi on informaatioteknologiasektorilta, kolme teollisuussektorilta ja kaksi harkinnanvaraisen kulutuksen sektoreilta.

  • Lähes kaikkien TOP 10 -laatuyhtiöiden kokonaispisteet ovat selvästi keskimääräistä paremmat.
  • Parhaat kokonaispisteet saavat Yum! Brands Inc, Relx PLC ja Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd.

Lue koko artikkeli —

Saat lukuoikeuden analyyseihin ja artikkeleihin sekä käyttöösi osake- ja ETF-työkalut, markkinaympäristön, mallisalkut ja muut sijoittajan työkalut.

KOKEILE 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSISINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy