TOP 10 laatuosakkeet maailmalta

Laatuyhtiöihin sijoittaminen on ollut historiassa selvästi markkinaindeksiä parempi sijoitustyyli. Valitsimme tunnuslukuihin perustuen globaalin laatuyhtiöjoukon, joista salkunhoitajamme Timo Heikkilä valitsi 10 tunnettua huippulaadukasta osaketta.

laatuyhtiöt osakkeet sijoitusideat

Laatuyhtiöiden tuotto selvästi muita sijoitustyylejä parempi

Tunnetuimmista sijoitustyyleistä laatuyhtiöt ovat tuottaneet pitkällä ajanjaksolla selvästi parhaiten. Viimeisen 30 vuoden tarkastelujaksolla markkinaindeksi on tuottanut reilut 7 % vuodessa. Laatuyhtiöihin sijoittamalla olisi saanut lähes 11 %:n vuosituoton markkinaindeksiä matalammalla riskillä.

Minkälaiselle sijoittajalle laatuyhtiöt sopivat?

Laatuyhtiöt sopivat pitkäjänteiselle sijoittajalle, joka arvostaa tasaista tuottokehitystä ja matalaa riskiä. Laatuosakkeilla saa harvoin satojen prosenttien tuottoja lyhellä aikavälillä, vaan tuotto syntyy ajan kuluessa nousevan tulos- ja osinkokehityksen kautta.

Laatuyhtiöitä voi etsiä kvalitatiivisten ja numeeristen menetelmien avulla. Lue tästä, miten määritetään laatuyhtiö. Osaketyökalussamme laatu on yksi pisteytettävä ominaisuus. Laatupisteet lasketaan numeerisella analyysilla. Laatuyhtiöitä ovat pisteet 9-10 saaneet yhtiöt (asteikko 1-10). 

TOP 10 -listan löytää aina helposti Osaketyökalusta klikkaamalla Sijoitusideoita ja Laatuyhtiöt-laatikkoa.

Tutustu osaketyökaluun tästä!

Miten hyödynnän TOP 10 -listaa?

Päivitämme TOP 10 laatuosakkeet -listan kerran kuukaudessa. Sijoittaja.fi:n jäsenillä on siten aina ajantasainen 10 osakkeen lista maailman parhaista laatuosakkeista. Sijoittaja voi täydentää listan osakkeilla Suomi-salkkua tai rakentaa oman kansainvälisistä osakkeista koostuvan laatuosakesalkun. Listalta voi myös poimia yksittäisiä sijoitusideoita.

Ylläpidämme myös Täyden kympin laatuyhtiöt Suomesta -listaa ja Suomi Laatuosake -salkkua. Näiden avulla kotimaisen laatuosakesalkun rakentaminen on helppoa.

Laatuosakkeet Osaketyökalusta

 • Osaketyökalussamme on 21 kotimaista osaketta, jotka täyttävät laatuosakekriteerit
 • Osaketyökalussamme on 210 ulkomaista osaketta, jotka täyttävät laatuosakekriteerit
 • Näiden osakkeiden avulla laatusalkun rakentaminen on helppoa!

Sijoittajan taulukot ja salkunhoitajan kommentit TOP 10 -laatuosakkeista (vain jäsenille)

TOP 10 GLOBAALIT LAATUYHTIÖT HELMIKUUSSA 2020

Näin olemme valinneet kymmenen houkuttelevaa globaalia laatuosaketta:

 1. Pisteytimme kaikki Osaketyökalun noin 1 100 kansainvälistä osaketta laadun perusteella
 2. Saimme 50 parhaat laatupistettä saanutta osaketta
 3. Salkunhoitaja Timo Heikkilä valitsi näistä kymmenen tunnettua ja houkuttelevaa huippulaadukasta osaketta

Timo Heikkilä: “Koronavirus hallitsee markkinatunnelmia ja osakemarkkinat ovat kaaoksessa. Sijoittajan pitää näinä hetkinä olla varovainen. Ostot kannattaa ajoittaa useaan ajankohtaan. Turvallisinta on ostaa parhaita yhtiöitä ja välttää riskiyhtiöitä. Laatuyhtiöt ovat hyviä, mutta koska koronan vaikutukset kulutuskysyntään ja globaaliin tuotantoon ovat kysymysmerkki, niin myös niiden suhteen pitää olla varovainen. Pitkässä juoksussa sijoittajan kannattaa kuitenkin ostaa silloin, kun veri virtaa kadulla ja nimenomaisesti parhaita laatuyhtiöitä.

Olemme laatuyhtiövalinnoissamme huomioineet myös matalan riskin Yksi osakevalinnoista on Nike, joka saa laadusta täydet 10 pistettä ja matalasta riskistä 10 pistettä. Nike on maailman tunnetuimpia brändejä.  Nike julkisti joulukuussa 2019 tilikauden toisen kvartaalin tuloksen. Yhtiön osakekohtainen tulos oli 0,70$, joka ylitti analyytikoiden ennusteen 0,58$ selvästi. Yhtiön liikevaihto kasvoi 10,3 miljardiin dollariin, mikä merkitsi 13 % kasvua vertailukelpoisin valuuttakurssein. Yhtiön toimitusjohtaja ei ole omien sanojensa mukaan ollut koskaan optimistisempi Niken tulevaisuuden suhteen kuin nyt. Helmikuussa Nike kertoi koronaviruksen vaikutuksista yhtiön liiketoimintaan. Koronavirus vaikuttaa etenkin yhtiön myyntiin Kiinassa, sillä iso osa yhtiön liikkeistä on ollut suljettuna. Nike julkistaa seuraavan tuloksensa 24.3.2020.


Haluatko lukea koko artikkelin?


Tämä sisältö on avoinna vain Sijoittaja.fi -jäsenille.
Liittymällä jäseneksi saat käyttöösi sijoittajan kaikki työkalut ja lukuoikeuden sisältöön.
Tämä osio ei kuulu Osakesäästötilipalveluun.


Aloita kuukauden kokeilu eurolla!

Oletko jo Sijoittaja.fi -jäsen? Kirjaudu:SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy