Parhaimmat kasvuyhtiöt Suomesta ja maailmalta

Korona on laskenut useiden huippukasvuyhtiöiden arvostustasoja houkutteleviksi. Listasimme kovimmat kasvuosakkeet Suomesta ja maailmalta koronamarkkinassa.

kasvuyhtiöt osakkeet sijoitusideat

Kasvuyhtiön määritelmä

Kasvuyhtiöt kasvavat keskimääräistä pörssiyritystä nopeammin ja ne tarjoavat korkeaa tuottopotentiaalia. Parhaimmat kasvuyhtiöt ovatkin tarjonneet satumaisia tuottoja sijoittajille. Esimerkkeinä FAANG-yhtiöt, kuten Facebook, Apple, Amazon, Netflix ja Google. Esimerkiksi 1 000 dollarin sijoitus Netflixiin olisi kasvanut viimeisen 10 vuoden aikana 44 474 dollariin.

Kasvuyhtiön arvo perustuu tulevaisuuden kasvuodotuksiin. Kasvuyhtiöön sijoittavan suurin riski onkin kasvun tyrehtyminen. Toinen riski on arvostuskupla. Sijoittajat rakastavat kasvuosakkeita ja osakekurssi voi karata käsistä. Odotuksista jääminen aiheuttaa pettymyksen ja seurauksena on kurssiromahdus. Esimerkkeinä GoPro, Twitter ja LendingClub.

Kasvuyhtiöillä markkinaa parempaa tuottoa

Kasvuyhtiöihin (vihreä viiva) sijoittaminen on viimeisen 10 vuoden aikana ollut laatuyhtiöiden jälkeen toiseksi paras sijoitustyyli. Alla olevassa kuvassa on neljän tunnetun sijoitustyylin tuottoja suhteessa markkinaindeksiin laskettuna MSCIn indekseistä. Kasvuyhtiöt ovat tarjonneet noin 20 %-yksikköä parempaa tuottoa kuin markkinaindeksi.

Miten löydät kasvuyhtiöt?

Osaketyökalusta sijoittaja löytää parhaat kasvuyhtiöt napin painalluksella. Kasvupisteet lasketaan Osaketyökalussa seuraavasti:

 • Liikevaihdon kolmen vuoden toteutunut ja ennustettu kasvu
 • Toteutunut tuloskasvu
 • EPS:n kasvuennusteet

Osaketyökaluillamme kasvuyhtiöitä voi etsiä seuraavasti:

 • Valitse Osaketyökalu – Suomalaiset tai Osaketyökalu – Kansainväliset 
 • TOP 10 kasvuyhtiölistan saa, kun klikkaa Sijoitusideoita ja Kasvuyhtiöt-laatikkoa.
 • Lajittele osakkeet kasvupisteiden perusteella
 • Kaikki kasvuyhtiöt löytää, kun klikkaa “Näytä enemmän hakuvaihtoehtoja” ja valitse sijoitustyyliksi ”Kasvu”

TOP 10 Helsingin pörssin ja globaalit kasvuyhtiöt huhtikuussa 2020

Olemme listoissamme huomioineet koronaviruksen vaikutukset. Olemme analyysissamme kertoneet näkemyksemme yhtiöistä, joihin koronavirus vaikuttaa ja joihin koronan vaikutukset ovat vähäiset. Olemme myös yhtiökohtaisissa kommenteissa tuoneet esille, onko yhtiö varoittanut koronan vaikuttamisesta liiketoimintaan vai ei. Kannattaa myös lukea analyysimme stay home -taloudesta hyötyvistä yhtiöistä. Mukana on useita mielenkiintoisia kasvuyhtiöitä, jotka hyötyvät koronatilanteesta.

Kotimaisten kasvuyhtiöiden listalla olemme painottaneet valinnoissamme orgaanista kasvua ja koronakestävyyttä. Listalla on esimerkiksi kotimaisista peliyhtiöistä paras, Remedy Entertainment. Osake on kuluvana vuotena tuottanut jo 55,9 %, koska yhtiö on niin sanottu “stay home” -taloudesta hyötyvä yhtiö.

Heikkilän valinnat: 10 globaalia mielenkiintoista kasvuyhtiötä

Salkunhoitaja Timo Heikkilä valitsi globaalien kasvuyhtiöiden joukosta kymmenen mielenkiintoista voimakkaan kasvun osaketta. Valitsin listalle kymmenen kasvuyhtiötä, joilla on erinomaiset toteutuneet kasvuluvut ja kasvunäkymät. Jokainen listan osake on myös tarjonnut sijoittajille poikkeuksellisen hyvää pitkän aikavälin tuottoa. Osa listan yhtiöistä on “stay home” -taloudesta hyötyviä yhtiöitä. Näin on esimerkiksi Netflix, joka on harvoja osakkeita, jonka liiketoimintaan koronavirus ei juurikaan vaikuta. Koronan vuoksi ihmiset istuvat kotona ja katsovat Netflixiä. Osakkeen kuluvan vuoden tuotto on 15,1 % ja viiden vuoden tuotto peräti 493 %. Täysin uusi osake listalla on Alibaba. Lue kommenteista, miksi valitsin yhtiön listalle.

Sijoittaja.fi:n pisteytys ja kommentit TOP 10 kasvuyhtiöille (vain jäsenille)


Haluatko lukea koko artikkelin?


Tämä sisältö on avoinna vain Sijoittaja.fi -jäsenille.
Liittymällä jäseneksi saat käyttöösi sijoittajan kaikki työkalut ja lukuoikeuden sisältöön.
Tämä osio ei kuulu Osakesäästötilipalveluun.


Aloita kuukauden kokeilu eurolla!

Oletko jo Sijoittaja.fi -jäsen? Kirjaudu:SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy