Parhaimmat kasvuyhtiöt Suomesta ja maailmalta

Kasvuyhtiöt ovat tuottaneet erinomaisesti koronamarkkinassa. Se johtuu siitä, että moni kasvuyhtiö hyötyy “stay home” -taloudesta. Listasimme kovimmat kasvuosakkeet Suomesta ja maailmalta.

kasvuyhtiöt osakkeet sijoitusideat

Kasvuyhtiön määritelmä

Kasvuyhtiöt kasvavat keskimääräistä pörssiyritystä nopeammin ja ne tarjoavat korkeaa tuottopotentiaalia. Parhaimmat kasvuyhtiöt ovatkin tarjonneet satumaisia tuottoja sijoittajille. Esimerkkeinä maailman kärkiteknologiayhtiöt, kuten Apple, Amazon, Facebook, Microsoft, Netflix ja Google. Esimerkiksi 1 000 dollarin sijoitus Netflixiin olisi kasvanut viimeisen 10 vuoden aikana 68 838 dollariin.

Kasvuyhtiön arvo perustuu tulevaisuuden kasvuodotuksiin. Kasvuyhtiöön sijoittavan suurin riski onkin kasvun tyrehtyminen. Toinen riski on arvostuskupla. Sijoittajat rakastavat kasvuosakkeita ja osakekurssi voi karata käsistä. Odotuksista jääminen aiheuttaa pettymyksen ja seurauksena on kurssiromahdus. Esimerkkeinä GoPro, Twitter ja LendingClub.

Kasvuyhtiöillä markkinaa parempaa tuottoa

Kasvuyhtiöihin (vihreä viiva) sijoittaminen on viimeisen 12 kuukauden aikana ollut paras sijoitustyyli. Kasvuyhtiöissä on paljon ns. koronamarkkinaosakkeita. Alla olevassa kuvassa on neljän tunnetun sijoitustyylin tuottoja suhteessa markkinaindeksiin laskettuna MSCIn indekseistä. Kasvuyhtiöt ovat tarjonneet noin 18 %-yksikköä parempaa tuottoa kuin markkinaindeksi.

Kamux kotimaisista ja Square ulkomaisista osakkeista TOP 10 -listoilla

Edelleenkehitimme työkalujen kasvupisteytystä. Uusi pisteytys painottaa nyt enemmän orgaanista kasvua. Lisäsimme samalla uusia teknologia-alan kasvuosakkeita Osaketyökaluun. Näistä osa nousi heti kasvuosakelistallemme.

Kotimaisten kasvuyhtiöiden listalla olemme painottaneet valinnoissamme orgaanista kasvua ja koronakestävyyttä. Listalle nousi erinomaisesta Q3:sta kertonut Kamux, jonka liikevaihto kasvoi 13,5 % ja oli 207,4 milj. euroa (ennuste 196,1). Kamux kasvoi erittäin kannattavasti kaikilla kolmella markkinalla, Suomessa, Ruotsissa ja Saksassa. Kamux tavoittelee keskipitkällä aikavälillä liikevaihdon yli 10 % kasvua.

Heikkilän valinnat: 10 globaalia mielenkiintoista kasvuyhtiötä

Salkunhoitaja Timo Heikkilä valitsi globaalien kasvuyhtiöiden joukosta kymmenen mielenkiintoista voimakkaan kasvun osaketta. “Päivitimme kasvuosakelistan ja nostimme TOP 10 -listalle nyt muutamia uusia nimiä vaihtelun vuoksi.

Yksi uusi osake, joka tosin on ollut listalla aiemminkin, on Square. Yhtiö on fintech-alan kärkiyhtiöitä ja sen tuotteilla ja palveluilla voi korvata koko kassajärjestelmän. Squaren visio on tarjota jokaiselle palveluita tai tuotteita myyvälle mahdollisuus vastaanottaa maksuja vaivattomasti ja kustannustehokkaasti.Q3:lla (heinä-syyskuu) yhtiön liikevaihto kasvoi 140 % 3,03 miljardiin dollariin (analyytikoiden ennuste 2,07 miljardia).” 

TOP 10 Helsingin pörssin ja globaalit kasvuyhtiöt marraskuussa 2020 (vain jäsenille)


Haluatko lukea koko artikkelin?


Tämä sisältö on avoinna vain Sijoittaja.fi -jäsenille.
Liittymällä jäseneksi saat käyttöösi sijoittajan kaikki työkalut ja lukuoikeuden sisältöön.
Tämä osio ei kuulu Osakesäästötilipalveluun.


Aloita kuukauden kokeilu eurolla!

Oletko jo Sijoittaja.fi -jäsen? Kirjaudu:SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy