Parhaimmat kasvuyhtiöt Suomesta ja maailmalta

Kasvuyhtiöt ovat tuottaneet erinomaisesti koronamarkkinassa. Se johtuu siitä, että moni kasvuyhtiö hyötyy “stay home” -taloudesta. Listasimme kovimmat kasvuosakkeet Suomesta ja maailmalta.

kasvuyhtiöt osakkeet sijoitusideat

Kasvuyhtiön määritelmä

Kasvuyhtiöt kasvavat keskimääräistä pörssiyritystä nopeammin ja ne tarjoavat korkeaa tuottopotentiaalia. Parhaimmat kasvuyhtiöt ovatkin tarjonneet satumaisia tuottoja sijoittajille. Esimerkkeinä maailman kärkiteknologiayhtiöt, kuten Apple, Amazon, Facebook, Microsoft, Netflix ja Google. Esimerkiksi 1 000 dollarin sijoitus Netflixiin olisi kasvanut viimeisen 10 vuoden aikana 68 838 dollariin.

Kasvuyhtiön arvo perustuu tulevaisuuden kasvuodotuksiin. Kasvuyhtiöön sijoittavan suurin riski onkin kasvun tyrehtyminen. Toinen riski on arvostuskupla. Sijoittajat rakastavat kasvuosakkeita ja osakekurssi voi karata käsistä. Odotuksista jääminen aiheuttaa pettymyksen ja seurauksena on kurssiromahdus. Esimerkkeinä GoPro, Twitter ja LendingClub.

Kasvuyhtiöillä markkinaa parempaa tuottoa

Kasvuyhtiöihin (vihreä viiva) sijoittaminen on viimeisen 10 vuoden aikana ollut laatuyhtiöiden jälkeen toiseksi paras sijoitustyyli. Koronamarkkinassa kasvuosakkeet ovat repineet edelleen eroa muihin sijoitustyyleihin ja markkinaindeksiin. Alla olevassa kuvassa on neljän tunnetun sijoitustyylin tuottoja suhteessa markkinaindeksiin laskettuna MSCIn indekseistä. Kasvuyhtiöt ovat tarjonneet yli 25 %-yksikköä parempaa tuottoa kuin markkinaindeksi.

Miten löydät kasvuyhtiöt?

Osaketyökalusta sijoittaja löytää parhaat kasvuyhtiöt napin painalluksella. Kasvupisteet lasketaan Osaketyökalussa seuraavasti:

  • Liikevaihdon kolmen vuoden toteutunut ja ennustettu kasvu (työkalu painottaa orgaanista kasvua)
  • Toteutunut tuloskasvu
  • EPS:n kasvuennusteet

Osaketyökaluillamme kasvuyhtiöitä voi etsiä seuraavasti:

  • Valitse Osaketyökalu – Suomalaiset tai Osaketyökalu – Kansainväliset 
  • TOP 10 kasvuyhtiölistan saa, kun klikkaa Sijoitusideoita ja Kasvuyhtiöt-laatikkoa.
  • Lajittele osakkeet kasvupisteiden perusteella
  • Kaikki kasvuyhtiöt löytää, kun klikkaa “Näytä enemmän hakuvaihtoehtoja” ja valitse sijoitustyyliksi ”Kasvu”

TOP 10 Helsingin pörssin ja globaalit kasvuyhtiöt syyskuussa 2020

Edelleenkehitimme työkalujen kasvupisteytystä. Uusi pisteytys painottaa nyt enemmän orgaanista kasvua. Lisäsimme samalla uusia teknologia-alan kasvuosakkeita Osaketyökaluun. Näistä osa nousi heti kasvuosakelistallemme.

Kotimaisten kasvuyhtiöiden listalla olemme painottaneet valinnoissamme orgaanista kasvua ja koronakestävyyttä. Listalla on esimerkiksi kotimaisista peliyhtiöistä paras, Remedy Entertainment. Osake on kuluvana vuotena tuottanut jo yli 174 %, koska yhtiö on niin sanottu “stay home” -taloudesta hyötyvä yhtiö.

Heikkilän valinnat: 10 globaalia mielenkiintoista kasvuyhtiötä

Salkunhoitaja Timo Heikkilä valitsi globaalien kasvuyhtiöiden joukosta kymmenen mielenkiintoista voimakkaan kasvun osaketta. “Päivitimme aiemmin Osaketyökalujemme kasvupisteytystä ja nostimme uusia kasvuyhtiöitä osaketyökaluun. TOP 10 -listalla on yhtiöitä, jotka ovat hyötyneet COVID-19-pandemiasta ja pystyneet kasvamaan voimakkaasti myös kriisin aikana.

Kansainvälisten osakkeiden TOP 10 -listalla on nyt uutena Zoom Video Communications. Zoom on ollut yksi koronamarkkinan suurimmista hyötyjistä. Yhtiön liikevaihto kasvoi voimakkaasti Q1:llä, mutta Q2 löi kaikki hurjimmatkin odotukset. Yhtiön liikevaihto kasvoi 355 %. Zoomin hurja kasvu on toki näkynyt myös osakekurssissa. Kuluvan vuoden tuotto on 332,5 %. Zoom ei sovi arvosijoittajalle, sillä P/E on yli 170.” 

Sijoittaja.fi:n pisteytys ja kommentit TOP 10 kasvuyhtiöille (vain jäsenille)


Haluatko lukea koko artikkelin?


Tämä sisältö on avoinna vain Sijoittaja.fi -jäsenille.
Liittymällä jäseneksi saat käyttöösi sijoittajan kaikki työkalut ja lukuoikeuden sisältöön.
Tämä osio ei kuulu Osakesäästötilipalveluun.


Aloita kuukauden kokeilu eurolla!

Oletko jo Sijoittaja.fi -jäsen? Kirjaudu:SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy