Modulight anti banneri

Parhaimmat kasvuyhtiöt maailmalta

Kasvuyhtiöillä saa pitkässä juoksussa erinomaista tuottoa. Kasvuosakkeet ovat jälleen markkinoiden suosiossa. Listasimme kovimmat kasvuyhtiöt maailmalta.

Julkaistu: 09.09.2021 Kirjoittaja:

kasvuyhtiöt osakkeet sijoittaminen sijoitusideat

Kasvuyhtiön määritelmä

Kasvuyhtiöt kasvavat keskimääräistä pörssiyritystä nopeammin ja ne tarjoavat korkeaa tuottopotentiaalia. Parhaimmat kasvuyhtiöt ovatkin tarjonneet satumaisia tuottoja sijoittajille. Esimerkkeinä maailman kärkiteknologiayhtiöt, kuten Apple, Amazon, Facebook, Microsoft, Netflix ja Google. Esimerkiksi 1 000 dollarin sijoitus Netflixiin olisi kasvanut 10 vuoden aikana 68 838 dollariin.

Kasvuyhtiön arvo perustuu tulevaisuuden kasvuodotuksiin. Kasvuyhtiöön sijoittavan suurin riski onkin kasvun tyrehtyminen. Toinen riski on arvostuskupla. Sijoittajat rakastavat kasvuosakkeita ja osakekurssi voi karata käsistä. Odotuksista jääminen aiheuttaa pettymyksen ja seurauksena on kurssiromahdus. Esimerkkeinä GoPro ja LendingClub.

Kasvuyhtiöillä markkinaa parempaa tuottoa

Kasvuyhtiöihin (keltainen viiva) sijoittaminen on ollut valtaosan viimeisestä kymmenestä vuodesta toiseksi paras sijoitustyyli. Etenkin vuonna 2020 koronaviruspandemian eniten kurittaessa markkinoita, kasvuyhtiöt suoriutuivat todella hyvin. Alla olevassa kuvassa on neljän tunnetun sijoitustyylin 10 vuoden tuottoja suhteessa markkinaindeksiin laskettuna MSCI:n indekseistä. Tällä hetkellä kasvuyhtiöt ovat tarjonneet yli 25 %-yksikköä parempaa tuottoa kuin markkinaindeksi.

Latinalaisen Amerikan Amazon TOP-listalla

Edelleenkehitimme työkalujen kasvupisteytystä. Uusi pisteytys painottaa nyt enemmän orgaanista kasvua. Lisäsimme samalla uusia teknologia-alan kasvuosakkeita Osaketyökaluun. Näistä osa nousi heti kasvuosakelistallemme.

Heikkilän valinnat: 10 globaalia mielenkiintoista kasvuyhtiötä

Salkunhoitaja Timo Heikkilä valitsi globaalien kasvuyhtiöiden joukosta kymmenen mielenkiintoista voimakkaan kasvun osaketta. “Yksi listan osakkeista on MercadoLibre

MercadoLibren sanotaan olevan Latinalaisen Amerikan Amazon. Tarkemmin sen voi ajatella olevan Amazonin verkkokaupan ja Squaren yhdistelmä. MercadoLibre ylläpitää Latinalaisen Amerikan suurinta verkkokaupan ja maksujen ekosysteemiä. Kyseessä on todella kovan luokan kasvuyhtiö. Q2:lla yhtiön liikevaihto kasvoi vertailukelpoisin valuuttakurssein 102,6 % 1,70 miljardiin dollariin”

Lue myös Helsingin pörssin parhaat kasvuosakkeet!

Timo Heikkilä
Tutustu Osaketyökaluun

TOP 10 globaalit kasvuyhtiöt syyskuussa 2021 (vain jäsenille)

Haluatko lukea koko artikkelin?


Tämä sisältö on avoinna vain Sijoittaja.fi -jäsenille.
Liittymällä jäseneksi saat käyttöösi sijoittajan kaikki työkalut ja lukuoikeuden sisältöön.


Aloita kuukauden kokeilu eurolla!

Oletko jo Sijoittaja.fi -jäsen? Kirjaudu:Loihde listautuminen banneri


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


FI_Free_stocks

YKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
TrialboxSijoitusyhtiön perustaminen -WEBINAARI ke 29.9. klo 17 REKISTERÖIDY
New call-to-action
New call-to-action
New call-to-action

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy