Parhaimmat kasvuyhtiöt Suomesta ja maailmalta

Kasvuyhtiöt ovat tuottaneet erinomaisesti koronamarkkinassa. Se johtuu siitä, että moni kasvuyhtiö hyötyy “stay home” -taloudesta. Listasimme kovimmat kasvuosakkeet Suomesta ja maailmalta.

Julkaistu: 08.02.2021 Kirjoittaja:

kasvuyhtiöt osakkeet sijoitusideat

Kasvuyhtiön määritelmä

Kasvuyhtiöt kasvavat keskimääräistä pörssiyritystä nopeammin ja ne tarjoavat korkeaa tuottopotentiaalia. Parhaimmat kasvuyhtiöt ovatkin tarjonneet satumaisia tuottoja sijoittajille. Esimerkkeinä maailman kärkiteknologiayhtiöt, kuten Apple, Amazon, Facebook, Microsoft, Netflix ja Google. Esimerkiksi 1 000 dollarin sijoitus Netflixiin olisi kasvanut viimeisen 10 vuoden aikana 68 838 dollariin.

Kasvuyhtiön arvo perustuu tulevaisuuden kasvuodotuksiin. Kasvuyhtiöön sijoittavan suurin riski onkin kasvun tyrehtyminen. Toinen riski on arvostuskupla. Sijoittajat rakastavat kasvuosakkeita ja osakekurssi voi karata käsistä. Odotuksista jääminen aiheuttaa pettymyksen ja seurauksena on kurssiromahdus. Esimerkkeinä GoPro ja LendingClub.

Kasvuyhtiöillä markkinaa parempaa tuottoa

Kasvuyhtiöihin (vihreä viiva) sijoittaminen on viimeisen 12 kuukauden aikana ollut paras sijoitustyyli. Kasvuyhtiöissä on paljon ns. koronamarkkinaosakkeita. Alla olevassa kuvassa on neljän tunnetun sijoitustyylin tuottoja suhteessa markkinaindeksiin laskettuna MSCIn indekseistä. Kasvuyhtiöt ovat tarjonneet noin 13 %-yksikköä parempaa tuottoa kuin markkinaindeksi.

Kamux kotimaisista ja PayPal ulkomaisista osakkeista TOP 10 -listoilla

Edelleenkehitimme työkalujen kasvupisteytystä. Uusi pisteytys painottaa nyt enemmän orgaanista kasvua. Lisäsimme samalla uusia teknologia-alan kasvuosakkeita Osaketyökaluun. Näistä osa nousi heti kasvuosakelistallemme.

Kotimaisten kasvuyhtiöiden listalla olemme painottaneet valinnoissamme orgaanista kasvua. Listalla on muun muassa hyvästä kasvusta kertonut Talenom. Yhtiön Q4 liikevaihto oli 16,5 M€ (ennuste 16,0 M€) liiketulos oli 2,4 M€ (ennuste 3,0 M€). Liikevaihdon kasvu oli 10,4 %, joka oli Q3:n tasolla. Kannattavuus oli hyvällä tasolla 14,7 %:ssa. Syksyllä Talenom toi markkinoille uutena tuotteena pienasiakassegmentille suunnatun TiliJaska-konseptin ja julkisti uudet pankkipalvelut. Johdon mukaan tämä on kasvattanut Talenomin palveluiden markkinapotentiaalin Suomessa lähes kaksinkertaiseksi. Vuoden 2021 liikevaihdon odotetaan olevan 75–80 miljoonaa euroa ja liikevoiton odotetaan olevan 14–16 miljoonaa euroa Liikevaihdon kasvun odotetaan siten kiihtyvän 19 %:iin ja kannattavuuden pysyvän hyvällä yli 19 %:n tasolla.

Heikkilän valinnat: 10 globaalia mielenkiintoista kasvuyhtiötä

Salkunhoitaja Timo Heikkilä valitsi globaalien kasvuyhtiöiden joukosta kymmenen mielenkiintoista voimakkaan kasvun osaketta. “Yksi listan osakkeista on fintech-alan kärkinimi PayPal.

Q4:lla PayPalin liikevaihto oli 6,12 miljardia dollaria, kasvua 23 %. Kvartaalilla avattiin uusia PayPal-tilejä 16 miljoonaa kappaletta, mikä on 72 % enemmän kuin vuosi sitten. Tulos per osake kasvoi 29 % vertailukaudesta. Kasvu jatkuu vahvana myös vuonna 2021. Yhtiö odottaa valuuttaneutraalin liikevaihdon kasvavan 17 % ja myös EPSin kasvavan 17 %.

TOP 10 Helsingin pörssin ja globaalit kasvuyhtiöt helmikuussa 2021 (vain jäsenille)


Haluatko lukea koko artikkelin?


Tämä sisältö on avoinna vain Sijoittaja.fi -jäsenille.
Liittymällä jäseneksi saat käyttöösi sijoittajan kaikki työkalut ja lukuoikeuden sisältöön.
Tämä osio ei kuulu Osakesäästötilipalveluun.


Aloita kuukauden kokeilu eurolla!

Oletko jo Sijoittaja.fi -jäsen? Kirjaudu:

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy