Suomi Laatuosake -salkku päivitetty

Oikealla rahalla perustettu suomalaisiin laatuosakkeisiin sijoittava salkku. Salkkua voi seurata livenä Sharevillessä ja Sijoittaja.fi:ssä. Lue salkkukatsaus ja katso muutokset.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Oikealla rahalla perustettu suomalaisiin laatuosakkeisiin sijoittava salkku. Salkkua voi seurata livenä Sharevillessä ja Sijoittaja.fi:ssä. Lue salkkukatsaus ja katso muutokset.

Suomalaisiin laatuosakkeisiin sijoittava salkku

Sijoittaja.fi:n Suomi Laatuosake on 10-20 osaketta sisältävä 100 %:sti osakkeisiin sijoittava salkku. Salkun tarkoitus on tuoda pitkässä juoksussa markkinaindeksiä parempaa tuottoa, mutta ennen kaikkea matalampaa riskiä.

Seuraa Sijoittaja.fi:n salkkua Sharevillessä!

Miksi laatuosakkeet?

Historiassa laatuosakkeet ovat olleet paras sijoitustyyli yli 25 vuoden tarkasteluperiodilla. Jaksoon mahtuu myös kausia, jolloin laatuosakkeet ovat hävinneet markkinaindeksille ja muille sijoitustyyleille. Sijoitamme kuitenkin pitkällä tähtäimellä ja arvostamme ennen kaikkea laatuyhtiöiden tarjoamaa matalampaa riskiä. Lue lisää:

Salkun sijoitusstrategia

Suomi Laatuosake -salkkuun osakkeet valitaan kehittämällämme Osaketyökalulla. Työkalu pisteyttää osakkeet eri ominaisuuksien perusteella asteikolla 1-10. Laatu on yksi pisteytettävä ominaisuus. Salkkuun valittavien osakkeiden:

  • Laatupisteiden oltava aina vähintään 8 (asteikko 1-10) ja
  • Yhtiön näkymien on oltava vähintään vakaat.

Osakevalinnassa painotetaan parhaat Sijoittaja.fi:n kokonaispisteet saaneita yhtiöitä. Huomioimme myös yhtiön suorituksen viimeisimmällä kvartaalilla. Vältämme yhtiöitä, joiden suorituskyky tai näkymät ovat heikentyneet. Salkunhoitajalla on lisäksi mahdollisuus käyttää harkiten omaa näkemystä osakkeiden myynneissä ja ostoissa.

Yksinkertaistetusti salkkumme strategia on:

Sijoittaa hajautetusti laatuosakkeisiin, joiden näkymät ovat vakaat.

Tällöin salkkumme riski pysyy matalana, eikä salkkuun jää “entisiä” laatuyhtiöitä.

Suomi Laatuosake -salkun tuotto ja riski

Suomi Laatuosake -salkku on perustettu 7.10.2016. Salkku on siten ollut livenä jo yli kaksi vuotta. Alla olevassa kuvassa on Nordnetistä saatu tuottokuvaaja ja vertailu OMX Helsinki -tuottoindeksiin. Laatusalkun tuotto on ollut indeksiä parempi. Laatusalkku on tuottanut 24,5 % indeksin tuoton jäädessä alle 20 %:n. 

Kuvaajasta voidaan myös havaita, että lokakuussa alkanut markkinaheilunta tuhosi myös Laatuosake-salkun tuottoa. Valitettavasti valtaosa suomalaisista laatuosakkeita on syklisiä, joita kansainväliset sijoittajat myyvät laskumarkkinassa. Turvallisempia laatuosakkeita, löytyy matalariskisten kansainvälisten osakkeiden listalta ja TOP 10 laatuosakkeet maailmalta -listalta.

Salkun tulevat muutokset ja sisältö

Seuraa Sijoittaja.fi:n salkkua Sharevillessä!

Uudessa Suomi Laatuosake -salkussa on muutosten jälkeen 21 osaketta. Myymme tulosvaroituksen antaneen Metsä Boardin sekä negatiivisessa tulostrendissä olevan Huhtamäen pois salkusta. Uutena salkkuun nousi Valmet, jonka näkymät ovat vankat.

Pidämme salkussa Nokian, Ponssen ja Sammon, joiden laatupisteet eivät täytä strategian kriteereitä. Sammolla heikot laatupisteet johtuvat tuloksen voimakkaasta vaihtelusta, mikä taas johtuu kertaluonteisista tuotoista, jotka Sampo on kuitenkin kirjannut operatiiviseen tulokseen. Nokian tuloksentekokyky on vielä edessä. Ponsse vastaavasti on kärsinyt liian kovasta kysynnästä, mikä on heikentänyt kannattavuutta. Tilanne helpottuu vuonna 2019, kun yhtiö pääsee purkamaan ennätyssuurta tilauskantaansa.

Salkun sisältö (sisältää uudet osakkeet)

Laatuosake-salkkumme sisältö on edelleen osakkeiden lukumäärällä mitattuna melko syklinen. Tasapainotamme salkkua siten, että kevennämme syklisten painoa ja nostamme turvallisempien osakkeiden painoa.

Rakenna oman sijoitustyylisi mukainen salkku helposti

Kokosimme suositut sijoitusideamme yhdelle sivulle. Niiden avulla on helppo rakentaa oman sijoitustyylin mukainen salkku. Sijoittaja löytää nyt sijoitusammattilaisten valitsemat osake- ja ETF-ideat helposti yhdestä paikasta. Sijoitusideat on lajiteltu:

  • suomalaisiin osakkeisiin
  • kansainvälisiin osakkeisiin ja
  • ETF:iin.

TUNNETTUJA TEEMOJA

  • Laatuosakkeet
  • Osinkoyhtiöt
  • Arvoyhtiöt
  • Kasvuyhtiöt
  • Matalariskiset osakkeet
  • Kestävän kehityksen yhtiöt
  • Globaalit megatrendit.

Katso Sijoittaja.fi:n sijoitusideat!

Sinua voisi kiinnostaa
Googlen osake tarjoaa vahvaa kasvua maltillisilla arvostuskertoimilla
Microsoftin tulos ylitti ennusteet – pilvipalveluiden kasvu kiihtyy tekoälyn avulla
RiverRecyclen osakeanti – kannattavaa taistelua muovijätettä vastaan
RiverRecycle näkyvyys
Sijoittajan valinnat