TOP 10 laatuosakkeet maailmalta

Laatuyhtiöihin sijoittaminen on ollut historiassa selvästi markkinaindeksiä parempi sijoitustyyli. Mitkä ovat maailman parhaat laatuosakkeet juuri nyt?

laatuyhtiöt osakkeet sijoitusideat

Laatuyhtiöiden tuotto selvästi muita sijoitustyylejä parempi

Tunnetuimmista sijoitustyyleistä laatuyhtiöt ovat tuottaneet pitkällä ajanjaksolla selvästi parhaiten. Viimeisen lähes 30 vuoden tarkastelujaksolla markkinaindeksi on tuottanut noin 7 % vuodessa. Laatuyhtiöihin sijoittamalla olisi saanut 10,5 %:n vuosituoton markkinaindeksiä matalammalla riskillä.

Laatuyhtiöt ovat myös viimeisen 10 vuoden aikana tuottaneet selvästi parhaiten. Kuvaajassa on neljän eri MSCI-indeksin kymmenen vuoden tuottoja suhteessa markkinaindeksiin. Laatuyhtiöitä kuvaa MSCI Quality (musta viiva).

 

Miten määritämme laatuyhtiön?

Laatuyhtiöitä voi etsiä kvalitatiivisten ja numeeristen menetelmien avulla. Lue tästä, miten määritetään laatuyhtiö. Osakevalintatyökalumme pisteyttää osakkeet kahdeksan eri ominaisuuden perusteella. Laatu on yksi pisteytettävä ominaisuus ja se lasketaan numeerisella analyysilla.

Olemme kehittäneet edelleen laatuyhtiöpisteytystä. Laatupisteet lasketaan kannattavuuden vakaudesta ja trendistä sekä taseen vakavaraisuudesta. Kannattavuuden vakaus kertoo, miten tulos on vaihdellut historiassa. Mitä vähäisempi vaihtelu, sitä paremmat pisteet. Kannattavuustrendissä vastaavasti yhtiöt, joiden tuloskehitys on nouseva, saavat paremmat pisteet. Vakavaraisuus lasketaan taseen nettovelkaantuneisuudesta ja nettovelan takaisinmaksukyvyn perusteella.

Osakkeet pisteytetään työkalussa laadun perusteella asteikolla 1-10. Laatuyhtiöitä ovat pisteet 9-10 saaneet yhtiöt. 

TOP 10 GLOBAALIT LAATUYHTIÖT

TOP 10 globaalit laatuyhtiöt ovat kymmenen parhaat laatupisteet saanutta osaketta. Kyseessä ovat siten maailman laadukkaimmat yhtiöt kvantitatiivisen analyysimme perusteella. TOP 10 -listan löytää aina helposti Osakevalintatyökalusta klikkaamalla Sijoitusideoita ja Laatuyhtiöt-laatikkoa.

TOP 10 -listalta löytyy tanskalainen terveydenhuoltoalan yritys Coloplast. Sen markkina-arvo on noin 14 miljardia euroa ja Sijoittaja.fi:n kokonaispisteet ovat 59. Laadun lisäksi yhtiö saa erinomaiset pisteet kannattavuustrendistä sekä osinkoarvostuksesta. Osinkotuotto on 2,8 % ja viiden vuoden vuotuinen osinkokasvu 30 %:ia. Tilikauden 2016/2017 tilinpäätöksessä yhtiö julkisti uuden pitkän aikavälin tavoitteet. Liikevaihdon orgaaninen kasvu 7-9 %:ia vuodessa. Liikevoitto-% yli 30 %. Analyytikoiden suositus on pidä 3,14 (Asteikko: Osta = 1 ja myy = 5).5).

Sijoittajan taulukot ja kommentit TOP 10 -osakkeista

jasensisalto_kirjaudu


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


hajautus, osakemarkkina 15.12.2017 20:58 | Sijoittaja.fi
Markkinakatsaus: mistä tuottoa?

15.12.2017 15:08 | Henri Heikinheimo
Analyysissa osaketyökalun kärkiosakkeet maailmalta

14.12.2017 17:34 | Timo Heikkilä
Analyysi: Lunta tupaan Amer Sportsille Amerikasta

YKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa

Tilaa sijoittajakirjeSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy