TOP 10 laatuosakkeet maailmalta

Laatuyhtiöihin sijoittaminen on ollut historiassa selvästi markkinaindeksiä parempi sijoitustyyli. Mitkä ovat maailman parhaat laatuosakkeet juuri nyt?

laatuyhtiöt osakkeet sijoitusideat

Laatuyhtiöiden tuotto selvästi muita sijoitustyylejä parempi

Tunnetuimmista sijoitustyyleistä laatuyhtiöt ovat tuottaneet pitkällä ajanjaksolla selvästi parhaiten. Viimeisen lähes 30 vuoden tarkastelujaksolla markkinaindeksi on tuottanut noin 7 % vuodessa. Laatuyhtiöihin sijoittamalla olisi saanut 10,5 %:n vuosituoton markkinaindeksiä matalammalla riskillä.

Laatuyhtiöt ovat myös viimeisen 10 vuoden aikana tuottaneet selvästi parhaiten. Kuvaajassa on neljän eri MSCI-indeksin kymmenen vuoden tuottoja suhteessa markkinaindeksiin. Laatuyhtiöitä kuvaa MSCI Quality (musta viiva).

 

Miten määritämme laatuyhtiön?

Laatuyhtiöitä voi etsiä kvalitatiivisten ja numeeristen menetelmien avulla. Lue tästä, miten määritetään laatuyhtiö. Osakevalintatyökalumme pisteyttää osakkeet kahdeksan eri ominaisuuden perusteella. Laatu on yksi pisteytettävä ominaisuus ja se lasketaan numeerisella analyysilla.

Olemme kehittäneet edelleen laatuyhtiöpisteytystä. Laatupisteet lasketaan kannattavuuden vakaudesta ja trendistä sekä taseen vakavaraisuudesta. Kannattavuuden vakaus kertoo, miten tulos on vaihdellut historiassa. Mitä vähäisempi vaihtelu, sitä paremmat pisteet. Kannattavuustrendissä vastaavasti yhtiöt, joiden tuloskehitys on nouseva, saavat paremmat pisteet. Vakavaraisuus lasketaan taseen nettovelkaantuneisuudesta ja nettovelan takaisinmaksukyvyn perusteella.

Osakkeet pisteytetään työkalussa laadun perusteella asteikolla 1-10. Laatuyhtiöitä ovat pisteet 9-10 saaneet yhtiöt. Työkalumme parhailla laatuyhtiöillä on tasainen ja nouseva kannattavuus sekä vahva tase

TOP 10 GLOBAALIT LAATUYHTIÖT

TOP 10 globaalit laatuyhtiöt ovat kymmenen parhaat laatupisteet saanutta osaketta. Kyseessä ovat siten maailman laadukkaimmat yhtiöt kvantitatiivisen analyysimme perusteella. TOP 10 -listan löytää aina helposti Osakevalintatyökalusta klikkaamalla Sijoitusideoita ja Laatuyhtiöt-laatikkoa.

TOP 10 -listalta löytyy yhdysvaltalainen teknologiajätti Intel. Intelin markkina-arvo on 185 miljardia dollaria. Intelin kokonaispisteet ovat 73 ja Intel on matalariskinen ja sen kannattavuustrendi on erinomainen. Myös analyytikkojen EPS-ennusteet ovat kasvussa.

Osakekurssi on ollut syyskuun alusta lähtien nousutrendissä. Toisella kvartaalilla Intelin liikevaihto oli 14,8 miljardia (kasvua 14 %) ja operatiivinen liiketulos 4,2 miljardia dollaria. Yhtiö nosti koko vuoden ohjausta. Intel odottaa koko vuoden liikevaihdon olevan 61,3 miljardia dollaria ja operatiivisen osakekohtaisen tuloksen 3,00 $ (osakekurssi 11.10.2017 oli 39,30 $.

Sijoittajan taulukot ja kommentit TOP 10 -osakkeista

jasensisalto_kirjaudu


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


Kokeile helppoja sijoittajan työkaluja!

 • UUSI ETF-valintatyökalu
 • Indeksin valintatyökalu
 • Suomalaisten osakkeiden valintatyökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Sijoittaja.fi-yhteisötapahtumat
 • Oppimateriaalit, kurssit ja webinaarit
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
 • TULOSSA: Kv-osakkeiden ja metsätilojen valintatyökalut

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi


Sähköpostiosoite
 
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy