Kempower osake: Viimeisin tulos ei tuonut yllätyksiä

Kempowerin Q2-tulos oli alustavien tietojen mukaisesti heikko. Miltä näyttää yhtiön loppuvuosi ja kannattaako kurssilasku hyödyntää?

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Kempowerin Q2-tulos oli alustavien tietojen mukaisesti heikko. Miltä näyttää yhtiön loppuvuosi ja kannattaako kurssilasku hyödyntää?

Kempower osake: Q2/2024-tulos

Kempowerin liikevaihto oli 57,1 milj. euroon (ennuste 57,0 milj. euroa) ja operatiivinen liiketulos oli -8,5 milj. euroa (ennuste -9,0 milj. euroa). Yhtiö antoi tulosvaroituksen ennakkoon. Kempowerin vaikea markkinatilanne jatkui vuoden 2024 toisella vuosineljänneksellä. Yhtiön mukaan asiakkaiden DC-latausprojektit ja korkeiden varastotasojen purkautuminen etenevät merkittävästi odotettua hitaammin. Vastoin odotuksia, Kempower ei saanut solmittua tarpeeksi tilauksia uusilta kompensoidakseen olemassa olevien asiakkaiden tilausvajetta. Nämä tekijät vaikuttivat yhtiön taloudelliseen suorituskykyyn toisella vuosineljänneksellä ja edelleen koko vuonna. Tästä syystä Kempower antoi negatiivisen tulosvaroituksen ja julkaisi toisen vuosineljänneksen alustavia taloudellisia tietoja, sekä päivitetyn ohjeistuksen vuodelle 2024.

Toisella neljänneksellä Kempowerin liikevaihto laski 21 prosenttia vertailukaudesta ja operatiivinen liiketulos painui tappiolliseksi. Muutos nettorahavaroissa oli negatiivinen 25,1 miljoonaa euroa. Katsauskauden tilauskertymä oli 54,1 miljoonaa euroa, missä on laskua 37,3 prosenttia. Q2 lopussa yhtiön tilauskanta oli 101 miljoonaa, kun vuosi sitten samaan aikaan tilauksia oli 138,5 miljoonan euron edestä. Tuotettujen latauspisteiden määrä vuoden 2024 toisella vuosineljänneksellä oli 3 268.

Parantaakseen kannattavuuttaan ja kassavirtaa Kempower aloittaa merkittäviä lyhyen ja keskipitkän aikavälin toimenpiteitä optimoidakseen organisaation tehokkuuden. Tavoitellut kustannussäästöt ovat vuositasolla kymmenen miljoonaa euroa verrattuna vuoden 2024 toisen vuosineljänneksen lopun kustannustasoon. Suunnitellut toimenpiteet sisältävät kaikkien ulkoisten kustannusten rajoittamisen sekä 10 prosentin vähennyksen tämänhetkisistä henkilötyövuosista maailmanlaajuisesti kohdistuen suurimmilta osin Suomeen. Lisäksi Kempower pyrkii parantamaan nettokäyttöpääomaansa ja pienentämään varastotasoja vuoden 2024 toisella puoliskolla parantaakseen kassavirtaansa.

Kempowerin tulosvaroituksessa antaman ohjauksen mukaan yhtiön liikevaihto vuonna 2024 arvioidaan olevan 220-260 miljoonaa euroa (aiemmin: 360-410 M€) ja operatiivinen liiketulosmarginaali negatiivinen (aiemmin: 5-10 %). Kannattavuuden odotetaan kuitenkin parantuvan loppuvuotta kohti ja olevan nollatasolla vuoden 2024 neljännen vuosineljänneksen aikana.

Kempower osake: Taloudelliset tavoitteet

Tulosvaroituksesta huolimatta Kempower pitää edelleen kiinni yhtiön pidemmän tähtäimen taloudellisista tavoitteista. Taloudelliset tavoitteet ovat:

  • Kasvu: 750 miljoonan euron liikevaihto keskipitkällä aikavälillä (vuodet 2026–2028)
  • Kannattavuus: 10–15 prosentin operatiivinen liiketulosmarginaali saavutettu keskipitkällä aikavälillä (vuodet 2026–2028) ja operatiivinen liiketulosmarginaali vähintään 15 prosenttia pitkällä aikavälillä
  • Osingot: Ei osinkoja lyhyellä aikavälillä

Kempower osake

Sijoittaja.fi:n jäsenille tarkoitetussa osiossa tarkastelemme Kempoweria Sijoittajan näkökulmasta. Kannattaako osaketta vielä ostaa kurssiromahduksen jälkeen?

Lue ilmaiseksi kaksi viikkoa Haluatko lukea artikkelin?

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja tuhansiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Lisäksi saat käyttöösi Sijoittaja360 -palvelun. Ilmaisen kokeilujakson jälkeen tilaus jatkuu 11,90€. Voit perua koska tahansa.

Sinua voisi kiinnostaa
Analyytikot odottavat Euroopan datakeskusten määrän kasvavan hurjasti
Konecranes osake: Konecranesin todella vahva tulos ylitti korkeat odotukset
Neste osake: Ennätysheikko tulos sai positiivisen vastaanoton
Sijoittajan valinnat