Osakeideat 2023 – TOP 15 -osakkeiden vuosituotto vahvat 14,9 %

Pitkällä aikavälillä parhaat osakeideat ovat tuottaneet reippaasti vertailuindeksiä enemmän. TOP 15 -osakkeiden keskimääräinen vuosituotto on edelleen kunnioitettava 14,9 %. Katso Osaketyökalun kokonaispisteytyksen parhaat osakkeet.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Pitkällä aikavälillä parhaat osakeideat ovat tuottaneet reippaasti vertailuindeksiä enemmän. TOP 15 -osakkeiden keskimääräinen vuosituotto on edelleen kunnioitettava 14,9 %. Katso Osaketyökalun kokonaispisteytyksen parhaat osakkeet.

Osakeideat 2023 Osaketyökalusta – Löydä timantit, vältä tyhjät arvat

Hyvät osakeideat ovat yksi menestyksekkään sijoittamisen kulmakivistä. Sijoittaja.fi:n Osaketyökalun avulla löydät houkuttelevimmat ja sijoitustyyliisi sopivat osakeideat vuonna 2023. Työkalu hyödyntää tuoreimman sijoitustutkimuksen löydöksiä, joita käyttävät maailman johtavat investointipankit. Ole oma salkunhoitajasi ja sijoita kuin ammattilainen.

Osaketyökalu pisteyttää osakkeet sijoitustutkimuksessa löydettyjen faktorien perusteella siten, että 10 = paras ja 1 = heikoin. Pisteytyksen pääfaktorit ovat momentti, kokonaisriski, laatu, arvo, kasvu ja osinko. Kokonaispisteet lasketaan eri ominaisuuksien painotettuna keskiarvona siten, että skaala on 1-100 pistettä. Historiallisesti Sijoittaja.fi-kokonaispisteiden perusteella sijoittamalla sijoittaja olisi voinut päihittää markkinat merkittävällä erolla.

Osaketyökalu kuuluu Sijoittaja.fi-jäsenyyteen.

Parhaat osakeideat vievät pitkällä aikavälillä vertailuindeksejä kuin pässiä narussa

Olemme seuranneet livenä Osaketyökalun parhaat kokonaispisteet saaneiden osakkeiden tuottokehitystä Osaketyökalun perustamisesta, vuodesta 2014 lähtien. Parhaat pisteet saaneet TOP 5-, TOP 10- ja TOP 15 -osakkeet ovat tehneet todella vakuuttavaa tuottoa koko seuranta-ajan – TOP 15 -osakkeiden vuotuinen tuotto on edelleen 14,9 %.

Kuluvana vuonna Helsingin pörssi on jatkanut laskussa, vaikka esimerkiksi Saksan DAX-indeksi on noussut selvästi edellisvuodesta. Laskusuhdanne on näkynyt myös TOP-osakekorien tuotoissa. Marraskuussa tapahtui kuitenkin käänne, ja Suomi-osakkeet pääsivät vihdoin nousuun. Nousu oli marraskuussa vahvaa ja tervetullutta, vaikka OMXH 25- indeksi jäi vielä selvästi globaalien kilpailijaindeksien vauhdista (DAX +9,49 %, S&P 500 +8,92 %).

Osaketyökalun Top 5 -osakkeet tuottivat marraskuussa hieman vertailuindeksiä enemmän. Top 10- ja top 15 -osakekorit puolestaan jäivät tuotoltaan alle indeksin suurten yhtiöiden laimean kehityksen seurauksena. Pitkällä aikavälillä kaikkien osakekorien tuotot indeksiin nähden ovat taas selvästi vahvemmat.

Osaketyökalun parhaiden osakkeiden tuotto suhteessa vertailuindeksiin.
Osaketyökalun parhaat osakkeet verrattuna vertailuindeksiin.

Osakeideat omaan sijoitustyyliisi

Sijoittaja voi hyödyntää Osaketyökalua ja etsiä esimerkiksi kasvuyhtiöitä ja laatuyhtiöitä, jotka ovat pitkässä juoksussa tarjonneet hyviä tuottoja. Työkalusta löydät myös vakaat osinkoyhtiöt, jos arvostat vakaata kassavirtaa, etkä välitä osakkeen arvonvaihtelusta.

Osaketyökalun TOP 3 -osakkeet joulukuussa

Osaketyökalun korkeimmat kokonaispisteet juuri nyt saavat:

  • Valmet (82)
  • Gofore (81)
  • Scanfil (80)

Joulukuussa 2023 parhaat pisteet Osaketyökalussa saaneiden osakkeiden Top 3-lista koostuu kolmesta kärkipäässä tutusta yhtiöstä – Valmetista, Goforesta ja Scanfilista. Listan kärkipaikkaa pitävä Valmet suoriutui vuoden kolmannella neljänneksellä pitkälti odotusten mukaisesti. Yhtiön kasvu pysyi vertailukauden tasolla ja kannattavuus koheni hieman. Hieman epävarma markkiatilanne näkyi kuitenkin Valmetin tilauksissa, jotka laskivat Q3:lla 17 % vertailukaudesta. Valmet säilytti lyhyen aikavälin markkinanäkymänsä sekä ohjauksensa ennallaan. Yhtiö arvioi sen liikevaihdon ja tuloksen (vertailukelpoinen EBITA) kasvavan vuonna 2023 edellisvuodesta (Lv: 5 074 milj. euroa, Tulos: 533 milj. euroa).

Toiselle sijalle kokonaispisteillään sijoittuva Gofore puolestaan takoi positiivisen neljännestuloksen. Kolmannella neljänneksellä yhtiön liikevaihto kasvoi 29 % vertailukaudesta vahvan kansainvälisen liiketoiminnan ajamana. Gofore kiinnitti myös huomiota kannattavuuden kehitykseensä, ja onnistui kasvattamaan liiketulostaan 20,4 %. Syyskuussa 2023 Gofore osti Creanex Oy:n koko osakekannan, minkä määrä vahvistaa yhtiön Intelligent Industry -sektorin liikkuvien koneiden digitalisaation tarjontaa.

Kolmannelle sijalle joulukuun alussa sijoittuu Scanfil, joka antoi tulosvaroituksen ennen Q3-tulosta. Varoitus johtui pitkälti saatavuushaasteiden vuoksi tehdyistä 3,1 miljoonan euron spot-markkinaostojen laskutuksesta, joka oli Scanfilille matalakatteista tai katteetonta. Laskutuksen myötä yhtiön kasvui jäi neljänneksellä 0,4 %:iin (ilman spot-markkinaostoja + 9 %). Hyvänä jatkunut asiakaskysyntä sekä komponenttien saatavuuden paraneminen ja sen myötä tehokkuuttaan nostanut tuotanto tukivat Scanfilin liikevoittoa. Liikevoitto kasvoi Q3:lla 32,2 %, ja vastasi 7,2 % (5,4 %) liikevaihdosta. Tulosvaroituksen yhteydessä Scanfil laski hieman ohjaustaan koko vuodelle 2023. Uuden arvion mukaan konsernin liikevaihto on 880–920 milj. euroa (aiemmin: 900-950 M€) ja liikevoitto 60–66 milj. euroa (aiemmin: 61-68 M€).

Osaketyökalun TOP 10:stä löytyy lisäksi esimerkiksi pitkään työkalun kärkipäässä ollut Oma Säästöpankki. Tutki ja vertaile Osaketyökalulla suosikkiosakkeittesi pisteitä ja tärkeimpiä tunnuslukuja!

Osaketyökalut Sijoittaja.fi:n jäsenille

Osaketyökalu on monipuolinen työkalu osakkeiden etsimiseen ja vertailuun. Työkalusta löydät helposti sijoitustyylisi houkuttelevimmat osakkeet Suomesta ja maailmalta.

Työkalussa on osakkeiden tärkeimmät tunnusluvut sekä valmiita TOP-listoja ja mallisalkkuja. Löydät Osaketyökalusta ajantasaiset listat mm. parhaista laatu-, arvo-kasvu- ja osinko-osakkeista Suomesta sekä maailmalta.

Sinua voisi kiinnostaa
säästäminen, osinko, sijoittaminen
Eniten kokonaispisteitä nostaneet Osaketyökalun osakkeet
Markkinakatsaus: Osakemarkkinoiden arvostukset koholla
CMD-analyysi: Atria avasi yritysostoja ja vastuullisuutta Nurmossa
United Bankers Oyj
Sijoittajan valinnat