Googlen tulos pettymys markkinoille

Google teki Q4:lla tuloksen, mutta markkinareaktio oli negatiivinen. Odotukset olivat hieman liian korkealla, mutta Googlen osakkeeseen liittyy myös toinen riski, josta saatiin esimakua.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Google teki Q4:lla tuloksen, mutta markkinareaktio oli negatiivinen. Odotukset olivat hieman liian korkealla, mutta Googlen osakkeeseen liittyy myös toinen riski, josta saatiin esimakua.

Googlen Q4/2023 tulos

Google (Alphabet Inc.) raportoi Q4/2023 tuloksestaan. Yhtiön liikevaihto oli 86,31 miljardia dollaria. Tämä luku ylitti Wall Streetin ennusteet, jotka olivat 85,3 miljardia dollaria. Osakekohtainen tulos (EPS) oli 1,64 dollaria osaketta kohden (konsensusennuste 1,59 dollaria osakkeelta). Niin sanottu epävirllainen markkinoiden odotus Googlen osakekohtaisesta tuloksesta eli ”Whisper Number” -ennuste oli 1,68 dollaria osakkeelta​​, josta Google siis jäi.

Liikevoitto Q4 2023 oli 23,7 miljardia dollaria ja nettotulos 20,7 miljardia dollaria.

Vuoden 2022 samaan kvartaaliin verrattuna liikevaihto kasvoi 13 % (76 miljardista dollarista)​​. Erityisesti YouTube-mainostulot ja pilvipalvelut kasvoivat merkittävästi: YouTube-mainostulot kasvoivat 9,2 miljardiin dollariin (edellisenä vuonna 7,96 miljardia dollaria) ja pilvipalveluiden tulot 9,19 miljardiin dollariin (edellisenä vuonna 7,32 miljardia dollaria)​​. ”Other bets” -segmentti, joka sisältää useita erilaisia projekteja ja yritysaloitteita, saavutti 657 miljoonan dollarin liikevaihdon verrattuna 226 miljoonaan dollariin edellisen vuoden samalla neljänneksellä.

Google Cloudin osuus oli erityisen merkittävä, sillä sen odotetaan kasvattaneen markkinaosuuttaan pilvipalveluiden kilpailluilla markkinoilla. Tämä johtuu osittain Googlen panostuksesta datalakien, datavarastojen, tietojenhallinnan ja edistyneen koneoppimisen integrointiin yhdelle alustalle​​.

Google edistyy tekoälyssä

Google kertoi tehneensä merkittäviä edistysaskeleita tekoälyteknologiassa, ja se on esitellyt uuden, edistyksellisen suuren kielimallin, nimeltään Gemini, joka on saatavilla kolmena eri versiona: Gemini Ultra, Gemini Pro ja Gemini Nano. Lisäksi Google on julkaissut Duet AI for Developers -työkalupaketin, joka tarjoaa kehittäjille reaaliaikaisia koodiehdotuksia ja chat-tukea​​.

Toimitusjohtajan mukaan Googlen parhaat ajat ovat edessä

Toimitusjohtaja Sundar Pichain kommentit korostivat tyytyväisyyttä jatkuvasti vahvaan hakukoneiden suorituskykyyn sekä YouTube- ja pilvipalveluiden kasvavaan panokseen, jotka kaikki hyötyvät Googlen tekoälyinvestoinneista ja innovaatioista. Hän uskoo, että parhaat ajat ovat vielä edessä​​.

Markkinareaktio negatiivinen

Vaikka Googlen tulos oli hyvä, markkinareaktio oli negatiivinen. Googlen osake laski 5,7 % jälkipörssissä tulosjulkistuksen jälkeen. Yhtenä syynä kurssilaskuun pidettiin mainostuloja, jotka kasvoivat 11 % vertailukaudesta, mutta jäivät Wall Streetin odotuksista. Sijoittajat pelkäävät, että tekoälyratkaisut, kuten ChatGPT, tulevat syömään tulevaisuudessa Googlen mainostuloja. Tämä on yksi suurimmista riskeistä liittyen Googlen tulevaisuuden näkymiin.

Googlen kurssi kehittyi vahvasti ennen tulosjulkistusta. Kurssin lähde Sijoittaja360.

Käy kauppaa Googlen osakkeella ilman välityspalkkioita

eToron sijoitusalustalla voi sijoittaa kansainvälisiin osakkeisiin erittäin alhaisilla kuluilla. Välityspalkkio eTorossa on nolla euroa.

Sijoittaja.fi on tehnyt eToroon kolme sijoitussalkkua, jotka ovat helposti kopioitavissa. Yksi salkuista sijoittaa teknologiaosakkeisiin. Salkku on sijoittanut myös Googlen osakkeeseen.

Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkkuCopy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa.

Osta Googlen osaketta suoraan

eTorossa on laaja valikoima osakkeita ja suurimmat ja mielenkiintoisimmat kansainväliset yhtiöt ovat jo ostettavissa. Vaikka Googlen osake on splitin jälkeen useamman piensijoittajan saatavilla, voi eTorosta ostaa myös osakkeiden osia alkaen 10 dollarilla.

Katso Googlen tiedot eTorosta*

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin, sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.  Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 78 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.  Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta. Esitetty kaupankäyntihistoria on alle viisi täyttä vuotta, eikä se välttämättä riitä sijoituspäätöksen perusteeksi  Copy trading on salkunhoitopalvelu, jonka tarjoaa eToro (Europe) Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.  eToro USA LLC ei tarjoa CFD:tä eikä esitä mitään vastuuta tämän julkaisun sisällön tarkkuudesta tai täydellisyydestä. eToro USA LLC on laatinut kumppanimme käyttämällä julkisesti saatavilla olevia ei-yhteisökohtaisia tietoja eTorosta.

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: LeadDesk odottaa vuosikasvun paranevan kuluvana vuonna
Atrian uusi johto yrityskaupoilla Ruotsissa – analyysi
Tekoälyuutiset: AI-vaikuttajien mukaan tekoäly voi aiheuttaa merkittävää haittaa ihmiskunnalle
Omalla Maalla LKV
Sijoittajan valinnat