Viisi osakepoimintaa Helsingin pörssistä

Järjestimme webinaarin, jossa esittelimme kiinnostavia osakeideoita Helsingin pörssistä. Tässä artikkelissa viisi osakepoimintaa ideoista.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Järjestimme webinaarin, jossa esittelimme kiinnostavia osakeideoita Helsingin pörssistä. Tässä artikkelissa viisi osakepoimintaa ideoista.

Markkinatilanne

Vuosi 2022 on ollut osakemarkkinoilla vaikea. Etenkin korkeiden arvostuskertoimien kasvuosakkeet ovat laskeneet selvästi. Laskun syitä ovat:

  • Sijoittajien sentimentti erittäin pessimistinen
  • Fedin kiristyvä rahapolitiikka
  • Markkinakorot ovat nousseet nopeasti
  • Ukrainan sota ja siitä aiheutuva energiakriisi
  • Kiinan nollakoronastrategia, joka edelleen sulkee kaupunkeja ja aiheuttaa tuotannon pullonkaulia
  • Inflaatio laukkaa tasoilla, jotka nähty viimeksi 1980-luvulla
    • Lisäksi inflaation pelätään olevan ainakin osittain pysyvää
    • Talouskasvu ja siten pörssiyhtiöiden tuloskasvu hidastuu
  • Osakemarkkinoiden arvostustasot olivat vuoden alussa korkealla tasolla

Nyt markkinat ovat hieman toipuneet maaliskuun ja toukokuun pohjilta. Edessä voi vielä olla nousua, mutta koska riskit eivät ole poistuneet, sijoittaja joutuu varautumaan volatiilin markkinan jatkumiseen ainakin kesän yli.

Viisi osakepoimintaa Helsingin pörssistä

Järjestimme webinaarin, jossa kävimme läpi markkinatilannetta, Helsingin pörssin pitkäntähtäimen tuottokehitystä ja kiinnostavimpia osakeideoita Suomesta.

Valitsimme tähän artikkeliin viisi osakeideaa webinaarin osakepoiminnoista. Viisi kiinnostavaa osakeideaa Suomesta ovat: Nokia, Kemira, Admicom, Metso Outotec ja Purmo Group. Katso loput osakeideat webinaaritallenteesta. Osakkeita kannattaa tutkia myös Osaketyökalulla.

Tutustu Osaketyökaluun

Nokia

Nokian laiva on vihdoin kääntynyt ja yhtiö on ylittänyt analyytikoiden ennusteet jo kolmena perättäisenä kvartaalina. Q1:llä yhtiö teki 583 M€ vertailukelpoista liikevoittoa ennusteen ollessa 519 M€. Johdon mukaan kysyntä markkinoilla on edelleen voimakasta.

Nokian ohjauksen keskiväli koko vuoden vertailukelpoiselle liikevoitolle on 2 850 miljoonaa euroa. Vuonna 2021 vertailukelpoinen liikevoitto oli 2 775 miljoonaa euroa. Analyytikkojen ennuste Nokian vertailukelpoiselle liikevoitolle on 2 770 miljoonaa euroa. 

Lue ilmaiseksi kaksi viikkoa Haluatko lukea artikkelin?

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja tuhansiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Lisäksi saat käyttöösi Sijoittaja360 -palvelun. Ilmaisen kokeilujakson jälkeen tilaus jatkuu 11,90€. Voit perua koska tahansa.

Sinua voisi kiinnostaa
Analyytikot odottavat Euroopan datakeskusten määrän kasvavan hurjasti
Konecranes osake: Konecranesin todella vahva tulos ylitti korkeat odotukset
Neste osake: Ennätysheikko tulos sai positiivisen vastaanoton
Sijoittajan valinnat