Northcrypto

16 miljardin dollarin rahasto laittaa teknologiaosakkeita myyntiin. Tilalle syklisiä arvo-osakkeita.

Markkinarotaation vuoksi entiset inhokkiosakeet ovat tämänhetken momentum-osakkeita. Muutos alkaa näkyä jo isojen rahastojen osakevalinnoissa ja se voi kiihdyttää tiettyjen osakkeiden nousua edelleen.

Julkaistu: 25.05.2021 Kirjoittaja:

ETF osakkeet rahastot sijoitusideat teknologiayhtiöt

Momentum-ilmiö perustuu tekniseen analyysiin

Se tarkoittaa nousutrendissä olevien arvopapereiden taipumusta jatkaa nousuaan. Yleensä momentumin laskemisessa käytetään 3-12 kuukauden kurssimuutosta. Parhaiten kyseisenä aikana tuottaneilla osakkeilla on paras momentti.

16 miljardin euron rahasto joutuu myymään teknologiaosakkeita

Tätä ilmiötä hyödyntää iShares MSCI USA Momentum Factor ETF, johon on sijoitettuna 16 miljardia dollaria sijoittajien varoja. ETF löytyy ETF-työkalustamme esimerkiksi tickerillä MTUM.

ETF:n strategiassa momentum-faktori päivitetään kuuden kuukauden välein. Seuraava päivitys on toukokuun lopussa ja tiedossa on isoa vaihtuvuutta osakkeissa.

Idea tässä ja muissakin iSharesin strategia-ETF:issä on samanlainen kuin Osaketyökalussamme. Salkun rakentamisessa hyödynnetään tunnettuja faktoreita. Sijoittaja voi rakentaa oman ”momentum-ETF:n” valitsemalla parhaat momentum-pisteet saaneita osakkeita tai ”laatu-ETF:n” valitsemalla parhaat laatupisteet saaneita osakkeita.

Tutustu Osaketyökaluun!

ETF:n vanha kärki

iShares MSCI USA Momentum Factor ETF:n kärki näyttää nyt tältä. Suurimmat sijoitukset ovat teknologia-alan kasvuosakkeita, kuten Tesla, Microsoft, Nvidia ja Amazon. Näistä tosin Amazon ja Tesla on luokiteltu harkinnanvaraisen kulutuksen sektorille.

Kun nämä osakkeet syötetään nyt Osaketyökaluun havaitaan, että lähes kaikkien momentum-pisteet ovat laskeneet selvästi. Osaketyökalun momentum-pisteiden perusteella Tesla, Google ja PayPal todennäköisesti pysyvät ETF:ssä. Tesla vahvan 12 kk tuoton ansiosta, sillä 6 kk:n tuotto on heikko. Vastaavasti Amazon, Adobe ja Thermo Fisher poistuvat ETF:stä, mahdollisesti myös Apple ja Microsoft. ETF:n momentum-pisteet lasketaan hieman eri tavalla kuin Osaketyökalumme momentum-pisteet, mutta suunta on joka tapauksessa selvä.

Mitä osakkeita tulee tilalle?

Ennakoimme, että Markkinakatsauksissa esille tuomamme markkinarotaatio näkyy selvästi ETF:n uudessa sisällössä. ETF:ään nousee syklisiä arvo-osakkeita rahoitus, materiaalit ja teollisuussektoreilta.

Lue koko artikkeli —

Saat lukuoikeuden analyyseihin ja artikkeleihin sekä käyttöösi osake- ja ETF-työkalut, markkinaympäristön, mallisalkut ja muut sijoittajan työkalut.

KOKEILE 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSISINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImage


New call-to-action

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy