Neste ja Huhtamäki päivän parhaat tulosjulkistajat

Neste ja Huhtamäki olivat päivän parhaat tulosjulkistajaosakkeet. Huhtamäen suoritus oli erittäin vahva. Nesteen uusiutuvien tuotteiden -strategia kestää näemmä mitä tahansa ja osake kiitää korkeammalle.

Julkaistu: 23.07.2020 Kirjoittaja:

osakkeet tulokset

Tuloskausi jatkuu positiivisena

Tuloskausi jatkuu positiivisena. Tämän päivän julkistajista ainoastaan Raute oli odotuksia heikompi. Sinällään Rauten vaikea kvartaali ei ollut iso yllätys, sillä yhtiö on syklinen ja vastaavia on koettu aiemminkin. Muut tulosjulkistajat olivat positiivisia yllätyksiä. Lue tuloskommentit klikkaamalla yhtiön nimeä:

Uusiutuvat polttoaineet pelastivat Nesteen

Nesteellä oli vaikeuksia koronakvartaalina, mutta vain öljytuotteissa. Uusiutuvat paransivat vertailukaudesta, joka on suoraan sanoen hämmentävän kova suoritus. Myös markkina pani tämän merkille ja osake on ollut tukevassa nousussa. Neste löytyy meidän Suomi Laatuosake-salkusta.

Neste Oilin liikevaihto oli 2 572 M€ (2 245 M€) ja vertailukelpoinen liiketulos 255 M€ (ennuste 207 M€). Vertailukelpoinen liiketulos laski selvästi vertailukaudesta (367 M€), mutta suoritus oli koronamarkkinassa johdon mukaan vahva. Uusiutuvat tuotteet -liiketoiminta osoittautui varsin kestäväksi ja ylsi uuteen ennätykseen neljänneskohtaisissa myyntimäärissä. Öljytuotteet-liiketoiminta kärsi ennennäkemättömän heikosta jalostusmarkkinasta kysynnän romahdettua maailmanlaajuisesti COVID-19-pandemian seurauksena, ja segmentti oli tappiollinen. Uusiutuvien tuotteiden toisen neljänneksen tulos nousi viimevuotisesta: vertailukelpoinen liikevoitto oli 314 miljoonaa euroa (286 milj.). Öljytuotteiden toisen neljänneksen vertailukelpoinen liikevoitto oli -60 miljoonaa euroa (83 milj.). Marketing & Services -segmentin toisen neljänneksen vertailukelpoinen liikevoitto oli 19 miljoonaa euroa (25 milj.).

Uusiutuvan dieselin myyntimäärien odotetaan pysyvän suhteellisen vakaina kolmannella neljänneksellä. Öljytuotteiden markkinakysynnän odotetaan kasvavan kolmannella neljänneksellä, mutta COVID-19-pandemia pienentää kysyntää edelleen voimakkaasti. Viitemarginaalin odotetaan pysyvän matalana ja hyvin epävakaana. Marketing & Services -segmentissä COVID-19-pandemian odotetaan heikentävän kysyntää ja myyntimääriä jonkin verran kolmannella neljänneksellä.

Huhtamäki oli jälleen vahva

Huhtamäki on todellakin tehnyt comebackin. Yhtiö pesi suorituksessaan jopa samaan kulutuskategoriaan kuuluvan jättiläisen Coca-Colan, jonka liikevaihto laski 28 %. Huhtamäki selvisi vain 8 % liikevaihdon laskulla. Huhtamäki löytyy meidän Suomi Laatuosake-salkusta.

Huhtamäen liikevaihto oli 797 M€ (analyytikoiden ennuste 778 M€) ja liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä 70 M€ (ennuste 53,8 M€). Lähes kaikilla markkinoilla liikkumista rajoittaneet tarpeelliset viranomaistoimenpiteet vaikuttivat negatiivisesti noutoruokapakkausten kysyntään, mutta tukivat toisaalta pakattujen elintarvikkeiden kulutusta. Noutoruokapakkausten kokonaiskysyntä pysyi vertailukautta alhaisemmalla tasolla, vaikka kysyntä parani toisen vuosineljänneksen lopulla, kun valtiot eri markkinoilla aloittivat rajoituksien keventämisen. Vertailukelpoinen EBIT-marginaali oli 8,8 % sekä toisen vuosineljänneksen että ensimmäisen vuosipuoliskon aikana. Myös kassavirta oli vahva.

Koronaviruspandemian Huhtamäen toimintaympäristöön aiheuttamien häiriöiden odotetaan jatkuvan. Erityisesti noutoruokapakkausten kysyntään voi kohdistua merkittäviä negatiivisia vaikutuksia, kun taas elintarvikepakkausten ja kerta-astioiden kysyntä voi kasvaa. Huhtamäen monipuolinen tuotevalikoima lieventää pandemian vaikutuksia.

Seuraa tuloskautta

Seuraa tuloskautta Osaketyökalussa!
SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy