Mitkä Suomi-osakkeet haavoittuvaisimpia koronamarkkinassa?

Koronakriisi iskee lujaa pörssiyhtiöiden liiketoimintoihin. Osa yhtiöistä ei selviä. Selvitimme, mitkä ovat kaikkein haavoittuvaisimmat osakkeet.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Koronakriisi iskee lujaa pörssiyhtiöiden liiketoimintoihin. Osa yhtiöistä ei selviä. Selvitimme, mitkä ovat kaikkein haavoittuvaisimmat osakkeet.

Edessä on koronalama

Koronavirus on pistänyt ihmiskunnan polvilleen. Iso osa valtioista on ottanut käyttöön ”sota-ajan lain” ja rajoittanut ihmisten liikkumista, kokoontumista, sulkenut ravintoloita, baareja ja liiketiloja sekä asettanut karanteeneja.

Koronaviruksen vuoksi globaali talous laskee jyrkästi ensimmäisellä ja toisella kvartaalilla. Pandemian kestosta riippuu, kuinka pitkä lamasta tulee. Keskuspankit ja valtiot pyrkivät toimillaan minimoimaan vahingot, mutta mikään ei näytä estävän rahoitusmarkkinoiden paniikkia.

Kirjoitimme aiemmin, miten ennakoimme koronakriisin muuttavan ihmisten kulutuskäyttäytymistä sekä yhtiöiden ja valtioiden valtasuhteita. Muutos on täydessä vauhdissa, sillä Amazon ilmoitti palkkaavansa 100 000 työntekijää lisää verkkokaupan räjähdysmäisestä kasvusta johtuen. Käymme seuraavaksi läpi kotimaisia pörssiyhtiöitä, joiden ennakoimme kärsivän koronakriisistä merkittävästi. On hyvin mahdollista, että joku pörssiyhtiö menee jopa konkurssiin kriisin pitkittyessä.

Haavoittuvaisimmat Suomi-osakkeet koronakriisissä

Ensimmäisenä koronakriisi iskee ja on jo iskenyt kulutuspalvelut ja kulutustuotteet -sektoreiden yhtiöihin. Vaikeimmassa tilanteessa ovat pienet ja keskisuuret työvoimavaltaiset yhtiöt, joiden liiketoiminta perustuu ihmiskontaktiin.

Artikkelin sisältö on avoin vain Osakesäästötilipalvelun tilaajille tai Sijoittaja.fi:n maksaville jäsenille.

Lue koko artikkeli — kokeile 14 päivää ilmaiseksi

Saat lukuoikeuden analyyseihin ja artikkeleihin sekä käyttöösi osake- ja ETF-työkalut, markkinaympäristön, mallisalkut ja muut sijoittajan työkalut.

KOKEILE 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSI

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: LeadDesk odottaa vuosikasvun paranevan kuluvana vuonna
Atrian uusi johto yrityskaupoilla Ruotsissa – analyysi
Tekoälyuutiset: AI-vaikuttajien mukaan tekoäly voi aiheuttaa merkittävää haittaa ihmiskunnalle
Sijoittajan valinnat