Onko markkina väärässä syklisten osakkeiden suhteen?

Teollisuusosakkeet ovat vetäneet kuluneella viikolla happea. Kannattaako laskut käyttää ostonpaikkoina?

Julkaistu: 19.12.2019 Kirjoittaja:

osakkeet

Sykliset osakkeet laskussa

Alkuviikosta laskukärjessä olivat useat sykliset materiaali- ja teollisuusosakkeet. Esimerkiksi Konecranes, Outokumpu ja Cargotec ovat olleet laskussa.

Outokummun laskun syynä on ollut JP Morganin suosituksen lasku. Myös teknologiateollisuuden lakko on painanut osakkeita. Laajat lakot kohdistuivat vientiteollisuuden kärkiyrityksiin ja esimerkiksi SSAB antoi lakosta johtuen tulosvaroituksen. SSAB:n mukaan lakot ja muut työtaistelutoimet ovat vaikuttaneet  SSAB Europen  tuotantoon ja toimituksiin ja niiden arvioidaan heikentävän SSAB Europen neljännen vuosineljänneksen tulosta noin 250 miljoonalla Ruotsin kruunulla. 

Syklisissä oston paikka

Listasimme aiemmassa artikkelissamme syklisiä osakkeita Helsingin pörssistä. Näkemyksemme mukaan sykliset osakkeet hyötyvät eniten parantuvasta taloustilanteesta ja kauppasovusta.

Globaali teollisuus on ollut vuoden 2019 matalasuhdanteessa ja näillä näkymin tilanne paranee vuoden 2020 aikana. Tästä hyötyvät eniten sykliset osakkeet, minkä pitäisi näkyä myös syklisten osakkeiden tuotossa.

Viitteitä tilanteen edelleenparantumisesta antoi Saksan IFO-indeksi, joka julkaistiin 18.12.2019. Euroalueen alamäki on vihdoin päättymässä. IFO-kyselyn mukaan Saksan vientiteollisuuden odotukset ovat parantuneet selvästi. Lukema oli joulukuussa +2,6, kun se vielä marraskuussa oli pakkasen puolella. Lukema on paras sitten helmikuun 2019. Business-ympäristöä mittavaa IFO-kokonaisindeksi nousi 96,3 pisteeseen marraskuun 95,1 pisteestä. Talouden pohjat on siten nähty.

Sijoittajan katseet vuoteen 2020

Sijoittajan kannattaa suunnata jo katseet vuoteen 2020. Nyt on hyvä hetki tehdä salkkusiivousta ja valmistautua myös osakesäästötilin voimaantuloon. Olemme suunnitelleet omat osakesäästötilisalkut, joista saa apua oman osakesäästötilisalkun rakentamiseen.

Syklisten teollisuusosakkeiden suhteen tammi-helmikuussa julkistettavat Q4-tulokset eivät tule olemaan vahvoja. Ennakoimme, että markkinat katsovat nyt eteen päin. Vuonna 2020 markkinatilanteen jatkuessa nykyisenä ja kauppasovun edetessä sijoittajien rotaatio defensiivisistä syklisiin jatkuu.

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy