Esittelyssä uudet Osakesäästötilisalkut

Osakesäästötili tuli vuonna 2020. Tätä varten suunnittelimme täysin uuden osakesäästötilipalvelun. Esittelyssä palveluun kuuluvat osakesäästötilisalkut.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Osakesäästötili tuli vuonna 2020. Tätä varten suunnittelimme täysin uuden osakesäästötilipalvelun. Esittelyssä palveluun kuuluvat osakesäästötilisalkut.

Kolme Osakesäästötilisalkkua sijoittajalle

Sijoittaja.fi ylläpitää kolmea osakesäästötilille sopivaa mallisalkkua, jotka on suunniteltu eri tyyppisille sijoittajille. Löydä sinun sijoitustyylisi sopiva salkku tai yhdistele tyylejä ja rakenna oman näköisesi salkku. Salkut löytyvät helposti sivuston ylänavigaatiosta OSAKESÄÄSTÖTILIN alta.

Osakevalinnat ovat ammattilaisten tekemät. Salkkujen strategioissa on hyödynnetty maailman johtavaa sijoitustutkimusta ja sijoittaja.fin kehittämiä työkaluja.

Mielestämme osakesäästötilistä saa parhaimman hyödyn seuraavasti

Osakesäästötilille voi siirtää maksimissaan 50 000 euroa. Parasta osakesäästötilissä on, että piensijoittajat pääsevät vihdoin nauttimaan samoista veroeduista suursijoittajien kanssa. Osakesäästötilillä osingoista ja myyntivoitoista ei makseta veroa. Pääomatuloveroa maksetaan vasta varoja nostettaessa.

Hyöty tulee siitä, että arvo-osuustilillä sijoittaja maksaa myyntivoitosta ja osingosta veron. Osakesäästötilillä veroa ei makseta, joten tämän summan voi sijoittaa uudelleen, jolloin ajan kanssa korkoa korolle -ilmiöstä johtuen sijoitettu summa kasvaa suuremmaksi kuin arvo-osuustilillä.

Sijoittaja voi osakesäästötilillä maksimaalisesti hyödyntää tunnettuja strategioita, joilla voi parantaa salkun tuottoa. Arvo-osuustilillä osa näistä jää helposti tekemättä vero-optimoinnista johtuen. Sijoittajan kannattaa esimerkiksi rebalansoida salkku vähintään kerran vuodessa, realisoida aika ajoin myyntivoittoja, kun oma tuottotavoite on täyttynyt, sekä sijoittaa hyödyntäen hyväksi havaittuja sijoitustyylejä. Näitä sijoitustyylejä ovat:

  • Sijoittaminen vakaisiin laatuyhtiöihin, jotka pitkässä juoksussa tuottavat indeksiä paremmin matalammalla riskillä
  • Sijoittaminen osinkoa kasvattaviin yhtiöihin, jolloin sijoittaja saa maksimaalisen hyödyn verottomista osingoista ja tulevaisuudessa kasvavista osinkovirroista
  • Aktiivisen kaupankäynnin hyödyntäminen sijoittamalla nousevan kurssitrendin momentumosakkeisiin.

Osakesäästötilisalkku Maltillinen

Sopii osakesijoittajalle, joka arvostaa maltillista tuottoa ja vakautta

Osakesäästötilisalkku Maltilliseen olemme valinneet kymmenen tunnettua vakaata laatuyhtiötä. Salkku päivitetään kerran kuukaudessa ja salkkumuutoksista raportoidaan Osakesäästötilipalvelun tilanneille.

Osakkeet on valittu hyödyntäen Sijoittaja.fi:n kehittämää Osaketyökalua. Salkku sisältää korkeat laatupisteet saaneita ja matalan kurssiriskin yhtiöitä. Näistä Sijoittaja.fi:n salkunhoitotiimi on valinnut 10 parasta osaketta.

Salkun tavoitteena on tarjota vakaata tuottoa yli ajan ja osakemarkkinaa matalampaa riskiä. Siksi se sopii myös lapsen osakesalkuksi.

Osakesäästötilisalkku Osingon kasvattajat

Sijoittajalle, joka arvostaa vakaata ja kasvavaa osinkovirtaa

Osingon kasvattajat sisältää kymmenen osaketta, joilla kaikilla on vakaa ja kasvava kuuden vuoden osinkohistoria. Lisäksi olemme huomioineet osinkoennusteen ja suosineet osakkeita, joiden osingon kasvutrendi jatkuu. Salkku päivitetään kerran kuukaudessa.

Osingon kasvattajiin sijoittaminen on tunnettu sijoitusstrategia, jolla on saaanut historiassa hyvää tuottoa. Sijoitustutkimusten mukaan strategia on parempi kuin perinteinen korkean osinkotuoton osakkeisiin sijoittaminen. Usein korkea osinkotuotto ennakoi osingon laskua, kuten on tapahtunut esimerkiksi Nordean ja Sammon tapauksessa.

Osakesäästötilisalkku Aktiivinen

Aktiivisen osakesijoittajan valinta

Aktiivi sisältää kymmenen parhaan nousutrendin momentum-osaketta. Nousutrendi on laskettu kolmen, kuuden ja kahdentoista kuukauden kokonaistuotoista, jotka ovat sijoitustutkimuksessa käytettyjä momentumin mittareita.

Osakevalinnoissa on lisäksi huomioitu osakkeen likviditeettiriski, jotta salkun osakkeet soveltuvat aktiiviseen kaupankäyntiin. Olemme painottaneet valinnoissa momentum-osakkeita, joiden viimeisen kuukauden tuotto on suhteessa paras.

Salkku soveltuu aktiiviselle kaupankävijälle, joka seuraa markkinatrendejä ja suosii lyhyen tähtäimen voittajaosakkeita. Salkku päivitetään kaksi kertaa kuukaudessa.

Vertaile osakesäästötilejä uudella työkalulla

Sijoittaja.fi osaketyökalulla vertailet nopeasti ja helposti suomalaisia ja ulkomaalaisia osakkeita. Tutustu osaketyökaluumme tästä. Osaketyökalu on osa maksullista Sijoittaja.fi -jäsenyyttä. Voit kokeilla jäsenyyttä ilmaiseksi 14 päivää.

KOKEILE JÄSENYYTTÄ 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSI!
Sinua voisi kiinnostaa
Tekoälyuutiset: Uusia tekoälymalleja ja käyttökohteita
Haastattelussa WellO2 Oy:n johto – suomalainen terveysteknologian yritys tähtää kansainväliseen kasvuun
Sijoittaja.fi:n Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkun sisältö ja tuotto
New call-to-action
Sijoittajan valinnat