Rahastot Nyt | Sijoitusrahastot 2019

Mitkä ovat parhaat rahastot juuri nyt? Lue Sijoittaja.fi:n uusimmat rahastoanalyysit ja vertailut.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Mitkä ovat parhaat rahastot juuri nyt? Lue Sijoittaja.fi:n uusimmat rahastoanalyysit ja vertailut.

Rahastot Nyt – Parhaat sijoitusrahastot 2019

Rahastot Nyt -artikkelista löydät parhaat sijoitusrahastot vuodelle 2019. Koostimme yhteen artikkeliin kaikki Sijoittaja.fi:n rahastoanalyysit ja vertailut – niin uudet kuin vanhat.

Useimmille säästäjille ja sijoittajille rahastot ovat helpoin tapa aloittaa sijoittaminen. Perehtyminen vaatii yleensä muita sijoituskohteita vähemmän aikaa ja salkunhoitajat huolehtivat osakevalinnat ja hajautuksen sijoittajan puolesta. Tutustu kotimaiseen rahastotarjontaan alta.

(Ps. Jos omistat jo jotakin rahastoa, ja pohdit kannattaako rahastoa vaihtaa parempaan, lue tämä: Milloin myydä rahasto? Kerromme kolme käytännön vinkkiä.)

Pulinat pois – Tässä ovat parhaat Suomeen sijoittavat osakerahastot ja yhdistelmärahastot

Kyllästyimme ainaiseen lyhyen ajanjakson tuottovertailuun ja halusimme selvittää, mitä ovat oikeasti Suomen parhaat kotimaisiin osakkeisiin sijoittavat osakerahastot ja yhdistelmärahastot. Heikosti laadituissa rahastovertailuissa verrataan vain yhden aikaperiodin tuottoja ja laitetaan rahastot tämän perusteella paremmuusjärjestykseen. Yksi ajanjakso ei kuitenkaan kerro mitään tavallisen rahastosäästäjän kokemasta tuotosta.

Niinpä teimme paremman analyysin osakerahastoista ja yhdistelmärahastoista, jossa esitimme seuraavat kysymykset:

 1. Löytyykö rahastoja, joiden menestys on pysyvää ja jatkuvaa kuukaudesta toiseen?
 2. Löytyykö rahastoja, joiden riski on selvästi pörssin yleistä riskiä matalampi?
 3. Mitkä ovat tavallisen rahastosäästäjän näkökulmasta Suomen parhaat rahastot?

Pulinat pois – tässä ovat oikeasti Suomen parhaat rahastot

Sijoittaja.fi:n vertailussa Suomen suosituimmat yhdistelmärahastot – katso parhaat!

Halvimmat indeksirahastot nyt

Halvimmat indeksiin sijoittavat rahastot nyt ovat

 • Nordnetin Superrahastot (nollakuluilla Suomeen, Ruotsiin, Norjaan ja Tanskaan),
 • Handelsbankenin indeksirahastot, joilla voi sijoittaa 0,20 % kuluilla Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin. Globaalisti maailman osakkeisiin hajauttavaa indeksirahastoa saa 0,40 % kuluilla.
 • OP:n indeksirahastot, joilla pääsee sijoittamaan 0,42 % kuluilla Aasiaan.

Vastaavasti halvimmat yhdistelmärahastot ovat

Edellä mainittujen ohella erinomaisia indeksirahastoja tarjoaa myös Seligson, jonka tarjonnasta löytyy tavanomaisten alueellisten indeksirahastojen lisäksi kiinnostavia toimialarahastoja kuten Top 25 Brands ja Global Top 25 Pharmaceuticals. Nordean indeksirahastot ovat kenties joukon kiinnostavimmat, Nordea pyrkii saamaan indeksiä parempaa tuottoa karsimalla Enchanced-indeksirahastoista pois indeksin huonoimmat osakkeet.

Parhaat ETF-rahastot nyt

ETF-rahastot tarjoavat tuhansia vaihtoehtoja eri maantieteellisille alueille, toimialoille ja omaisuusluokkiin sijoittamiseen. Kulutietoisen sijoittajan parhaat ETF-rahastot eivät ole aina juoksevilta kuluiltaan edullisimpia, tärkeää on huomioida myös kaupankäyntikulut, verotehokkuus, ja miten tarkasti ETF seuraa vertailuindeksiään. Tässä artikkelissa olemme analysoineet 11 maailman tärkeintä indeksiä ja niihin sijoittavat ETF:t.

Helpoimmin löydät parhaat ETF-rahastot eri sijoituskohteisiin Sijoittaja.fi:n ETF-työkalusta ja ETF-mallisalkuista.

Opi ETF-sijoittajaksi - lataa opas! »

Parhaat aktiiviset rahastot nyt

Aktiiviset rahastot häviävät lähes aina vertailuindeksilleen pitkällä aikavälillä. Tutkimuksissa yli 10 vuoden ajalla noin neljä viidestä aktiivisesta rahastosta häviää vertailuindeksilleen, osa vähän ja osa huomattavan paljon. Moni pääsee suurinpiirtein vertailuindeksin tuottoon ja vain muutama rahasto voittaa vertailuindeksin.

Millaisia ovat parhaat aktiiviset rahastot? Erinomaisia aktiivisia rahastoja on, ja niillä on useita tunnistettavia tunnuspiirteitä. Tärkeimmät aktiivisen rahaston ominaisuudet ovat

 1. Hyvin perusteltu sijoitusstrategia,
 2. Omat rahat pelissä,
 3. Aito aktiivisuus,
 4. Aiempi menestys ja
 5. Salkunhoitajan korkea koulutus ja älykkyys.

Nyrkkisääntönä parhaat mahdollisuudet hinnoitteluvirheiden löytämiseen ovat kansainvälisille ja kehittyville markkinoille sekä pienyhtiöihin sijoittavilla rahastoilla, joiden säännöt eivät luo tarpeettoman tiukkoja reunaehtoja sijoituskohteille.

Historiallisesti hyviin tuottoihin päässeitä aktiivisia rahastoja ovat olleet mm.

Rahastoanalyysit sijoittajan näkökulmasta

Analysoimme usean kotimaisen rahastoyhtiön rahastot sijoittajan näkökulmasta. Osa sisällöstä vaatii Sijoittaja.fi:n maksavan jäsenyyden. Klikkaa itsesi analyyseihin:

Nordnet-analyysit

Muut pankit ja rahastoyhtiötSinua voisi kiinnostaa
Metso osake
Analyysi: Metson osake nousussa kohentuneiden näkymien tukemana
Analyysi: Revenio Groupin näkymät vaikuttavat valoisilta
Analyysissa Nordnetin Sijoitusvakuutus
Sijoittajan valinnat