Analyysissa Nordnetin kuukausisäästäminen ETF:iin

Nordnet on ainoa toimija, joka tarjoaa kuukausisäästämistä ETF:iin. Analysoimme ja vertailimme kuukausisäästäjälle tarjolla olevat ETF:t. Rakensimme myös kaksi ETF-salkkua, joihin aloitimme itse kuukausisäästämisen.

analyysi ETF ETF kuukausisäästäminen kuukausisäästäminen Nordnet säästäminen

Opi ETF-sijoittajaksi - lataa opas!

Kuukausisäästämisen hyödyt

Kuukausisäästäminen on helppo tapa kerryttää varallisuutta. Syitä ovat esimerkiksi taloudellisen riippumattomuuden tavoittelu, varautuminen pahan päivän varalle tai eläkkeen turvaaminen. Kuukausisäästämisessä henkilö säästää kuukaudessa tasasumman pitkän ajanjakson ajan. Säästämisen voi tehdä säästötilille, rahastoihin, osakkeisiin tai ETF:iin. Tosin ETF:iin kuukausisäästämistä tarjoaa tällä hetkellä vain Nordnet.

Kuukausisäästämisen täysi hyöty tulee korkoa korolle -ilmiöstä

Säästötilille kuukausisäästävä hyötyy ainoastaan siten, että rahaa jää talteen, eikä kaikki mene kulutukseen. Säästötilillä pääoma ei kasva korkoa korolle. Kuukausisäästäjän kannattaakin lähes poikkeuksetta sijoittaa hajautetusti korkean odotetun tuoton sijoituskohteisiin. Helpoin ja joustavin tapa on ETF:t ja rahastot. Näissä voi aloittaa pienellä säästösummalla, summa veloitetaan tililtä automaattisesti ja hajautus totetuu.

Korkoa korolle -ilmiön ansiosta jokaisesta kuukausisäästäjästä voi tulla miljonääri. Helpoiten miljonääriksi pääsee, kun aloittaa aikaisin ja on kärsivällinen. Alla olevissa esimerkeissä tuottona on käytetty 7 %:ia. Tavoiteltuun seitsemän prosentin tuottoon voi pitkässä juoksussa päästä sijoittamalla osake-ETF:iin. Viimeisen 20 vuoden aikana osakkeet ovat tuottaneet 7,7 % ja korkosijoitukset 5,3 %. Tällä hetkellä tuotto-odotukset seuraavalle 10 vuodelle ovat matalammat. Osassa korkosijoituksista jopa negativiset.

 • Säästää 100 euroa kuukaudessa ikävuodet 0-18 v (sininen viiva)
 • Säästää 500 euroa kuukaudessa ikävuodet 20-30 v (vihreä viiva)
 • Säästää 500 euroa kuukaudessa ikävuodet 30-65 v (oranssi viiva)

Korkoa korolle -ilmiö, lapselle säästäminen, eläkesäästäminen, lapsilisän säästäminen

Näin aloitat ETF-kuukausisäästämisen

Nordnet ei peri kaupankäyntipalkkiota ETF-kuukausisäästämisestä ja säästämisen voi aloittaa 50 €:lla kuussa. Säästäjän on kuitenkin hyvä muistaa, että ETF:ien myynneistä ja valuutanvaihdosta peritään normaalin hinnaston mukaiset kulut.

ETF-kuukausisäästämisen voi aloittaa Nordnetissa täältä. Muista nämä ennen aloittamista:

 • Sinulla pitää olla Nordnetin tilillä rahaa, luottolimiittiä ei voi käyttää kuukausisäästämiseen
  • Voit tehdä omalta pankkitililtäsi kuukausittain toistuvan maksun kaupankäyntitilille Nordnetiin
  • Ohjeet toistuvan talletuksen tekemiseen löytyvät Nordnet palvelun kohdasta Salkku > Talletukset > Tee manuaalinen talletus
  • Huomioi, että toistuvassa maksussa on tarpeeksi monta pankkipäivää etukäteen.
 • Säästösuunnitelmaa voi muuttaa – hankkimasi ETF:t jäävät tällöin salkkuusi
 • Kuukausisäästön voi lopettaa milloin vain kohdasta Kaupankäynti > ETF-kuukausisäästäminen > Lopeta kuukausisäästäminen.

1 Päätä säästösumma

Ensimmäisenä säästäjän pitää valita säästösumma. Jos summaksi syöttää esimerkiksi 500 euroa, Nordnet lisää siihen automaattisesti 10 %:ia eli 50 euroa. Marginaalin avulla Nordnet haluaa varmistaa, että toimeksiannot voidaan toteuttaa mahdollisimman hyvin. ETF:illä käydään kauppaa vain kokonaisilla osuuksilla.

2 Valitse ETF:t

Olemme keränneet tähän PDF-tiedostoon kaikki Nordnetin kuukausisäästämisen ETF-vaihtoehdot. Tiedot on otettu Nordnetin sivuilta löytyvästä tiedostosta. Jokainen kuukausisäästö-ETF löytyy ETF-työkalustamme tiedoston viimeisessä sarakkeessa olevalla tunnuksella. ETF-työkalumme avulla sijoittaja voi vertailla ETF:ien tehokkuuspisteitä sekä tarkastaa ETF:n perustiedot. Sijoittajan kannattaa myös aina perehtyä ETF:n kotisivuilla ETF:n sisältöön.

3 Mieti painot

Kun ETF:t on valittu, säästäjän pitää valita haluttu paino (%-osuus) per ETF. Tässä kannattaa huomioida ETF:n yksikköhinta. Esimerkiksi jos säästösumma per yksittäinen ETF on 10 euroa ja ETF:n yksikköhinta 40 euroa, toteutuu kuukausisäästö joka neljäs kuukausi.

Säästäjän kannattaa huomioida, että Nordnet pyrkii toteuttamaan säästöohjelman euromääräisesti mahdollisimman tarkasti ja vasta tämän jälkeen %- osuuden mukaan. Säästöohjelma ei siten välttämättä toteudu tarkasti ennalta määritettyjen %-painojen perusteella.

4 Tee toistuvaissiirto

Kuukausisäästämistä varten Nordnetin tilillä pitää olla joka kuukausi säästösummaasi vastaava summa rahaa. Luottolimiittiä ei voi käyttää kuukausisäästämiseen. Yksi tapa varmistaa säästösumma on tehdä jatkuva kuukausittainen tilisiirto Nordnetiin. Ohjeet toistuvan talletuksen tekemiseen löytyvät Nordnet palvelun kohdasta Salkku > Talletukset > Tee manuaalinen talletus.

Sijoittaja.fi:n valinnat kuukausisäästöön: ETF:t ja valmiit sijoitussalkut

Käymme tässä maksaville jäsenille suunnatussa osiossa läpi Nordnetin ETF-tarjonnan kuukausisäästäjälle, ETF-valintamme ja Sijoittaja.fi:n omat sijoitussalkut ETF-kuukausisäästämiseen.

Liity Sijoittaja.fi:n jäseneksi!

OSTA JÄSENYYS TÄSTÄ!

Opi ETF-sijoittajaksi - lataa opas!SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


10.1.2020 14:49 | Timo Heikkilä
Parhaat sijoituskohteet vuonna 2020

mallisalkku 7.1.2020 09:14 | Timo Heikkilä
Mallisalkkujemme vuoden 2019 tuotot

22.12.2019 09:57 | Sami Väänänen
Kehittyvät markkinat suursijoittajien suosiossa


YKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy