Pulinat pois – tässä ovat oikeasti Suomen parhaat rahastot

Päivitimme vertailun suomalaisiin osakkeisiin sijoittavista rahastoista. Yksi sijoitustyyli nousi selvästi ylivoimaiseksi. Mitkä ovat Suomen parhaat osakerahastot?

Julkaistu: 10.09.2020 Kirjoittaja:

analyysi ETF parhaat rahastot rahastot

Sijoittaja.fi:n Suomen parhaat rahastot -rahastovertailu

Suomen parhaat rahastot -vertailussamme on mukana 31 pääasiassa suomalaisiin osakkeisiin sijoittavaa osakerahastoa, joilta löytyy viiden vuoden tuottohistoria. Nordnet Indeksirahasto Suomi (ent. Superrahasto Suomi) tuli viime syksynä ensimmäistä kertaa mukaan, koska sille tuli edellisenä kesänä täyteen viiden vuoden tuottohistoria. Voit lukea analyysimme Nordnet Indeksirahastoista tästä.

Halusimme syventää rahastovertailua ja selvittää vastaukset seuraaviin kysymyksiin:

 1. Mitkä ovat tavallisen rahastosäästäjän näkökulmasta Suomen parhaat rahastot
 2. Löytyykö rahastoja, joiden menestys on pysyvää ja jatkuvaa kuukaudesta toiseen
 3. Löytyykö rahastoja, joiden riski on selvästi pörssin yleistä riskiä matalampi
Avaa rahastovertailutaulukko tästä! Sijoittaja.fi -jäsenille

  Suomen parhaat osakerahastot

  Vertailumme perusteella parhaat rahastot ovat: SEB Finland Small Cap, Taaleri Mikro Markka ja Evli Suomi Pienyhtiöt. Mielenkiintoista on, että kaikki kärkirahastot ovat aktiivisia rahastoja. Rahastot sijoittavat pienyhtiöihin. Pienyhtiöihin sijoittava strategia on yleisesti tunnettu sijoitusstrategia, jolla on voitettu markkinaindeksi. Ensimmäinen indeksirahasto löytyy vertailustamme vasta sijalta kahdeksan.

  Sijoittaja.fi - Suomen parhaat osakerahastot vertailu

  Sijoittaja.fi – Suomen parhaat osakerahastot vertailu

  Ykkössijalla oleva SEB Finland Small Cap kärsi indeksiä pienemmät tappiot vuoden 2018 ja jälleen vuoden 2020 kurssiromahduksessa. Lisäksi rahasto onnistui hyödyntämään erinomaisesti vuoden 2019 ja 2020 kurssirallit. Kuten edellisessä vertailussa, myös tänä vuonna SEBin rahasto on ollut parhaiten tuottanut Suomi-rahasto. Vuoden alusta SEBin rahaston tuotto on +11,5 %, mikä on paras nousu kaikista vertailun rahastoista. Myös heilunnalla mitattuna rahasto on ollut yksi joukon matalariskisimmista.

  Toiseksi vertailussa tullut Taaleri Mikro Markka on pärjännyt erinomaisesti niin muita rahastoja kuin indeksiä vastaan. Hyvän pitkän aikavälin tuottohistorian ja koronakriisissä loivaksi jääneen laskun myötä se on päihittänyt OMX Helsinki 25 -ETF:n vuotuistettuna 5,60 %-yksiköllä. Myös keskimääräinen kuukausituotto on ollut selvästi indeksiä parempi. Yksi selittävä tekijä erinomaisissa tuotoissa on osallistuminen listautumisiin, kuten taannoiseen Aallon Groupin IPOon. Listautumisissakin tosin vaaditaan taitoa valita parhaat.

  Kolmannelta sijalta löytyvä Evli Suomi Pienyhtiöt on takonut historiansa ajan poikkeuksellisen tasaista ylituottoa indeksiin nähden. Evlin rahasto on voittanut indeksin 64,4 prosenttina kuukausista ja myös keskimäärin.

  Haluatko lukea koko artikkelin?


  Tämä sisältö on avoinna vain Sijoittaja.fi -jäsenille.
  Liittymällä jäseneksi saat käyttöösi sijoittajan kaikki työkalut ja lukuoikeuden sisältöön.


  Aloita kuukauden kokeilu eurolla!

  Oletko jo Sijoittaja.fi -jäsen? Kirjaudu:

  Osaketyökalut Sijoittaja.fi:n jäsenille

  Osaketyökalu on monipuolinen työkalu osakkeiden etsimiseen ja vertailuun. Työkalusta löydät helposti sijoitustyylisi houkuttelevimmat osakkeet Suomesta ja maailmalta.

  Työkalussa on osakkeiden tärkeimmät tunnusluvut sekä valmiita TOP-listoja ja mallisalkkuja. Löydät Osaketyökalusta ajantasaiset listat mm. parhaista laatu-, arvo-, kasvu- ja osinko-osakkeista Suomesta sekä maailmalta.

  Aloita Sijoittaja.fi-jäsenyys!
  SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT  YKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
  Trialbox  
  Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy