Suomi Laatuosake -salkun salkunhoitajan katsaus

Suomi Laatuosake on oikealla rahalla perustettu suomalaisiin laatuosakkeisiin sijoittava salkku. Salkkua voi seurata livenä Sharevillessä ja Sijoittaja.fi:ssä. Salkku on tuottanut perustamisestaan lähtien selvästi indeksiä paremmin.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Suomi Laatuosake on oikealla rahalla perustettu suomalaisiin laatuosakkeisiin sijoittava salkku. Salkkua voi seurata livenä Sharevillessä ja Sijoittaja.fi:ssä. Salkku on tuottanut perustamisestaan lähtien selvästi indeksiä paremmin.

Suomalaisiin laatuosakkeisiin sijoittava salkku

Sijoittaja.fi:n Suomi Laatuosake on 10-20 osaketta sisältävä 100 %:sti osakkeisiin sijoittava salkku. Salkun tarkoitus on tuoda pitkässä juoksussa markkinaindeksiä parempaa tuottoa, mutta ennen kaikkea matalampaa riskiä.

Seuraa Sijoittaja.fi:n salkkua Sharevillessä!

Miksi laatuosakkeet?

Historiassa laatuosakkeet ovat olleet paras sijoitustyyli yli 25 vuoden tarkasteluperiodilla. Jaksoon mahtuu myös kausia, jolloin laatuosakkeet ovat hävinneet markkinaindeksille ja muille sijoitustyyleille. Sijoitamme kuitenkin pitkällä tähtäimellä ja arvostamme ennen kaikkea laatuyhtiöiden tarjoamaa matalampaa riskiä. Lue lisää:

Salkun sijoitusstrategia

Suomi Laatuosake -salkkuun osakkeet valitaan kehittämällämme Osaketyökalulla. Työkalu pisteyttää osakkeet eri ominaisuuksien perusteella asteikolla 1-10. Laatu on yksi pisteytettävä ominaisuus. Salkussa olevien osakkeiden:

  • Laatupisteiden oltava aina vähintään 8 (asteikko 1-10) ja
  • Yhtiön näkymien on oltava vähintään vakaat.

Osakevalinnassa painotetaan parhaat Sijoittaja.fi:n kokonaispisteet saaneita yhtiöitä. Huomioimme myös yhtiön suorituksen viimeisimmällä kvartaalilla. Vältämme yhtiöitä, joiden suorituskyky tai näkymät ovat heikentyneet. Salkunhoitajalla on lisäksi mahdollisuus käyttää harkiten omaa näkemystä osakkeiden myynneissä ja ostoissa.

Sijoitusstrategia on yksinkertaisesti:

  • Sijoittaa hajautetusti laatuosakkeisiin, joiden näkymät ovat vakaat.
  • Tällöin salkkumme riski pysyy matalana, eikä salkkuun jää ”entisiä” laatuyhtiöitä.

Suomi Laatuosake -salkun tuotto ja riski

Suomi Laatuosake -salkku on perustettu 7.10.2016. Sharevillesta saatavan tuottokuvaajan perusteella salkku on viimeisen vuoden aikana tuottanut 14,8 %, kun indeksi on tuottanut 7,3 %. Salkun riski on ollut OMX Helsinkiä matalampi. Volatiliteetti on ollut 9,0 %, kun se OMXHGI-indeksillä on ollut 10,9 %. Laatuosake-salkku on siten toiminut strategian mukaisesti. Viimeisen kolmen kuukauden aikana salkku on hävinnyt indeksille lähinnä indeksissä korkealla painolla olevan Nokian vahvan vedon vuoksi.

 

Laatuosake-salkku (luettavissa vain jäsenille)

Sijoittaja.fi:n jäsenille suunnatussa osiossa kerrotaan:

  • Uudet ja poistuvat osakkeet
  • Laatuosake-salkun sisältö, pisteytys ja tärkeimmät arvostusluvut osakkeittain
  • Liity jäseneksi!

OSTA JÄSENYYS TÄSTÄ!

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: Elisa aloitti vuoden vakaalla suorituksella
Tekoälyuutiset: robottijalkapalloa ja tekoäly-influenssereita
Laaja markkinakatsaus: sijoittajan tärkeimmät indikaattorit
RiverRecycle näkyvyys
Sijoittajan valinnat