Analyysissa kuumimmat tekoälyosakkeet

Tekoäly on vuoden 2024 tärkein megatrendi ja sen uskotaan muuttavan kaiken. Laajassa analyysissamme 16 tämänhetken tärkeintä tekoälyosaketta.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Tekoäly on vuoden 2024 tärkein megatrendi ja sen uskotaan muuttavan kaiken. Laajassa analyysissamme 16 tämänhetken tärkeintä tekoälyosaketta.

Tekoäly on myös vuoden 2024 merkittävin megatrendi

Tekoäly nousi vuonna 2023 kaikkien tietoisuuteen ja oli etenkin vuoden toisella vuosipuoliskolla merkittävin megatrendi. Trendi jatkuu vahvana myös vuonna 2024.

Ennakoimme, että kyseessä on merkittävin teknologinen kehitysaskel sitten vuosituhannen vaihteen internet-buumin. Vuosi 2024 tulee näyttämään toteutuuko tämä hurja skenaario vai edetäänkö kehityksen suhteen rauhallisemmin. Paljon kehityksen suuntaan vaikuttaa myös poliittiset linjaukset. Jos AI-kehitystä halutaan hidastaa, vaikuttaa se luonnollisesti myös teknologian käyttöönottoon ja potentiaaliseen kasvuvauhtiin.

Jos voimakkaan kasvun skenaario toteutuu, megatrendin kasvusta pääsee nauttimaan yhä useampi teknologiayhtiö. Yhteiskuntatasolla nähdään tuottavuusloikka, jossa tekoälyn liiketoimintaansa implementoivat yhtiöt tehostuvat ja kasvavat nopeammin. Yhtiöt, jotka sivuuttavat tekoälyn, jäävät jälkeen.

Tekoäly tulee myös muuttamaan toimialoja. Mahdollisesti enemmän kuin osaamme nyt ennakoida. Tämä tarkoittaa sitä, että kehityksen kelkasta jäävät yhtiöt kuolevat pois. Myös tietyt toimialat tulevat kärsimään, kun tekoälyn avulla voidaan toteuttaa asioita, jotka edellyttävät nyt ihmiskäsiä. Esimerkkejä aloista, jotka voivat kärsiä tekoälytrendistä alkuvaiheessa ovat: käännöspalvelut, graafinen suunnittelu, videotuotanto, yksinkertainen ohjelmistokehitys ja testaus.

Parhaat tekoälyosakkeet

Jäsenille luettavissa olevassa analyysissa käymme läpi 16 merkittävintä tekoälyosaketta. Nämä yhtiöt ovat tällä hetkellä tekoälykehityksen kärjessä. Jos uskoo tekoälymegatrendiin, näitä osakkeita ei voi jättää huomioimatta.

1. Nvidia

Aloita ilmainen 14 päivän kokeilu Lue koko artikkeli

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja kaikkiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Sijoittaja360° avulla seuraat markkinaa. Tiedät koska on oikea aika sijoittaa osakkeisiin. Mukana myös suositut Osake- ja ETF-työkalut.

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: Huhtamäen osake laskussa, vaikka liiketulos ylitti ennusteen
Analyysi: Nesteen osake rajussa laskussa tulosalituksen myötä
Metan tulos ylitti odotukset mutta osake romahti heikon ohjeistuksen myötä
Rahastotyökalu
Sijoittajan valinnat