Mallisalkkujen tammikuu – vuosi alkanut salkkujen nousussa

Tammikuussa kaikki mallisalkkumme olivat plussalla. Suomiosakkeisiin sijoittavat salkut tuottivat ETF-salkkuja hieman paremmin. Katso, miten eri mallisalkut pärjäsivät.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Tammikuussa kaikki mallisalkkumme olivat plussalla. Suomiosakkeisiin sijoittavat salkut tuottivat ETF-salkkuja hieman paremmin. Katso, miten eri mallisalkut pärjäsivät.

Suomi Fundamentti nousi indeksiä vahvemmin

Suomi Fundamentti -mallisalkku – Suomalainen osakemallisalkku

Tammikuussa Suomi Fundamentti tuotti +2,0 % vertailuindeksi OMX Helsinki Cap:n tuottaessa +0,6 %. Mallisalkku on ollut viime kuukausina vahvassa nousussa, ja se on tuottanut viimeisen kolmen kuukauden aikana jopa +15,2 % vertailuindeksin tuottaessa +10,9 %. Suomi Fundamentin riski on yleisindeksiä jonkin verran korkeampi.

Tällä hetkellä Suomi Fundamentin kolme suurinta osaketta ovat: Citycon, TietoEVRY ja Telia. Salkussa on kaikkiaan 25 osaketta, ja salkun koko sisällön näkee Sijoittaja360:sta.

Pitkässä juoksussa Suomi Fundamentti on pystynyt vakuuttavaan tuottoon, mutta riski on ETF-salkkuja korkeampi.

Suomi Laatuosake -salkku panostaa kotimaisiin laatuyhtiöihin

Suomi Laatuosake on oikealla rahalla perustettu suomalaisiin laatuosakkeisiin sijoittava salkku. Salkkua voi seurata livenä myös Sharevillessa. Tammikuussa Laatusalkku tuotti +2,9 % vertailuindeksin tuottaessa +0,5 %.

Seuraa Sijoittaja.fi:n salkkua Sharevillessä!

ETF-mallisalkku Passiivinen Kulupihtari – Kulutietoisen sijoittajan vaihtoehto

Passiivinen Kulupihtari -mallisalkku – 50 % osakkeet, 50 % korot

Passiivinen Kulupihtari -mallisalkkumme tuotti tammikuussa +1,3 % ja lähinnä vastaavat vertailurahastot saman +1,3 %. Tammikuun aikana mallisalkusta parhaiten tuotti Japanilaisiin Nikkei 225 -indeksin osakkeisiin sijoittava ETF, tuottaen +6,0 %, ja S&P 500 -indeksin osakkeisiin sijoittava ETF, tuottaen +4,1 %. Heikoiten pärjäsi kehittyvien markkinoiden osakkeisiin sijoittava ETF, tuottaen -1,6 %.

Kulupihtarissa 50 % varoista on sijoitettuna osakkeisiin ja 50 % korkoihin. Mallisalkun volatiliteetti on ollut noin puolet OMX Helsinki Cap -indeksin volatiliteetista.

Pitkässä juoksussa mallisalkkumme on voittanut tasaisesti Suomen suosituimmista yhdistelmärahastoista koostetun salkun. Tuottoeroa on kertynyt mallisalkkumme eduksi yli 50 %-yksikköä. Ero syntyy pääosin kuluerosta. Mallisalkkumme hallinnointikustannus on vain hieman alle 0,2 %, kun hallinnointikustannus rahastosalkussa on 1,5 %.

Strategiamestari – laajasti hajauttava strategia-ETF-mallisalkku

Strategiamestari -mallisalkku – Laaja hajautus omaisuusluokkiin

Laajasti eri omaisuusluokkiin hajauttava Strategiamestari-mallisalkku tuotti tammikuussa +0,9 % vertailuindeksin tuottaessa +1,4 %. Tammikuussa parhaiten mallisalkussa tuotti Nasdaq-100 -indeksin yhtiöihin sijoittava ETF, tuottaen +4,9 %, sekä kyberturvallisuusyhtiöihin sijoittava ETF, tuottaen +4,6 %. Tammikuussa heikoiten pärjäsi vastuullisiin kehittyvien markkinoiden osakkeisiin sijoittava ETF, tuottaen -2,2 %.

Pitkässä juoksussa Strategiamestari on onnistunut vertailuindeksiä parempaan tuottoon.

Katso mallisalkkujen sisältö!

Sijoittaja360:sta löydät kootusti mallisalkkumme, sekä useita muita valmiita osake- tai ETF-listoja sijoitusideoiden tueksi. Mallisalkkuja voi myös helposti tutkailla Sijoittaja.fi:n Osake- tai ETF-työkaluissa. Katso kaikki mallisalkut kätevästi yhdeltä sivulta!

Vaihtoehtoiset sijoitussalkut

Vaihtoehtoisista korkotuoton lähteistä kiinnostunut sijoittaja löytää seurannastamme myös SijoittajaPRO Corporate Financen yrityslainasalkun.

SijoittajaPRO Corporate Finance -yrityslainasalkku 1.1.2017 – 30.6.2023

SijoittajaPRO Corporate Financen sijoittajat olivat kesäkuun 2023 loppuun mennessä sijoittaneet 109 rahoituskierrokselle. Alla olevassa taulukossa on salkun tilanne oletuksella, että jokaiseen kierrokseen olisi osallistuttu 10 000 euron sijoituksella. Jokainen sijoittaja määrittää itse sijoittamansa summan, joka voi olla esimerkin summaa pienempi tai suurempi.

Sijoittajan tuotto muodostuu yrityslainojen korkotuotoista. Lainasalkun keskikorko on tällä hetkellä noin 10,0 %.

Haluatko lisätietoa yrityslainakohteista?

Sinua voisi kiinnostaa
säästäminen, osinko, sijoittaminen
Eniten kokonaispisteitä nostaneet Osaketyökalun osakkeet
CMD-analyysi: Atria avasi yritysostoja ja vastuullisuutta Nurmossa
Sammolta ostotarjous Topdanmarkista
United Bankers Oyj
Sijoittajan valinnat