Amazonin tulos oli markkinoille yllätys – liikevaihto kasvoi yli 14 prosenttia

Amazonin tulos oli odotuksia selvästi parempi. Kurssi nousi yli 6 prosenttia jälkipörssissä. Amazon on saanut tehostettua kuluja ja yhtiön kasvu näyttää jatkuvan vahvana.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Amazonin tulos oli odotuksia selvästi parempi. Kurssi nousi yli 6 prosenttia jälkipörssissä. Amazon on saanut tehostettua kuluja ja yhtiön kasvu näyttää jatkuvan vahvana.

Amazonin tulosparannus johtui pääosin kustannusten leikkaamisesta ja kuluttajien vahvasta kysynnästä. Yhtiö on irtisanonut yli 27 000 työntekijää vuoden 2022 lopun ja vuoden 2023 puolivälin välillä, ja jatkanut yt-neuvotteluja tänä vuonna. Amazonin toimitusjohtaja Andy Jassy on myös myynyt osan yhtiön vähemmän kannattavista liiketoiminnoista, kuten MGM Studiosin ja Buy with Prime -palvelun.

Amazonin pilvipalvelu AWS jatkoi vahvaa kasvuaan, sillä sen liikevaihto nousi 14 % 170 miljardiin dollariin.

Amazonin 2023 neljännen kvartaalin tuloksen avainluvut

 • Liikevaihto: 170 miljardia dollaria, analyytikoiden konsensusennuste, 166,2 miljardia, +14 % vuodentakaisesta
 • Liikevoitto: 10,6 miljardia dollaria, vuosi sitten 0,3 miljardia dollaria
 • Osakekohtainen tulos: 1,00 dollaria, analyytikoiden konsensusennuste 0,80 dollaria
 • AWS:n liikevaihto: $24,2 miljardia dollaria, analyytikoiden konsensusennuste: 24,2 miljardia, +13 % vuodentakaisesta
 • Mainosliiketoiminnan liikevaihto: $14,7 miljardia dollaria, analyytikoiden konsensusennuste: 14,2 miljardia, +27 % vuodentakaisesta

Generatiivisen tekoälyn palveluissa Amazon näkee mahdollisuuden tuottaa ”kymmeniä miljardeja dollareita” tuloja seuraavien vuosien aikana. Yritys on myös testaamassa generatiivista tekoälykauppakumppania nimeltä Rufus.

Amazonin ohjeistus optimistinen kuluvan kvartaalin suhteen

Amazon ilmoitti, että vuoden 2024 ensimmäisen neljänneksen myynti on 138–143,5 miljardia dollaria, mikä tarkoittaa 8–13 % kasvua. Analyytikot odottivat 142,1 miljardin dollarin liikevaihtoa. Amazonin toimitusjohtaja Andy Jassy ilmoitti että yhtiö suhtautuu uusin sijoituksiin ja laajennuksiin tänä vuonna ”rauhallisesti”, mutta ei näe vuotta 2024 samanlaisena tehokkuuden parantamisen vuotena kuin viime vuotta.

Vaikka Amazon on irtisanonut kymmeniä tuhansia on yhtiö myös Yhdysvaltojen toiseksi eniten työllistävä yhtiö Walmartin jälkeen. Amazonilla on yli 1,54 miljoonaa työntekijää.

Sijoittajan näkökulmasta Amazon on edelleen houkutteleva osake, sillä yhtiö on onnistunut parantamaan tulostaan merkittävästi kustannustehokkuuden ja kuluttajien uskollisuuden avulla. Amazonin liiketoimintamalli on erittäin vahva, sillä se hyötyy sekä verkkokaupan että pilvipalveluiden kasvusta.

Amazonin Q4-2023 tulos visualisoituna

AWS:n osuus Amazonin kokonaisliikevaihdosta oli 14 %. AWS:n kilpailijat, kuten Microsoftin Azure ja Googlen Cloud, ovat kuitenkin kiristäneet otettaan markkinoilla, mikä saattaa painaa AWS:n kannattavuutta tulevaisuudessa.

Kuva: App Economy Insights

Amazonin kurssi

Amazonin kurssi nousi tulosjulkistuksen jälkeen noin 6,5 prosenttia jälkipörssissä. Amazon viimeisen 12 kuukauden aikana noussut noin 41 prosenttia. Analyytikot ovat Amazonin osakkeen suhteen vahvasti ostolaidalla ja näkevät keskimäärin noin 26 prosentin nousupotentiaalin seuraavan 12 kuukauden jaksolle tavoitehintojen peruteella.

Käy kauppaa Amazonin osakkeella ilman välityspalkkioita

eToron sijoitusalustalla voi sijoittaa kansainvälisiin osakkeisiin erittäin alhaisilla kuluilla. Osakkeiden välityspalkkio eTorossa on nolla euroa.

Sijoittaja.fi on tehnyt eToroon kolme sijoitussalkkua, jotka ovat helposti kopioitavissa. Yksi salkuista sijoittaa teknologiaosakkeisiin. Salkku on sijoittanut Amazonin osakkeeseen.

Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkku

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin, sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.  Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 78 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.  Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta. Esitetty kaupankäyntihistoria on alle viisi täyttä vuotta, eikä se välttämättä riitä sijoituspäätöksen perusteeksi  Copy trading on salkunhoitopalvelu, jonka tarjoaa eToro (Europe) Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.  eToro USA LLC ei tarjoa CFD:tä eikä esitä mitään vastuuta tämän julkaisun sisällön tarkkuudesta tai täydellisyydestä. eToro USA LLC on laatinut kumppanimme käyttämällä julkisesti saatavilla olevia ei-yhteisökohtaisia tietoja eTorosta.

(*) Affiliate-linkki. Linkin kautta siirtyminen sivustolle ei aiheuta kuluja käyttäjälle. Tehdyistä tilauksista sivusto voi saada rahallisen korvauksen.

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: LeadDesk odottaa vuosikasvun paranevan kuluvana vuonna
Atrian uusi johto yrityskaupoilla Ruotsissa – analyysi
Riski-indikaattori edelleen ”suosi osakkeita” -tasolla
Omalla Maalla LKV
Sijoittajan valinnat