Vertailussa suosituimpien sijoitustyylien tuotot

Kumpi ollut parempi sijoitusstrategia vuonna 2023: arvo-osakkeet vai kasvuosakkeet? Vertailimme tunnetuimpien sijoitustyylien tuotot.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Kumpi ollut parempi sijoitusstrategia vuonna 2023: arvo-osakkeet vai kasvuosakkeet? Vertailimme tunnetuimpien sijoitustyylien tuotot.

Sijoitustyylit

Sijoitustyyli kertoo, miten osakkeet valitaan salkkuun. Se on ensisijaisesti tunnuslukuperusteinen ja tavoitteena on löytää tietyntyylisiä osakkeita, kuten osinko-osakkeita. Sijoitustutkimuksessa eri tyylejä on vertailtu vuosikymmeniä. Myös lukuisia rahastoja on rakennettu hyödyntäen sijoitustyylejä. Tunnetuimmat sijoitustyylit ovat: arvo, kasvu, laatu ja osinko.

Vertailu on toteutettu MSCI:n globaaleilla indekseillä. Sijoittajan tärkeimmät kuvaajat ja indikaattorit löytyvät Markkinaympäristöstä.

Tunnetuimpien sijoitustyylien tuotot

Vuosi 2022 oli arvo-osakkeiden. Kasvuosakkeet olivat pinteessä. Kuluvana vuotena tilanne on kääntynyt päinvastoin. Vuoden 2023 aikana laatu- ja kasvuosakkeet ovat jälleen kivunneet parhaaksi strategiaksi. 

Sijoitustyylien tuottokehitys suhteessa markkinaindeksiin, 1 vuosi

Sijoitustyylien tuottokehitys suhteessa markkinaindeksiin, 10 vuotta

Arvo-osakkeiden heikko tuottotrendi on jatkunut jo yli 10 vuotta lukuun ottamatta hetkittäisiä sprinttejä laskumarkkinoiden jälkeen. Osinko-osakkeiden ja arvo-osakkeiden tuottokäyrät kulkevat lähes käsi kädessä. Laatu ja kasvu ovat pitkällä aikavälillä olleet parhaita sijoitustyylejä.

Miten löytää laatu- ja kasvuosakkeita?

Osaketyökalu on monipuolinen työkalu osakkeiden etsimiseen ja vertailuun. Työkalusta löydät helposti sijoitustyylisi houkuttelevimmat osakkeet Suomesta ja maailmalta.

Työkalussa on osakkeiden tärkeimmät tunnusluvut sekä valmiita TOP-listoja ja mallisalkkuja. Löydät Osaketyökalusta ajantasaiset listat mm. parhaista laatu-, arvo-, kasvu- ja osinko-osakkeista Suomesta sekä maailmalta.

Tutustu Osaketyökaluun

Kansainväliset kasvuosakkeisiin ja laatuosakkeisiin sijoittavat salkut

Olemme toteuttaneet kaksi kansainvälistä osakesalkkua, jotka hyödyntävät tunnettuja sijoitustyylejä.

 1. Laatusalkku, sijoittaa globaaleihin matalariskisiin laatuosakkeisiin (II-Quality*). 
 2. Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkku (II-Disruptive*) sijoittaa parhaisiin kasvuosakkeisiin teknologiasektorilta.

Sijoittaja.fi:n ammattimaisesti hoidetut kansainväliset sijoitussalkut ovat saatavilla eToron nykyaikaisella kaupankäyntialustalla. Osakesalkut ovat helposti kopioitavissa yhdellä napin painalluksella.

Kopioimalla Sijoittaja.fi:n salkut saat kaikki samat osakkeet omaan salkkuusi. Kun salkuissa tehdään muutoksia, kaupat toteutuvat automaattisesti myös omassa salkussasi. Katso salkun sisällöt:

Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa.

REKISTERÖIDY ETOROON* eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.  Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 77 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen.  Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille. Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa. Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees.

(*) Affiliate-linkki. Linkin kautta siirtyminen sivustolle ei aiheuta kuluja käyttäjälle. Tehdyistä tilauksista sivusto voi saada rahallisen korvauksen.

Northcrypto
Sinua voisi kiinnostaa
Miksi ROE on huono laadun mittari?
Laaja markkinakatsaus: riski-indikaattorit ja muut sijoittajan tärkeimmät indikaattorit
Elisa osake: analyysissa tuorein tulos
Sijoittajan valinnat